čtvrtek 2. dubna 2015

Outfit MBPFW S/S 2015 - day 1

Původně jsem se tady chtěl rozepsat o tom, co by si obyčejný člověk (rozuměj, žádná star nebo c/selebrita) měl na takový Fashion weekend vzít na sebe, buď aby si ho všímal každý fotograf anebo aby nedělal ostudu, případně nebyl za trapáka. Ano, čtete správně, ANEBO, což je spojka vylučovací, platná takřka v 99% případů (čest výjimkám). Nakonec jsem tuto úvahu uložil do šuplíku a možná ji vytáhnu před zářijovým Prague Fashion Week(end)em a pak po něm budu sumarizovat (a třeba zpytovat svědomí, i když tomu dávám tak 5% jepičí naději). 
I originally wanted to write more here about what would "ordinary" people wear (read, no star or c / selebrita) for a Fashion weekend to get them noticed by every photographer or to not ashame themselves in eyes of others. Yes, you read correctly, or meant as exclusionary, which is valid in almost 99% of cases (honor the exceptions). Finally, I saved this in the drawer and I will possibly pull it out before the September's Prague Fashion Week(end) and then afterwards I will summarize (and perhaps exploring conscience, even if I give it around 5% of the ephemeral hope).
S Patrikem jsme dlouho nerozmýšleli nad tím, v čem půjdeme. Jeden den jsme chtěli věnovat formálnějšímu naladění outfitu, ten druhý pak ve volnějším stylu (vzhledem k tomu, že se ten den konala před přehlídkami přednáška MBPFW talk s Adamem Katz Sindingem a Jessicou Michault, o tom ale příště). Oba jsme první den volili oblek a košili, které jsme ozdobili motýlky z českého motýlkářství Krispol
With Patrik we didn't think twice about what to wear. One day we wanted to wear more formal mood outfit, the second one in lightened style (due to the fact there was MBPFW talk session with Adam Katz Sinding and Jessica Michault before fashionshows, but I will talk about it next time). We both chose the first day suit and shirt, which we decorated with bow ties from the first Czech bow tie workshop Krispol.
U mě padla volba na tmavěmodrý oblek Topman, který jste mohli vidět už v tomto postu, doplněný bílou košilí a tentokrát hedvábným motýlkem, jehož vázání je o velký kus jednodušší než u bavlněného. Smyčky toho hedvábného prostě lépe kloužou a celý proces je o to rychlejší a snažší. Na nohy jsem obul oblíbené (ale málo nošené =( ) šedé derby s brogue zdobením a modrou podrážkou. K tomuto celku pak perfektně kontrastovala žlutá aktovka The Leather Satchel & Co., kterou u nás seženete v Gentleportu v Pánské pasáži
For me, the choice fell on a dark blue suit from Topman, that you could see in this post, completed with white shirt and silk bow tie. I had to say, this time, the tying of bow tie was a big step easier than with the cotton one. Loop of silk simply better glide and the whole process is faster and easier. I put on my favorite gray derby shoes with brogue trim and blue soles. I completed this set with perfectly contrasting yellow satchel by The Leather Satchel & Co., which you can buy here in Gentleport in Pánská pasáž.
Photo by Fashionmap.cz

Nutno závěrem dodat, že objektivy fotografů jsme moc nezajímali. Díky Fashionmap, že si všimli aktovky a díky Antoniu Cossovi z UnitedPhotoPress, že se mu líbili naši motýlci =).
I have to say in the end, the lenses of photographers were uninterested in us. 
Thanks to Fashionmap they had noticed my satchel and thanks to Antonio Cossa from UnitedPhotoPress that he liked our bow ties =).

Bow tie - Krispol Store
Shirt - Primark (similar here)
Blazer - Topman (similar here)
Pants - Topman (similar here)
Bag - The Leather Satchel Co. by Gentleport
Shoes - ALDO (similar here)
Photographed by - Made by Boy

For more follow me on instagram / facebook / ASK.fm

48 komentářů:

  1. I love your style and the most here your tiebow :) Greetings :*

    www.sandina.pl

    OdpovědětVymazat
  2. so elegant!!
    great bro!!!
    Xx
    S.
    www.manthroughclothes.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Love the blue colour detail on your shoes!

    Have a great month :)

    OdpovědětVymazat
  4. Došla mi slova. Jsem unešená. Chlapi v obleku mému oku silně lahodí. Ty jsi navíc ještě ukázal, že i s oblekem se dá si pořádně vyhrát! Kombinace motýlek + aktovka se vyvedla!
    ...///Instantní krása//...

    OdpovědětVymazat
  5. Very elegant and stylish)

    mary-tur.ru

    OdpovědětVymazat
  6. fotka z fashionmap je dzivááá! pekne vám ladia dolné končatiny a ponožky:)))
    a tieto veľké motýlky, to ja rááád!

    OdpovědětVymazat
  7. nemůžu si pomoct, ale přijde mi to jako chaos boty se mi k tomu vůbec nehodí, tašku bych dal úplně jinou, zkrátit u saka rukávy ať vyleze košile a kde jsou doplňky? .. kapesníček, ozdoba do klopy? každopádně elegantnost se cenní.-)
    instagram.com/wolscha ..pár mých kousků

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za komentář. Já bych zase tašku neměnil, ale 100 lidí, 100 chutí, jinak by to byla nuda ;)
      Co se týče rukávů u saka, na mou postavu se sako vybírá opravdu těžko a jsem si toho vědom, ale jednou se dopracuji k šitému na míru ;)
      Co se doplňků týče, vím o nich, kapesníček by se hodil, budu na to příště myslet.

      Vymazat
  8. great post :) Have a nice weekend! :)

    http://www.itsmetijana.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. Very elegant Michael, love your bag! Following you on facebook, hope we can stay in touch!
    Baci,
    Coco et La vie en rose - Valeria Arizzi

    OdpovědětVymazat
  10. Such a nice formal look!! Lovely bag!

    www.hisfashionhighness.com

    OdpovědětVymazat
  11. Musim konstatovat, že ty boty mi k tomu vůbec nesedí :/ přijde mi to s tou aktovkou přeplácane.. bud bych ladila boty k ni a nebo bych vzala tyhle boty, ale bez ni ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za názor! S tímto typem oblékání začínám (jak jsem psal v lednu ;) ), takže se zatím "hledám". Nicméně ladit boty k tašce, toho opravdu nejsem příznivcem..

      Vymazat
  12. Looks great! :)

    www.sophias-fashion.de

    OdpovědětVymazat
  13. štramák v uliciach Pražky!
    www.donnaiveh.com

    OdpovědětVymazat
  14. Miluju tu tvojí tašku, hrozně ti to v tom obleku s motýlkem sluší a vůbec to není nuda! Prostě nádhera :)

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
  15. Motýlek je naprostou úžasný.O fous kratší rukávy u obleku by daly vyniknout manžetě košile a celé by se to díky tomu posunulo o level výše, ale jinak je ten oblek velice hezký. Ta taška z Gentleportu je fantastická, ale k takto tmavému odstínu modré by se jistě více hodil tmavší odstín hnědé. Boty v barvě tašky by byli bezpochyby lepší volba. Ty, co máš na sobě se mi vůbec nelíbí a příjde mi, že to vůči zbytku outfitu působí příliš casual.

    Fandím ti! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psal výše, s mou postavou se sako vybírá hodně těžce, ale jednou se dopracuju k obleku šitému na míru ;)
      Boty v barvě tašky, už jsem taky psal výše, toho fanouškem fakt nejsem.. Ale děkuju za názor.

      Vymazat
  16. Great look, super stylish
    https://oneusefashion.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
  17. Odpovědi
    1. Mrkni na jejich stránky, mají ji v několika barvách!! Je fakt cool =)

      Vymazat
  18. Nice outfit!
    love the bow tie
    http://dimplekhadi.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  19. najviac sa mi páči kombinácia motýlika a aktovky, super :)

    lapkindressbox.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  20. I actually don't like to wear elegant things becouse i don't feel like i'm myself in those clothes. But looking all of your photos i think that you are rockin out with this look, you did a really great job! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thx a lot, Dimi. To be honest, I am just starting with outfits like that, so I am still learning things, how to combine, with what to combine etc.. Maybe, one day, you will try too ;)

      Vymazat
  21. Beautiful bag ! so gentleman !!


    xx
    http://www.thetrendysurfer.com/

    OdpovědětVymazat
  22. I love you in formal wear! looking elegant and on point friend!
    xox
    borka
    www.chicfashionworld.com

    OdpovědětVymazat
  23. Už aby bol zajtrajší večer a ja som si mohol "požičať" tohto motýla od teba! Zbožňujem ho na Tebe :*

    OdpovědětVymazat
  24. Velice se mi líbí detail saka (jemné puntíky. pokud jsem si na fotce všimnul správně) a taška The Leather Satchel Co. je prefektní.
    Osobně bych k ní ale volil stejně nebo podobně barevné boty. Možná je to fotkami, ale délka rukávů saka mi přijde tak o 1,5 cm delší než by měla být a kalhoty bych za sebe taky trochu zkrátil. Aby alespoň za chůze byla vidět ponožka, jako u kolegy na posledním snímku.

    http://trnkamcz.blogspot.cz/

    Michal

    OdpovědětVymazat