pondělí 6. července 2015

This thing with summer holiday

Slunce, moře, písek..tři základní věci, kterými bych alespoň jednou ročně potřeboval na 10-12 dní být obklopený. Je sice fajn cestovat po městech jako je Paříž, Miláno, Londýn, poznávat architekturu, historii, lidi. A sic při tom moje mysl relaxuje, tělo dostává zabrat. Když jsem si po našich pařížských Vánocích spočítal, kolik jsme tam toho nachodili, udělalo se mi až mdlo. V průměru 21km denně. To nezní moc odpočinkově, co?
Sun, sea, beach..three basic things which I need every year for 10-12 days. It is cool to travel to all of those cities like Paris, Milan, London, to get to know the architecture, history, people. And even my mind is relaxing during those trips, my body is dying. When I counted after our Parisian Christmas how many kilometres we walked there, it makes me dizzy. In average 21 km (13 miles). This is not so relaxing, right?

A tak jsem se na naši první společnou dovolenou u moře těšil jako malý kluk na Vánoce. V roce 2014 jsem ho viděl jen z letadla, když jsem přistával a odlétal z Barcelony, tam to na návštěvu pláže tehdá nevyšlo. Tak nějak mi bylo dovoleno ( :-* ) postarat se o výběr destinace a vlastně všeho okolo a vsadil jsem na jistotu - Krétu a město Rethymno. Nemůžu si pomoct, ale asi nikdy nebudu ten typ člověka, co je schopný na týden či více odletět někam za teplem a zůstat celou dobu zavřený v hotelovém komplexu, kde se o něj starají. Já prostě potřebuju večerní procházky městečkem, které musí mít svou historii, musí mít ty malé úzké uličky, ve kterých se zatouláme a nakonec vyjdeme úplně jinde a tak trochu ztraceni. Potřebuju ty místní lidi, s kterými se dáte do řeči, doporučí vám skvělou restauraci, ve které nenecháte kalhoty a dobře se najíte a kde si majitel k vám přisedne a proberete spolu život. 
So I was extremely excited for our first common holiday by the sea like a little boy is excited about upcoming Christmas. I was in charge for choosing destination and everything connected with it. I bet on sure - Crete and the city of Rethymnon. I can't help myself but I am not that person which is able to be locked in some summer hotel resort without possibility to leave it (because outside it is too dangerous) and just to lay on beach or by the swimming pool being serviced by servants. I need evening walks in the city, which needs to have its history, it needs to have those small tiny alleys when we get lost. I need those local people which can I talk with.
A pak taky existuje ještě jedna věc, která má velkou váhu..co nabízí bližší a vzdálenější okolí. Půjčit si auto už považuju za samozžejmost a věnovat cestování a objevování skrytých krás tři nebo čtyři dny z pobytu je něco, co doporučuji každému. Na chvíli vypadnout z toho stereotypu - ráno snídaně, pak opékačka na pláži, večer večeře a procházka - a jednoduše si vyrazit někam po okolí. Objevit starou pevnost, navštívit jiné historické městečko, vykoupat se na malinké, ale za to naprosto kouzelné pláži, na kterou se dostanete sice pomalu jen s horolezeckou výstrojí, ale ten pocit naplnění je pak k nezaplacení. 
And there is one more thing which is huge decision-maker - what can offer the neighbourhood. It is understood to rent a car and spent 3-4 days travelling around and discovering all the hidden beauty. It is a must! For a while to get out from the stereotype - breakfast in the morning, then lying on the beach, in the evening dinner and walk. I need to discover old fortress, visit another historical city, to have a batch on small but completely magical beach..
Kréta všechno tohle nabízí. Kdo sleduje můj instagram nebo blogový facebook, je celkem v obraze =), ale snad vyjde během léta i čas na nějaký rekapitulační článek s tipy. Fotky s outfitem, ve kterém hraje prim triko s potiskem od Marca Jacobse (protože basiců bylo v zimě a na jaře už prostě dost!) vznikly přímo v srdci historického Rethymna u kašny Rimondi, která dodávala pitnou vodu městu od roku 1626 díky benátskému správci Rimondimu (ten ji nechal postavit na místě původní kašny, která už v té době byla nedostačující).

A jaký typ jste vy? Opalovací nebo poznávací? ;)

Crete offers you everything from it. Who is following me on instagram or blog facebook page, is "up to date" =). But I think at the end of summer I will write some summary post with lots of photo from this vacation. These photos with outfit, where Marc Jacobs's printed t-shirt plays a major role (because I was fed up with all those monocolor basics!) were shot in the heart of historical part of Rethymnon infront of old fountain Rimondi, which served as supplier of water since 1626. 


What type are you? The beach-suntanning or the discovering? ;)


T-shirt - Marc Jacobs
Shorts - vintage (similar here)
Watch - Komono
Sneakers - Converse
Sunglasses - Ray Ban
Bracelets - Cruciani

Photographed by - Made by Boy

For more follow me on instagram / facebook / ASK.fm

30 komentářů:

  1. Mišo superácke triko máš!
    a chválim aj nový design, hlavne farba moooc pekná!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díkyčko díkyčko ^_^
      Barevně to mělo být naopak, ale ta mintová se blbě čte na bílém pozadí =/, nevadí..i tak jsem s tímhle spokojený..kuju ještě jednou =)

      Vymazat
  2. Wonderful colourful top!

    Have a lovely week :)

    OdpovědětVymazat
  3. Beautiful look. Nice t-shirt ;)
    kiss

    http://inspirationswithm.blogspot.pt/

    OdpovědětVymazat
  4. I hope you had a great time! But I think you do.. Anyways I love the shirt from Marc Jacobs very colorful.
    Good summer look...

    Cheers,
    Kevin
    http://justkvn.com

    OdpovědětVymazat
  5. Sledovala jsem Vaše fotky z dovči a jen tiše záviděla-byla to prostě nádhera.
    Jinak na fotkách Ti to moc sluší, to tričko mě zaujalo a s tím, že v létě je potřeba vyměnit basic kousky za něco víc crazy máš absolutní pravdu! :-)
    Měj se krásně!
    G.
    www.gabrrrielablog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mooooc mooooc děkujeme =) a jsem rád, že máme stejný názor ;)

      Krásné léto i tobě.

      Vymazat
  6. What a great Tee! Have a nice day boy!

    www.stylentonic.com

    OdpovědětVymazat
  7. Perfektní hodinky :)

    Marek
    www.waytomm.com

    OdpovědětVymazat
  8. Pekné fotky a to tričko je naozaj super :) Neviem prečo, Grécke ostrovy ma nikdy nelákali a pravdupovediac pri výbere dovolenky mi Grécko nikdy ani neprišlo na um. Ale v poslednej dobe, keď tam všetci okolo mňa chodia na dovolenky tak nad ním začínam uvažovať. Takže sa teším na post s tipmi :)

    Blonďavá Potvora

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju..a určitě není proč se Řecku a hlavně ostrovům vyhýbat..těm pohádkám o emigrantech apod., co běží ve zprávách, opravdu nevěřte, je to sprostej kec a je smutné, že kvůli této propagandě přichází Řekové o tak potřebné příjmy a lidé zase o tak krásná místa pro dovolenou..

      Vymazat
  9. Nice outfit :) I'd love to visit Crete!

    Instax mini 25 giveaway - www.mykindofjoy.com

    OdpovědětVymazat
  10. Discovering! I havn't done any holidays at the sea for so long and I really want to do it soon again!
    your outfit is great! love every part of it and I think it fits you perfect :)

    have a good rest of the week!
    Oliver

    http://oliverwaldmeier.blogspot.ch/

    OdpovědětVymazat
  11. Great look! Love the location! <3

    XxX
    www.wendyvansoest.com

    OdpovědětVymazat
  12. Love the tee shirt, so cool :) Bisous from France, *-* Sand. *-*

    www.taimemode-fashionblog.com

    OdpovědětVymazat
  13. Even a day on the lake makes me feel much better! You know, most American have very little vacation time, and my 10 days I use to visit my family in Russia but I hope to et a better job soon, lol! Great photos, love the printed t-shirt!

    Lera's Affordable Fashion Blog

    OdpovědětVymazat
  14. Super fotky. Verím, že ste si dovolenku poriadne užili. Je dobré aspoň raz ročne vypnúť, reštartovať a poriadne sa odreagovať. Súhlasím s Tebou. Tiež nevyhľadávam dovolenkové destinácie, kde je človek celý deň v rezorte. Grécko je super. S mojim mužom to bola naša prvá spoločná dovolenka :)

    Janka
    http://www.margifashion.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  15. Nice look, love the colorful print on the t-shirt!!
    kisses...


    Zapatos Rojos

    OdpovědětVymazat