neděle 1. března 2015

To be gentle

Měl jsem kamaráda, kterého bych nazval pravým gentlemanem. A to bylo ještě v době, kdy podobný člověk byl v Praze naprostý exot, obzvlášť v jeho věku, nemluvě o tom, když jste opustili její hranice. Oblékal se tak, jak je dnes více a více zvykem, naštěstí.

I had a friend whom I would call "right gentleman". And that was at a time when such person was in Prague completely exotic, especially at his age, not to mention when you leave borders of this metropolitan city. He dressed as today is more and more common, thankfully.

Měl úžasnou sbírku kožených bot. Od oxfordek, přes lakýrky, chelsea boots až po mnoho různých loafers. Nebyla barva, ve které byste u něj nenašli ponožku. Vlastnil spousty obleků a sak. Jednořadá i dvouřadá. Jednoknoflíková i dvouknoflíková. Věděl, jak se nosí, jak se zapínají (a kdy se rozepínají). Měl spousty košil a velkou sbírku motýlků a kravat. Vždy našel i kapesníček do náprsní kapsy nebo ozdobu do klopy. Občas oblékl i vestu nebo frak, když to situace nebo událost vyžadovala. Vlastnil několik klobouků i vycházkovou hůl.

He had an amazing collection of leather shoes. From oxford's through patent shoe, chelsea boots to many different loafers. There was not a color in which you would not find socks in his closet. He owned a lot of suits and jackets. Single row and double row. One buttoned and two buttoned. He knew how to wear them, how to button them (and when to unbutton). He had lots of shirts and large collection of bow ties and ties. He always found a handkerchiefs to the breast pocket or some lapel decoration. Sometimes he wore a vest or tails when the situation or event required it. He owned several hats and also a walking stick.
Trenchcoat mu seděl stejně skvěle jako dlouhý kabát. Holil se břitvou, používal teplý ručník a místo pěny speciální mýdlo a štětku z jezevce. Voněl speciální kolínskou. Sledovat ho při tom bylo jako sólové vystoupení houslisty. Znal ty nejlepší whisky a whiskey. Byl milovník doutníků a jednou si je propašoval z Kuby. Vzhlížel jsem k němu, zprvu asi proto, že byl jiný než lidé, které jsem do té doby znal..později se to přetransformovalo k obdivu a k myšlenkám, že jednou bych chtěl být alespoň trochu jako on. Ať už vytříbeným chováním, inspirací v oblékání nebo láskou pro detail. A jak jsem slíbil tady, chci se letos snažit více oblékat společensky, otevřít šatník košilím, sakům a všemožným doplňkům.

Trench coat suits him as great as a long coat. He shaved with classic straight razor, he used warm towel and placed special foam soap and badger brush. He smelled of special cologne. To watch him when he was shavings was like to watch a solo performance by violinist. He knew the best whisky and whiskey. He was a lover of cigars and once he smuggled them out of Cuba. I looked at him, at first probably because he was different than the people I knew..later it was transformed to admiration and ideas that one day I wanted to be at least a little like him. Whether of refined manners, dress inspiration or love for detail. And as I promised here, I want to try to dress more "formal", to open my closet to shirts, jackets and all kinds of accessories.
A protože se nám před nedávnem ozval Ondra, který se věnuje fotografování, že by mě a Patrika rád nafotil a navázal dlouhodobější spolupráci, chtěl jsem, aby to bylo něčím vyjímečné. V Topmanu jsem objevil perfektní oblek, tmavě modrý s miniaturními bílými tečkami a hned jsem si vybavil krásného modrého motýlka s červenými rybičkami od pánů z Krispol Store. Černé vycházkové oxfordky s brogue zdobením od Bati bych klidně vyměnil i za nějaké ve vínově červené, no zatím takové doma nemám. Každopádně při myšlence na vhodný doplněk mě napadla skvělá klasická kožená aktovka The Leather Satchel Co., kterou u nás sežente v Gentleport v Pánské pasáži v Praze Na Příkopě. Ondra vybral skvělé lokace a tu sobotu nám přálo i slunce.
In loving memory of J. H.


And because Ondra found us and asked me and Patrik if we can make some photo shoots and establish long-term cooperation, I wanted it to be something special. At Topman I found the perfect suit, dark blue with tiny white dots and I immediately remembered the beautiful blue bow tie with red fishes from gentlemen from Krispol Store. Black oxford shoes with brogue from Bata I would gladly exchange for some burgundy color, but I have any at home yet. Anyway, when I thought about perfect accessory, great classic leather briefcase from The Leather Satchel Co. came to my mind, sold by Gentleport in Pánská pasáž in Prague. Ondra picked a great location and that Saturday was also nice weather with shining sun.
In loving memory of J. H.


Bow tie - Krispol Store
Shirt - Topman 
Blazer - Topman 
Pants - Topman 
Bag - The Leather Satchel Co. by Gentleport
Shoes - Baťa
Coat - Isabel Marant pour H&M
Deer brooch - Topman 
Photographed by - JonatanJan

For more follow me on instagram / facebook / ASK.fm

122 komentářů:

  1. tak za prvé: motýlik je perfektný- môj chlap bude tiež taký nosiť- keď budem mať chlapa- ha ha ha
    za druhé: Ondra spravil superácke fotky vám obom! Tie detaily, ojoj aj laaajk it
    za tretie: vľmi pekne napísané Mišo:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak za prvé: moc děkuju, pánové z Krispol Store vyrábí opravdu pěkné kousky
      Za druhé: naprostý souhlas!! I když tady musím říct, že závidím Patrikovi ty jeho z tramvajové zastávky :3
      A zatřetí: dikyčko ;)

      Vymazat
  2. No bodaj by takíto boli všetci muži. Alebo aspoň nejaký môj budúci. Pre mňa je sexy chlap gentleman, presne tak ako si ho opísal a ani omylom nemusí mať pekáč buchiet na bruchu, hlavne nech mu nechýba charizma a správanie. Inak tie fotky sú skvelé, už asi štvrtý raz ich pozerám a neviem sa vynadívať. Do mužskej módy sa síce nevyznám ale viem, čo sa mi páči a čo nie a toto tu sa mi veru páči. Skvelé a tlieskam! Strašne a najviac na svete sa mi to páči :)

    P.S. Asi sem pošlem môjho brata, ten sa tiež pomaly transformuje na takého muža a celkom ho za to uznávam. Keď si vezmem, že ešte 4 roky dozadu to behalo s vlasatou hlavou vo flanelovej košeli a všade to so sebou vláčilo gitaru a teraz to pozná vzory oblekov a čo k čomu pasuje a ako by sa to správne malo nosiť a holí sa britvou.

    Domka Domková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, děkuju a klidně koukej dál..naštěstí se fotky nedají vykoukat ^_^ a ano, mě by se taky líbilo, kdybych potkával na ulicích více takto oblečených.. I když za sebe musím taky říct, že do práce, kde aktuálně přes osm hodin denně sedím, bych takto oblečený chodit nemohl..mačkal bych se v tom..ale pro někoho, kdo je přes den i v pohybu si myslím, že by to nemusel být problém =)
      No a super, těším se, že tvůj bratr našel gentle směr ^_^

      Vymazat
  3. I love this suit on you! You look so elegant and chic. It is a very smart look! And the photos are beautiful- your new photographer is great. Now the photos look like from a magazine. :-) Congratulations to this outfit! Topman has a great stuff.

    Have a great week, Michael!

    Hugs,
    Miri

    http://currentlywearing.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you so so much Miri for such kind words. And Ondra is not my new photographer, he will be just our occasional photographer..but we are happy for it, he's really great, with lots of fantastic ideas.

      Vymazat
  4. Really lovely!
    nice bow tie and bag...
    New post : http://dimplekhadi.blogspot.com/2015/03/its-spring-lets-pop-some-colors.html
    Enjoy!

    OdpovědětVymazat
  5. Oh wow, these pics are stunning! Amazing quality and you look gorgeous!
    The suit is really beautiful! <3
    Wonderful location!!

    xoxo Colli || TOBEYOUTIFUL

    OdpovědětVymazat
  6. You look great, love your fotos, they look very professional :)
    Lynda from Germany
    http://fashion-petite.blogspot.de/

    OdpovědětVymazat
  7. Usmievaj sa častejšie!! Hodne ti to pristane <3 Aj outfit je naozaj, že wow :O

    OdpovědětVymazat
  8. Tohle Ti hrozně sluší. Je to elegantní, ale zároveň s tím motýlkem dost hravý. Víc takových chlapů do ulic. Bylo by na co koukat :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Trés chic! :-)
    Have a nice day.

    http://www.nissimendes.ch

    OdpovědětVymazat
  10. looks super sharp mate. amazing

    http://bloggersboyfriend.com

    OdpovědětVymazat
  11. Moc sa mi páčil ten opis gentlemana, všetko som si predstavila a skoro zaplakala pri pomyslení že v mojom okolí sa miesto oblekov nosia teplákovky, miesto kožených topánok otrhané Adidasy a motýtika by si hľadal zbytočne. Smutné ale čo narobím.
    Preto ma nesmierne tešia tvoje outfity a že stále viac a viac experimentuješ so spoločenským obliekaním :) Oblek skvelý a ten motýlik je strašne zlatý :)

    Fairytale Tea♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju..tento rok chci, aby toho bylo opravdu mnohem více..minimálně jeden post měsíčně v podobném stylu..snad se mi podaří to udržet =) A moc děkuju!

      Vymazat
  12. Love that bow tie. Fishing for a compliment, you got one. This look is really clean and stylish. It seems effortless and as if you rolled out of bed and just jumped in to it. The rich navy tone is chic. Not to mention those oxfords, killer.

    www.stylegonerogue.com (new post)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you so much Shoshana for your kind words, and yeah, that bow tie is perfect ^_^

      Vymazat
  13. Opravdu gentlemanský styl! Moc se mi líbí tvá nápaditost a motýlek je naprosto TOP :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Michael what am I to say but you look stunning! I love every single piece of your outfit. Wearing a coat makes the outfit even more sophisticated. Perfect.
    xoxo
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    OdpovědětVymazat
  15. Wow :) http://aseaoffashion.blogspot.sk/2015/03/keep-your-face-to-sunshine-and-you.html

    OdpovědětVymazat
  16. WOOW! Awesome suit, really love that outfit ;)

    OdpovědětVymazat
  17. Nádherné fotky! Moc ti to tam sluší.... :-)

    OdpovědětVymazat
  18. oh this is gentle, lovely, classy, handsome... i love this outfit
    NEW BLOG POST : http://melodyjacob1.blogspot.com/ .
    THANK YOU

    OdpovědětVymazat
  19. Tak toto ti naozaj veľmi pristane, môžeš takto chodiť stále ;) Oblek je nádherný a ten motýlik nemá chybu. Kiež by takýchto chlapov bolo viac, čo sa radi pekne oblečú a neboja sa byť aj trochu nekonvenční. Našťastie mám jedného takého doma a som za to veľmi rada.

    Fotky sú veľmi pekné a ten gentleman na nich je top! ;)

    Blonďavá Potvora

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nesedět osm hodin v kanceláři na židli, chodil bych tak =)
      Děkuju. A věřím, že nás bude takových jen přibývat ;)

      Vymazat
  20. Love this! So classy! <3

    XxX
    www.wendyvansoest.com

    OdpovědětVymazat
  21. Beautiful look! Love the pop of red!
    http://fabuloustorture.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  22. my main maaaaaaaan!!!! you look so dapper, handsome, on point, perfect!!! nice look brother
    you choose the right colors. That red clutch is amazing

    nice post :-)

    New Look on my the blog : 'Black&White Marble'

    Greets Jon

    OdpovědětVymazat
  23. Love this outfit.. And the color of your bag is amazing

    http://justkvn.com

    OdpovědětVymazat
  24. Skvele fotky a skvely outfit!

    Lidi jako je tvuj davny pritel mam moc rada. Libi se mi ze jsou sami sebou, maji osobitost, jsou svi a originalni. Muzi se smyslem pro styl a s vytribenym chovanim maji velke charisma. Je skvele ze jsi se nechal inspirovat zrovna nekym takovym.

    Marky
    www.mypinkboudoir.eu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju Marky za komentář. A ano, toto je přesně o tom charisma a co ten člověk ze sebe vyzařuje ^_^

      Vymazat
  25. Wow, perfect look. You look like an absolute gentleman!!!Xoxo

    OdpovědětVymazat
  26. Perfect outfit :) You look great
    kiss
    Sara Meireles
    http://sarameirelesthesnowwhite.blogspot.pt/2015/02/forget-all-of-it.html#comment-form

    OdpovědětVymazat
  27. takisto ako som pochválila u Patrika fotky, musím aj u teba, sú geniálne! :) motýlik je super

    lapkindressbox.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  28. Eleganciu mám rád. Ako som čítal tvoje riadky, tak som si predstavoval seba v najrozličnejšom elegantnom prevedení. Veľmi sa mi to páči. Určite časom rozšírim svoj šatník, čo sa týka sák, nohavíc, košiel, motýlikov, kravát, elegantných topánok, atď.
    Btw, tá taška je geniálna!!!

    Ľuboš
    BlackBloodedBoy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě rozšiř, dostane to celé nový obzor, možnosti a naděje..já s tím začínám na plný plyn letos =)
      Děkuju!

      Vymazat
  29. I’m in love with your blog! I like your photos and style of writing! I know that it requires so much time to update blog, but keep doing it!)
    I’ll be happy to see you in my blog!)

    Diana Cloudlet
    http://www.dianacloudlet.com/

    OdpovědětVymazat
  30. jedným slovom...dokonalosť! motýlik s rybičkami je pre mňa absolútna topka :) len škoda, že môj muž by ma vysmial...možno raz ho presvedčím :D
    Blanka
    www.la-blanche.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, moc děkuju :3, chce to pomalými kroky..tam košili, tam kravatu, pak zkusit předvázaného motýlka..no a k vázacímu už je to jen kousek ;)

      Vymazat
  31. you know I'm not a person who wears much classic things but I think this suit looks perfect at you! I like the dots on it and I love you tie. who knows, maybe I'm into the gantleman-style one day as well :)
    (sorry that I forgot this post :()
    have a good night!
    Oliver

    http://oliverwaldmeier.blogspot.ch/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. But you should try, Oli ;) and never say never.
      Thanks a lot, btw.!

      Vymazat
  32. adore your gentleman look, fabolous !

    www.bebagottel.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
  33. You rock this style, Michael! And I like the texture of your blazer, amazingly stylish and refined.

    OdpovědětVymazat
  34. Amazing photos! I just discovered your blog and I LOVE it!! In love your suit and tie and that satchel is beyond! :)

    Brittany,
    www.lawyerlookbook.com

    OdpovědětVymazat
  35. Skvelý oblek sme vybrali! A vravel som ti, že červená taška nebude ani náhodou "moc", pasuje tam úplne ideálne :)

    A tá usmievava fotka... <3

    OdpovědětVymazat
  36. Just discovered your blog and its pretty amazing! It's great to discover other male bloggers out there! I am totally in love with the bowtie in this post. It's got my name all over it! ;-)

    Gedlab.com ›› Men's Fashion | Grooming | Lifestyle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yay, thanks a lot Ged, and yeah, we are very rare species =D

      Vymazat
  37. Jsem velmi mile překvapena. Na tomhle blogu jsem poprvé a docela mě udivilo, že je to pánský blog. :-D Miluju,když se chlap pěkně oblíká. Chválím a určitě v tom pokračuj. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :3 převelice děkuji za takto pochvalný komentář =), budu se snažit!

      Vymazat
  38. Incredible look ! so gentleman !!!!




    xx
    http://www.thetrendysurfer.com/

    OdpovědětVymazat
  39. Wow such a smart looking boy!!!!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    OdpovědětVymazat
  40. You're looking sooo dapper in this outfit! Love the bow tie and bag ;)

    New post on GIRL ABOUT TOWN BLOG
    FACEBOOK || BLOGLOVIN || INSTAGRAM || G +

    OdpovědětVymazat
  41. Ta taska je uzasna. A usmev vam slusi ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Vám děkuji ^_^, budu se snažit usmívat častěji =)

      Vymazat
  42. Great style and thanks for sharing.

    Eye See Euphoria | http://eyeseeeuphoria.com/post/eye-adore

    OdpovědětVymazat
  43. jaky štramák.Super!
    www.donnaiveh.com-ô

    OdpovědětVymazat
  44. You look handsome and so classy Micheal! Love your burgundy satchel too c: Xx

    OdpovědětVymazat
  45. takovy elegan ses tu :) suuuper :)

    Anna
    http://fashionfactorybyar.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  46. Smooth operator! loving this look; elegant suits you oh so well! ... beautiful
    Have a rocking week!
    Borka
    www.chicfashionworld.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you very very much, Borka, I really appreciate it ^_^

      Vymazat
  47. Perfectly inspiring <3 you fashion taste is amazing boy!
    wish you a great day ahead…
    Borka
    www.chicfashionworld.com

    OdpovědětVymazat
  48. Vypadáš naprosto úchvatně! xo

    ♥ www.thekawaiiplanet.com

    OdpovědětVymazat
  49. Hey friend! hope is all going great! looking forward to be inspired by you again!
    xox
    borka
    www.chicfashionworld.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you very very much, Borka, everything is perfect =), hope to visit you soon ^_^

      Vymazat