čtvrtek 26. března 2015

Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend - day 2

Druhý den se nesl v podobném duchu jako první, nicméně přehlídkám předcházel #fashiontalk , na kterém jako hosté vystoupil jeden z nejpopulárnějších streetstyle fotografů Adam Katz Sinding (le21eme.com, style.com, wmagazine.com a další) a Jessica Michault, vlivná módní žurnalistka, která píše nejen do mnohých světoznámých fashion magazínů, ale je hlavně šéfredaktorkou nowfashion.com. Na pár vět o této akci, za kterou já osobně jsem neskonale vděčný a pořadatelům tímto znova děkuji, se můžete těšit v některém z příštích postů. 
Teď už ale k přehlídkám, které se mi dostaly pod kůži: 
Lukáš Macháček
Lukáš Macháček byl na MBPFW nováčkem, o to příjemněji ale jeho modely překvapily. Jestli bych někomu měl udělit divokou kartu, tak by to byl právě on. Kolekce postavená na jednoduchosti střihů a vrstvení, působila i přes svou undergroundovost svěže a mladě. Hned bych si do šatníku vzal oba oversized kabáty i to černé pončo (a teď pro jaro taky tu Lukášovu bundu! Viz. poslední foto..).

Stálice české módní scény si pro sezónu F/W 2015 připravil kolekci nazvanou "Epistolar". Podle svých slov je to vyjádření vztahu mezi dvěma lidmi z rozličných časových období, co se znají jen přes řádky dopisů. Jistá otevřená intimita, ale zároveň plná iluzí. Šedá, khaki, černá, místy rozbitá výraznou červenou. Moderní, jednoduché kousky, které zdůrazňovaly pro Polanku typickou dlouhou úzkou siluetu dokonale kontrastovaly s modely nedokončených švů, jakoby rozervané kabáty, rukávy či sukně dávaly tušit minulost, kdy funkčnost byla postavena nad uhlazený vzhled.

Luxusní zpracování, vybrané materiály a čistý styl jsou poznávacím znamením návrhářky, která se pro svou kolekci nechala inspirovat Francií a Brigitte Bardot. Klasické střihy a jasné barvy v podání černé, červené, modré a bílé doplnila klobouky s gepardím vzorem značky Tonak. Mě nejvíce zaujaly chlupaté rukavice - palčáky, které svou velikostí připomínají kuchyňské chňapky. V zimě v nich bude určitě teplo a udělají jako doplňek velkou parádu.

Česká designérka žijící v Londýně produkuje módu, kterou najdete třeba i v New Yorku, Miláně či Hong Kongu. Její modely z proplétané kůže, evokující futuristické retro, byly bohaté na kombinaci černobílé a výrazné žluté a modré barvy, doplněné odstíny khaki nebo fialové. Sukně, bundičky, ale také kabáty nebo dlouhý úpletový svetr, to vše v populárním vrstvení, dodávalo modelům i přes jejich symetričnost právě mnohdy vzhled asymetrický. Look jednotlivých modelek a modelů byl pak doplněn zajímavým make-upem a facepaintingem.

Petra úspěšně a zcela zaslouženě stoupá na žebříčku popularity a buduje si zvučné jméno ve světě módy napříč Evropou i kontinenty. Po zkušenostech z módních akcí v Kyjevě, Amsterodamu, Madridu a Paříži, kde studuje a nedávno také otevřela showroom, se vrátila do Prahy, aby svou přehlídkou uzavřela jarní Pražský Fashion Weekend. Kolekce s názvem "Oh, I see... Twice" má souvislost s nehodou, kterou utrpěla během příprav showroomu na pařížském fashion weeku. Fantasknost minulých kolekcí tak střídá tvrdá zkušenost přímo ze života. I přes to neztrácí na hravosti a zajímavosti Petře vlastní. Modely opět obsahují originální barevné potisky a zároveň v sobě skrývají důvtipné detaily, jakým je třeba kabát přetvořitelný několika tahy pomocí zipů v batoh nebo funkční tenké pásky. Mé srdce zaplesalo nad pánskou pestrobarevnou bundou, jakoby složenou z několika různých oděvů (poslední foto uprostřed). Nakonec nemohly chybět ani nezbytné čapky, které jsou už dávno Petřiným poznávacím znamením. Musím si jednu pořídit!!

Tímto chci poděkovat celému týmu kolem Prague Fashion Weekendu, že mi umožnili být u toho a zažít přehlídky a celou akci na vlastní oči a kůži. Těším se na září!!

Report z prvního dne najdete tady!
Pro kompletní fotogalerii všech návrhářů a představených modelů navštivte oficiální web MBPFW nebo facebokovou stránku.


The report from first day can be found here!
For a complete photo gallery of all the designers and models presented on MBPFW visit the official website or facebok page.

All photos by MBPFW.com

38 komentářů:

  1. great runways!!!
    Xx
    S.
    www.manthroughclothes.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. no ja neviem ktory kusok by som si vybrala. Má to šmrnc :)
    www.donnaiveh.com

    OdpovědětVymazat
  3. Najviac ma zaujal J.Polanka a Martina ❤️ moc moc inšpiratívne!Dijoun&Klaudi

    OdpovědětVymazat
  4. love the dark feeling of Lukás Machácek!

    www.stylentonic.com

    OdpovědětVymazat
  5. great post :) nice weekend :)

    http://www.itsmetijana.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. WOW! Tohle jsou fakt hustý kreace! Ten první obrázek - prostřední róba, fakt pecka! (:

    Krásný víkend tobě i Páťovi! xo
    ♥ http://www.thekawaiiplanet.com

    OdpovědětVymazat
  7. U mňa vyhrávajú Macháček a Polanka :)

    Veronika
    http://livingbypanicca.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  8. omg Michael, the first one would have been totally for me! soooo cool :D
    but they all look great! bust have been an awesome Fashion Week :)

    Happy sunday
    Oliver

    http://oliverwaldmeier.blogspot.ch/

    OdpovědětVymazat
  9. Diky za super rapport! Kolekce jsou velmi inspirativni! Jakub Polanka vede! :)

    x, Marky
    www.mypinkboudoir.eu

    OdpovědětVymazat
  10. Great post!!! Love the coleection!!XoXo

    OdpovědětVymazat
  11. Awesome proposals !!!!



    xx
    http://www.thetrendysurfer.com/

    OdpovědětVymazat
  12. what a lovely entry
    btw. thanks for your lovely words

    hope you too visit my Blog <3
    http://miss-amelyrose.blogspot.de/

    OdpovědětVymazat
  13. The coats in Jakub Polanka is insanely beautiful. Please check out my new post!



    X
    http://subhamrai.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  14. This post is amazing. Thank you for introducing me to designers I had never heard of. I'm drooling over Martina Spetlova. The colors, patterns & shapes... I just love. I think her work is so interesting & visually pleasing. Simply gorgeous.

    www.stylegonerogue.com (new post)

    OdpovědětVymazat
  15. Amazing looks!

    Camille xo

    www.cococami.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  16. WOW! Great report, I like the way you write about fashion. Thank you for sharing. I like Jakub Polanka and Klara Nademlynska. :-)

    Have a great start of the week, Michael!

    X
    Miri

    http://currentlywearing.com

    OdpovědětVymazat
  17. these collections are all adorable!!!!!

    http://contemporaryboy.com

    OdpovědětVymazat
  18. Looks amazing <3
    kisses from Miami,
    Borka
    www.chicfashionworld.com

    OdpovědětVymazat