středa 25. února 2015

Prague metro

Metro. Bezpochyby nejrychlejší způsob městské dopravy v metropolích. I přesto, že v Praze žiju s přestávkami 10 let, nedokážu si na něj vytvořit jednoznačný názor. Nevím, jestli ho mít rád, brát ho jako nejpohodlnější způsob dopravy z jednoho konce města na druhé, nebo je to jen nutné zlo, které kvůli úspoře času denně podstupuji, protože po povrchu by cesta trvala jednou tak dlouho. 

Metro. No doubt it is the fastes way of urban transport in cities. Even though I live in Prague for 10 years (with small breaks), I still don't have a clear opinion about it. I don't know whether to like it, to take it as the most convenient way of transport from one end of city to the other, or it is just a necessary evil, to save time, because the journey on the surface lasted twice as long. 
Kromě ranní špičky to málokdy bývá cestování tělo na tělo, v létě sem můžeme utéct před vedrem, jindy zase před deštěm nebo sněhem. Na druhou stranu mnohdy ani dreiwettertaft neudrží účes pohromadě (proč tohle zažívám jen v Pražském metru, ale v Miláně, Paříži nebo Vídni vás neofoukne? Kde udělali inženýři chybu?) a pokud vypadne proud nebo se něco pokazí, vsaďte se, že to bude ve chvíli, kdy to opravdu nejméně potřebujete (aneb za hodinu a půl vám letí letadlo..). Taky přicházíte o možnost sledovat dění okolo, pozorovat fasády domů, koukat do výloh nebo do kokpitů aut, i když přetopená tramvaj v zimě, kdy na sobě máte pět vrstev, nebo neklimatizovaný autobus v létě a vedle vás stojící čuně, co nezná deodorant, neni taky nic k tomu, abyste měli lepší den. Člověk si nevybere..vše má svá pro a proti. V důsledku jsem ale za metro v Praze rád a tak nějak se už podvědomě těším, až se projedeme novými stanicemi na lince A. 

Beside the morning rush it seldom is traveling body on body. You can escape here from the summer heat or rain or snow. On the other hand, even Dreiwetter Taft is not possible to hold your hairstyle (and I am still curious why I experience this only in Prague metro, but you can experience no wind in Milan, Paris, London or Vienna metro. Where did engineers mistake?). And if the power goes out or something goes wrong, you can bet that it will be in the worst time you need (for example when your plane departure is in 90 minutes etc..). Also you are missing the opportunity to watch what is happening around, observe facades, looking in shop windows or in the car's cockpits. On the other hand overheated tram in the winter, when you wear five or more layers, or no air conditioned bus in hot summer and some pig who never heard about deodorant standing near you is nothing to admire. One just can't choose. Everything has its pros and cons. As a result, I'm happy we have metro in Prague and somehow subconsciously I am already looking forward to ride through new stations on line A (opening on 6th April 2015). 

Konečně jsem taky mohl obout slip on boty, které jsem koupil už před Vánoci ve slevách (podobné najdete třeba tady) a v Topmanu jsem nedávno objevil tento skvělý kabát se skrytým zapínaním (např. jako tady), ale jak správně tušíte z fotek, dobře vypadá hlavně rozepnutý. Fotili jsme na Floře, protože barva stanice perfektně ladila k mikině, která si mě získala svým zajímavým designem (velmi podobná zde). No a černé skinny už pomalu ke mě patří jako druhá kůže, stejně jako cáklé ponožky.

Finally I could wear my new slip ons that I bought before Christmas in discounts (similar here) and I recently discovered this perfect coat with hidden buttons (like here), but how you can guess from photos, it looks great unbuttoned, not so when buttoned up. We shot at Flora station because its color perfectly matched to this sweater which got me for its interesting design (very similar here). Seems like black skinny jeans slowly belongs to me like a second skin, as well as crazy socks ;).

Jezdíte raději metrem nebo po povrchu? A mimopražští, když se vydáte do matičky, jakou dopravu volíte?
Do you prefer metro or the surface transport? And readers outside Prague, when you go into metropolis, which kind of transport you choose?

Coat - Topman 
Sweatshirt - Topman
Jeans - Bershka
Socks - Primark
Slip ons - Baťa
Photographed by - Made by Boy

For more follow me on instagram / facebook / ASK.fm


76 komentářů:

  1. Moc Ti to sluší! Skvělé botky, ale hlavně ten detail vykukujících ponožek, to je super!!
    Jinak metrem jezdím každý den a i když to není zrovna moje nejoblíbenější činnost, musím uznat, že rychleji bych se po Praze jen těžko přepravovala, takže to prostě překousnu a hotovo. Spíš než metro jako stroj mi ale vadí metro jako místo setkávání lidí (mnohdy divných), kteří při jízdě do práce nemají nic lepšího na práci než nestydatě čumět na druhé a sjíždět je pohledem od hlavy až k patě. Nenaděláme nic...:D
    Měj se krásně!
    Gabi
    www.earringsonabook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji =). Ano ano, ta rychlost je vážně něco, čemu se nic jiného nevyrovná. No a ohledně toho čumění se dostáváme k mému postu Incognito =D, takže víme, o čem je řeč a naprosto chápu =) Sluchátka na uši, knihu před tvář a dělat se, že nejsem ;)

      Vymazat
  2. Love your coat! Realy cool photos! :)

    Visoo
    www.madeinvisoo.com

    OdpovědětVymazat
  3. Metro je môj obľúbený spôsob dopravy aj keď ako vravíš, má jednu veľkú nevýhodu - pohľad z okna je celkom nuda. No na druhej strane, pohľad z okna lietadla tiež nieje ten najzaujímavejší (okrem západu/východu slnka). Milan

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mě pohled z okna letadla ještě nikdy neomrzel a většinou svádíme boj o to, kdo bude právě u okna sedět..takže asi tak =)

      Vymazat
  4. nemám rada hromadnú dopravu, práve preto, že je hromadná:D ale metro je rýchle, nikdy nemešká, nevadí keď vonku prší, sneží, páli..takže v tomto je to fajn.
    inak rada chodím aj električkou práve preto, že človek aj niečo vidí..ale tie električády sú hrozne natriskané občas a na to nemám nervy

    topánky a ponožky- mucho gusto! Lehet!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme stejné pocity, fajn =D, budem chodit více peši? =D

      Vymazat
  5. Great pictures! I'm glad the weather permits you to wear slip-ons. Love this grey look!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. It was just that one day..but thanks to that =D, spring is coming anyway..
      Thank you, Lera.

      Vymazat
  6. super ponožitičky :) Už sa teším, až bude teplejšie...tiež vsadím na farebné kotníky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo, nejlepší ;), letos se asi trochu více odvážu =D

      Vymazat
  7. Love your coat!!

    https://instagram.com/heisgoku/

    OdpovědětVymazat
  8. Ohhh you have shoot my dream! I have always wanted to take pictures underground <33

    OdpovědětVymazat
  9. Pro mě je metro nutné zlo, necítím se v něm dobře.
    Zaujaly mě barevně tvoje ponožky :-) a líbí se mi botky...

    OdpovědětVymazat
  10. Awesome gray outiti... love the shoes and the colour of your socks!
    Great place for shooting too ;)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    OdpovědětVymazat
  11. Já z Prahy nejsem a musím říct, že metro je jedna z mých největších fobií (pak už mam jen z pavouků a holubů:D).. Kamarádka z Prahy mě za to fakt "miluje", protože kvuli mně musíme furt crcat tramvajema, ale já když vlezu do metra, udělá se mi okamžitě zle.. Nelíbí se mi, že vjedu do tunelu, ze kterého bůhví kdy a kde vyjedu a taky ty elektrické koleje jsou děsivé, ten smrad, zima.. No brrr :D
    Ale chápu, že ten, kdo se metra nebojí, za něj je jistě vděčný, protože je to opravdu velké urychlení přesunu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajimavé =), mému bráchovi třeba metro nevadí, ale má strašnej strach z eskalátorů, hlavně tech ultradlouhých, jako jsou na Míráku nebo Jiřáku.. =)

      Vymazat
  12. prvá a posledná fotka sú TOP, outfit sa mi veľmi páči, tie ponožky sú príjemným oživením :)
    želám pekný víkend a teším sa na ďalší článok ;)

    lapkindressbox.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velmi děkuju ^_^, ponožky jsou taková malá závislost.. (a brzo je bude asi následovat závislost na motýlcích =D, potřebuju více košil!!)

      Vymazat
  13. metro je velmi fotogenicke miesto! Super fotky a nechces si nechat niekedy dlhu bradu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky..a dlouhou bradu..asi ne..když už, nechal bych celý fous ;)

      Vymazat
  14. Super článek! Škoda, že v našem pidi městě metro nevedeme :).
    Jinak super fotky ;)

    http://gagenka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. Posledná fotka je super a ponožky ešte viac :D! Metro je podľa mňa super pomocník na prekonávanie dlhých vzdialeností a vyhnutie sa dopravným špičkám. V Bratislave nám veľmi chýba, ešte že máme aspoň električky :)

    Blonďavá Potvora

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju =). Ano ano, v tomto ohledu je metro nezastoupitelné..

      Vymazat
  16. Já metro osobně nesnáším a pokud možno, tam vůbec nelezu...Každopádně je to skvělé místo na focení fotek :) a musím moc pochválit mikinu, je skvělá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =D já tam holt musím..často zaspávám a tak tramvaj nepřichází v úvahu, s tou to do práce trvá o 20 minut déle =D

      Vymazat
  17. Great pics and nice look!!! xx

    http://www.trendsgalleryblog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  18. Awesome post
    Super cool photoshoot

    portfella.com

    OdpovědětVymazat
  19. You're so handsome and you know it, right? Amazing pictures!!!

    Tons of hugs!

    Walk a million miles

    Instagram

    Facebook

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sometimes..I thought about it..but my self-confidence is still not so high..ok, thanks for letting me know ^_^ ;)

      Vymazat
  20. Ty ponožky v těch botách jsou parádní!!!!! :D a krásné botky k tomu

    OdpovědětVymazat
  21. Nice! Love this location! <3

    XxX
    www.wendyvansoest.com

    OdpovědětVymazat
  22. Ver či never, ale nikdy som metrom nešla. Aj keď sme boli na výlete v Prahe, snažili sme sa čo najviac chodiť a vychutnávať atmosféru a nikdy sme nevyužili metro ani inú dopravu. Ale raz by som to chcela zažiť :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak až budeš příště v Praze, dej vědět ;), svezeme tě =)

      Vymazat
  23. Ja miluju metro v metropolich! Pariz, Viden, Frankfurt i Prahu jsem procestovala pesky a metrem. Miluju to dobrodruzstvi a hlavne momenty kdy se vyleze z podzemi a otevre se vyhled na svet a hledane misto ;).
    Outfit je opet super! Moc se mi libi ten kabat i boty!

    x, Marky
    www.mypinkboudoir.eu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To s tím výlezem na povrch a otevřením výhledu na svět, s tím máš naprostou pravdu a jsou to úžasné momenty..nejvíc asi v případech, kdy přiletíš do takového města poprvé, hned na letišti sedneš na metro a pak po půlhodině vylezeš přímo v centru a uděláš jen WOW

      =)

      Vymazat
  24. Nice look!!! I love your coat!!!
    would you like to follow each other? let me know...I always follow back.
    Besos, desde España, Marcela♥

    OdpovědětVymazat
  25. Strašne sa mi páči tá farebná kombinácia a ponožky sú úplne top! :) Inak metro (akékoľvek) ma strašne fascinuje (mňa zvyknú fascinovať divné veci), baví ma pozerať sa na to množstvo rôznych ľudí s rôznymi príbehmi, baví ma sledovať ako sa ponáhľajú a celý ten kolobeh je fascinujúci. Menej fascinujúce je, keď je to veľké množstvo ľudí v tom istom vagóne ako ja :D Ale tak v Prahe nie som až tak často, takže ma to nevytáča dennodenne. Občas by som chcela aj také minimetro v Brne, hlavne v momentoch keď sa ponáhľam a nestíham alebo keď sa trolejbus alebo šalina zasekne kdesi na križovatke :D Ale zase ja sa rada pozerám z okna na okolie a tie káble v metre sú už celkom okukané :D

    Domka Domková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji =). Ponožky už jsou takové..moje poznávací znamení..
      Já ten koloběh rád sleduju v televizi, v dokumentech..ale tak nějak nejsem rád jeho součástí =D

      Vymazat
  26. I když jsem si za tu dobu v Praze na metro zvykla a používám ho skoro každý den (a i tak dojíždím do školy skoro hodinu, když se neschci strhnout), mám mnohem radši povrchovou dopravu. Nejvíc asi tramvaje, už jenom z toho důvodu, že je u nás v Hradci nemáme :D Ale pokud mám čas a venku nezuří nečas, snažím se chodit pěšky. Docela dlouho mi trvalo, než jsem si našla nějaké svoje trasy, ale teď když už vím kudy, baví mě to mnohem víc než se vozit.

    momentsnotthings.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěšky chodíme taky, už se nemůžeme dočkat jara, až nebude mrznout =), je to báječné. Ale cesta do práce a z ní bude vždycky z velké části v MHD..asi tak, jako ty do školy =)

      Vymazat
  27. Love grey's shades , and your coat!

    Wait you on my blog:
    DIARIODIUNACIDO.COM
    Kisses Andy

    OdpovědětVymazat
  28. kabát vyzerá super :)

    http://byfoxygreen.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  29. I love traveling to cities with metros! They make traveling so convenient! I definitely feel you on the cons too though :( Anyways, love this outfit, especially the pop of color in your socks! Hope you have been well my friend!
    allygong.com

    OdpovědětVymazat
  30. hey Michael! I love you coat!
    great Outfit :)
    have a great week!
    Olier

    http://www.oliverwaldmeier.blogspot.ch/

    OdpovědětVymazat
  31. ponožky tedy upoutaly mou pozornost na 100 %:D

    love it!!

    Anna

    http://fashionfactorybyar.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Na metrech mě všeobecně štve, že výhled z okna tvoři černočerná tma. O něco lepši je to snad ve Vídni, kde metro občas projede i nad podzemím... To už ale není to pravé metro. Ale pravdou je, že co jsem strávila pár týdnů v Miláně - vždy jsem se těsila z venku do metra, neboť jsem věděla, že ve stanici mi bude určitě tepleji. To se bohužel o pražském metru říct nedá. Www.jojovictus.blogspot.com

    OdpovědětVymazat