pondělí 9. února 2015

Tour Eiffel et L'amour

Jsem doma, ve svém rodném městě. Za okny padá sníh, všude bílo a já mám konečně pocit, že přišla zima. Až dopíšu tento příspěvek, obleču si mikinu, parku, zabalím se do obrovské šály, natáhnu čepici, nazuju chelsea boots a půjdu zkoulovat pár stromů a uválet aspoň malého sněhuláka. Ale včera jsem vzpomínal na Paříž. Zase. Ještě stále ve mě doznívá. 
I'm in my hometown. Snow is falling outside, white colour rules everywhere and I finally have feeling that winter comes. When I finish this post, I will wear sweatshirt, parka, wrap me up to oversized scarf, put on beanie and chelsea boots and I will snowball some trees and build at least small snowman. But yesterday I thought of Paris. Again. It's still fading in me.
Učarovala nám jako žádné jiné město, které jsme zatím navštívili. A nepochybuji o tom, že to je i díky tomu, že jsme tam byli společně. I když se mi ze všech filmů a vyprávění zdála přezdívka "město zamilovaných" příliš kýčová, je to jednoduše tak a nikdo na tom asi nic už nezmění. Ty chvíle, kdy jsme šli ruku v ruce po ulici, dívali se kolem sebe a pak společně ukázali na stejný dům a nečekaně oba řekli, že bychom v něm chtěli bydlet, v člověku veškeré ty city prohloubí. A láska dostává opět další rozměr. 
Paris charmed us like no other city we visited yet. And I have no doubt about it is thanks to it we were there together. And even I thought that the Paris's nickname "city of lovers" is too much kitsch, I have to agree with it and nothing can change it. Those moments when we walked hand in hand down the streets, looking around and then point together at the same house unexpectedly and both said that we want to live there once, all those feelings deepen. And love again gets another dimension.
Možná i proto nám nebyla až taková zima ve dvouhodinové frontě na výtah pod Eiffelovkou, možná i proto jsem nebyl až tolik zklamaný z toho, že pár minut před přistoupením k pokladně uzavřeli třetí patro a my se tak dostali jen do druhého. Možná i proto jsme si dali slib, že se do Paříže za rok a půl vrátíme, abychom objevili a zažili ještě víc. Tentokrát ale v čase, kdy teploty dovolí trika s krátkým rukávem a sluneční brýle nebudou jen doplňkem, ale potřebou (a zároveň nebudeme každou půlhodinu hledat prostor s klimatizací, abychom se alespoň na chvíli zchladili..máte doporučení na ideální měsíc?). 
Maybe because of it we weren't so cold in two-hour queue for the lift beneath the Eiffel Tower, maybe because of it I was not so much disappointed that a few minutes before we reach cashier desk they closed the third floor and we got only to the second. Maybe because of it we made promise we will be back in one and half year to discover and experience more. But now at time when temperatures allow to wear t-shirts with short sleeves and sunglasses will be not only accessory but need (and we will be not pushed to look for air conditioned space every half hour..do you have some tip for the best month to come?).
I přes to, že jsme se museli pobalit jen do příručních kufrů, podařilo se mi poskládat čtyři různé outfity. První jste mohli vidět tady, s druhým vás seznámím dnes, třetí si nechám na začátek března a čtvrtý byl cestovní. 
Despite the fact we had to pack our things to hand luggage only, I managed to put together four different outfits. The first one you could see here, today I'll introduce you to the second one, the third I will leave for the beginning of the March and the fourth was just the one for travel.
Ten den měl být vyjímečný. Chtěl jsem Paříži nějak oplatit její krásu, poklonit se architektuře a všem těm romantickým detailům a k tomu jsem si vybral bílou košili, která s motýlkem, uloveným den předem v Montmartru, tvořila dokonalý pár. A koneckonců nevadily tomu ani bílé tenisky nebo černé skinny džíny. Ten den byl dlouhý. Od časného rána až po jednu hodinu po půlnoci. Od výborné kávy a čerstvých baget přes nejlepší smetanovou pizzu (bonusové foto zítra na facebooku) až po nákupy na Champs-Élysées. Den kouzelný od počátku do konce. Den, s kterým nemůžu být spokojenější. Den, kdy se začala psát další kapitola
That day should be special. I wanted somehow repay to Paris its beauty, to worship their architecture and all those romantic details and that's why I chose a white shirt with a bow tie we bought day before in Montmartre. And after all I didn't mind that white sneakers and black skinny jeans as the rest of whole outfit. That day was long. From early morning until one hour after midnight. From delicious coffee and fresh baguettes through the best cream pizza (bonus photo tomorrow on facebook) to shopping on Champs-Élysées. That day was magical from beginning to the end. That day I cannot be happier more with. That day when the next chapter began.

Jak se vám tento mixnutý outfit líbí?
How do you like this mixed outfit?

Bow tie - Blue Lemon Paris 
Shirt - Primark
Deer brooche - Topman
Watch - Michael Kors
Coat - Isabel Marant pour H&M
Jeans - Bershka
Sneakers - Nike AirForce 1
Photographed by - Made by Boy

For more follow me on instagram / facebook / ASK.fm

166 komentářů:

  1. Wow you're looking soooo dapper and stylish as always! One of my fave outfits by you :)

    New post on GIRL ABOUT TOWN BLOG
    FACEBOOK || BLOGLOVIN || INSTAGRAM || G +

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oh..thanks a lot, Nicole..so I think I have to wear similar outfits more often ;)

      Vymazat
  2. Ach ta Paříž. Co nevidět ji musím navštívit... A ten Deer je skvělý.

    OdpovědětVymazat
  3. mne sa na cestovanie osvedčil neskorší september, proste ani teplo ani zima :) inak Paríž závidím, už dlho sa tam chcem pozrieť tak dúfam, že sa mi to tento rok konečne podarí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, taky uvažujeme nad koncem září nebo půlkou května..uvidíme..ještě je celkem hodně času =). Držím palce, ať ti to vyjde ;)

      Vymazat
  4. I love this look. It is elegant, comfy and young. You look very handsome in this coat and dark jeans. It really suits you so well. I like Paris in May/June or September/October. It is really a different energy. It is warm enough that you can hop on "bateaux mouches" for a ride on Seine.

    Have a wonderful week and thanks for sharing such lovely photos!
    Hugs,
    Miri

    http://currentlywearing.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oh Miri, thank you so much =). So our thoughts about the perfect timing are right with May and Sept. =), great.
      I hope Seine will be more cleaner that time because in December it was very dirty..

      Vymazat
  5. Já doporučuji září.. nebyla ani zima ani teplo.. prostě tak akorát.. :) A víc než Paříž mi učaroval New York.. a to jsem byla v Paříži požádána o ruku.. ale před manželem pss... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. New York jsme zatím nepoznali, ale je v plánu ;), tak pak budeme moct zhodnotit =)..to září zatím vypadá jako nejlepší čas =)

      Vymazat
  6. hmmm, Paríž. mesto, ktoré túžim už dlho navštíviť!
    inak, chcem chlapa, čo sa bude obliekať presne takto :D. preppy štýl s nádychom moderného... som milovník motýlikov a tento je naozaj nádherný. plus malý detail jeleňa, no dokonalosť samá o sebe! :).

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ou, červenám se..děkuju :3
      Ten jelen už asi navždy zůstane mou součástí..budu si ho muset nechat vytetovat =D

      Vymazat
  7. Bol to výnimočný deň! <3

    Motýlik s jeleňom tvorí super kombo, asi si ho hneď budúci pondelok požičiam... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. <3

      půjč, půjč..já si půjčím zase nějakého tvého =D

      Vymazat
  8. Love it! That coat is perfect and you look really handsome Michael!

    OdpovědětVymazat
  9. Thank you for the comment on my blog!

    This look is amazing, your style is on point! Love the bow tie and jacket!! x

    CLAIRELOUISE

    OdpovědětVymazat
  10. Amazing backdrop for pictures, great look and the sneakers add some fun to it!

    OdpovědětVymazat
  11. Modern day dapper look you have here. Not stuffy but classic with modern tones. You always look great.

    www.stylegonerogue.com (new post)

    OdpovědětVymazat
  12. May that was a sign to come back!! Isn´t that a perfect reason to visit Paris again...you know, you have to see it from the 3rd floor :)

    Paris is one of my favorite cites around the globe!!!

    I love your smart look. Its perfect for the Eiffel tower. Wonderful pics and text :)

    Many Greetings,
    Martin
    http://www.look-scout.de

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yeah, indeed, we have to see Paris from 3rd floor =D.
      For me it is my favorite one right now..but we'll see what future show us, maybe New York, maybe some of Sweden's cities..who knows =)
      Thank you Martin for your comment and visit ^_^

      Vymazat
  13. Pro mě jsi prostě kluk s nejvíc dokonalým stylem, jakého znám ♥

    OdpovědětVymazat
  14. i love it!!!
    i love Paris and ur jacket bro! :-)))
    xx
    S
    www.manthroughclothes.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  15. Nice photos... looks like you had a great time in Paris!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    OdpovědětVymazat
  16. You look really chic, but the background totally deserves it :)

    OdpovědětVymazat
  17. Very chic and those pictures look amazing! :)

    OdpovědětVymazat
  18. Great look!! we love your shoes and Paris <3

    V

    OdpovědětVymazat
  19. Krásný fotky, sluší ti to a navíc píšeš vážně naprosto kouzelný články, vždycky mají atmosféru a umějí mě vtáhnout do sebe :)

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
  20. Love your brooch, amazing style. Thanks for stopping by!


    X
    http://subhamrai.blogspot.in/

    OdpovědětVymazat
  21. Another perfect style, Michael! :) You look great!


    FOXMYSTYLE.COM

    OdpovědětVymazat
  22. Tohle bys měl nosit častěji! Moc ti to sluší =) vždycky se těším na nový článek nejen kvůli úžasným fotkám, ale navíc miluju styl jakým píšeš =)
    A určitě jeďte v září, to bývá ideální počasí k objevování Paříže. Sama se tam taky brzo chystám a už se nemůžu dočkat...v tom jsem jak malá =D
    Lída

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slibuju, že budu. Opravdu =) A moc děkuju. Já čekal několik let a jsem šťastný, že jsem se dočkal =D, takže ti rozumím ;)

      Vymazat
  23. Wow.Amazing post!!! The pics are amazing and loe your style!!!! Perfect look!XoXo

    OdpovědětVymazat
  24. Wow, you dress so well! Such a gentleman. Especially with the background!
    Enclothed Cognition

    OdpovědětVymazat
  25. Paris <3 beautiful photos and look :)

    http://inspirationswithm.blogspot.pt/

    OdpovědětVymazat
  26. Love this look and the location is beautiful too! :)

    Layla x
    www.sprinklesofstyle.co.uk

    OdpovědětVymazat
  27. I LOVE mixed outfits and yours is great! I enjoyed your text and pictures as always. So nice to read how nicely and gratefully you write...

    xo, Marky
    www.mypinkboudoir.eu

    OdpovědětVymazat
  28. Paríž je supeeer, to ánko. Ja by som tam ešte chcela ísť v lete, lebo som bola vždy len v zime a to neni vončo!:/
    Ale vy sa presťahuejte do paríža, ja budem v Barcelone a budeme sa navštevovať:D občas
    PS: Videá z Le paríža nebudú?:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, tak takový deal beru =D

      PS: veřejně asi ne :3, le video zzz le Pariže si necháme na le soukromé chvilky ;)

      Vymazat
  29. My my you sure look handsome! And you are in Paris!
    Have fun and stay warm ^__^ Xx

    OdpovědětVymazat
  30. I've only been to Paris when I wasn't in love; I wonder how much more magnificent it'll be when I return with my lover. I like your Nike's& the deer brooch.

    :] // ▲ itsCarmen.com ▲

    OdpovědětVymazat
  31. Lovely bow tie !! elegant and casual look !



    xx

    http://www.thetrendysurfer.com/

    OdpovědětVymazat
  32. You are looking so stylish Michael. and I have to agree with you, PARIS IS AMAZING!!! :-)

    Thanks for visiting my blog!!! And again thanks for the support :-)

    New Look on my blog : ' HOT BOY '
    Greets Jon

    OdpovědětVymazat
  33. Looking super dapper Michael:)
    Love the coat.

    http://closetofwords.blogspot.com/
    http://instagram.com/heisgoku

    OdpovědětVymazat
  34. Ahh... reading your post makes me want to visit Paris with a loved one :) Sounds like you had an amazing trip, and I love the outfits that you put together!

    allygong.com
    -Ally Gong

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yes Ally, you need to do it, as soon as possible ;)
      Thank you =)

      Vymazat
  35. So jealous, hope you had a great time in Paris
    www.populairelife.co.uk

    OdpovědětVymazat
  36. Omg you look so amazing in this coat and photos are sooo badass :)
    Oh i have a question, are you from Slovenia? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thanks a lot, Dimi. Nope, I am from Czech republic, why? ^_^

      Vymazat
    2. hahah i know i just realised that :D, i don't know why but i tought that you are from Slovenia and to be sure of that , I had to ask you :DDD

      Vymazat
  37. Moc krásny článok ♥ aj outfit samozrejme ;)
    Dúfam že sa raz do Paríža dostanem a že naň budem spomínať tak ako ty :)

    Fairytale Tea♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Lulu a určitě budeš..ta Paříž sama o sobě dělá totiž hodně ;)

      Vymazat
  38. I love this look on you, Michael. I am so happy to hear that it is snowing at your place. See, I kept my promise to send all that snow over to you ;) Have fun out there in the snow.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oh Lenya, thanks a lot ^_^. And also thanks for the snow..I finally could enjoy this year's winter ;)

      Vymazat
  39. Lovely look!
    Nice location...
    http://dimplekhadi.blogspot.com/2015/02/different-shades-of-blue.html

    OdpovědětVymazat
  40. Zima má svoje čaro :) guľovačky a snehuliaka by som nevymenila za nič.

    Veronika
    http://livingbypanicca.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  41. a men's blog wow wow wow
    love the Location and the item is amazing
    follow for follow?

    hope you too visit my Blog <3
    http://miss-amelyrose.blogspot.de/

    OdpovědětVymazat
  42. So cool to break the suit with the sporty sneakers! Paris is always worth visiting. Have been there several times and fall in love with this city every time again.

    ♘ www.sugarpopfashion.com ♘

    OdpovědětVymazat
  43. I love your style!

    - Liz
    www.lizlizo.com

    OdpovědětVymazat
  44. Great outfit and location man! :)

    www.xamysdiary.com

    OdpovědětVymazat
  45. Great shots in the perfect location! Love this outfit, I think it's modern AND classic at the same time, you look really dapper!
    xx

    http://www.stylebydeb.com

    OdpovědětVymazat
  46. I love the fresh Air Force Ones. Thanks for sharing.

    Eye See Euphoria | http://eyeseeeuphoria.com/post/whats-all-the-buzz-about

    OdpovědětVymazat
  47. parížan ako vyšitý§
    www.donnaiveh.com

    OdpovědětVymazat
  48. OMG. I love that deer brioche you have :)

    http://thebandwagonchic.blogspot.ae/

    OdpovědětVymazat
  49. Great background, love that you add sneakers with this look.

    http://mimiandchichi.com/

    OdpovědětVymazat
  50. Nice post, I like the mixing of smart with casual, works well together.

    Sam | www.sprksam.com

    OdpovědětVymazat
  51. super!! :) a ten detail v podobe jeleňa, proste wow!

    OdpovědětVymazat
  52. V Paíži som bola raz a bolo tam krásne , ale to už bolo taaak dávno ...ach . No nič vyzeráš super ,, ten motýlik je úžasný a celé je to super skombinované a perfektne zaklincované teniskami. Máš u mňa za 1 :D

    http://byfoxygreen.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc děkuju ^_^ a do Paříže bys měla kouknout znova ;)

      Vymazat
  53. Aww so cute, really love this outfit :3

    Ana, xo ♥
    http://aruivablog.blogspot.pt/

    OdpovědětVymazat
  54. Amazing pictures! I miss paris so much!

    http://freshisyummy.blogspot.com/2015/02/living-for-love.html

    OdpovědětVymazat
  55. tis perfect
    you have a very lovely blog
    http://melodyjacob1.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  56. Very stylish! Which I could visit Paris!
    Have a lovely day.

    xx Girl in the Bunny Ears
    www.girlinthebunnyears.com

    OdpovědětVymazat
  57. Lovely post and cute pictures darling!!
    Xo
    <3
    Valentina
    http://fashionneed09.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  58. Nice pictures!

    http://www.culturewithcoco.com

    OdpovědětVymazat
  59. gorgeous! loved the pictures :)
    lets follow each other! just let me know and I will follow back :)

    - www.angelaah91.blogspot.nl

    OdpovědětVymazat
  60. I love the Torre Eiffel ¡Good look!

    New post >>>> http://frank-alonsso.blogspot.com.

    OdpovědětVymazat
  61. Great pictures!

    xx Nicola

    www.morning-elegance.com

    OdpovědětVymazat
  62. Great sporty casual look! I appreciate the details on your coat and the bow tie is a great addition for more interest.
    Red Reticule
    Red Reticule Collection
    Red Reticule | YouTube

    OdpovědětVymazat
  63. Love these photos, such a nice french flair, very romantic too!

    OdpovědětVymazat
  64. Such and elegant/classy look! Loved the photos... and Paris is such a charming city, isn't it?
    By the way, I love how your blog is bilingual! :)

    OdpovědětVymazat
  65. well well - how is so elegant? Oh, you little dandy ;)
    This outfit is just perfect for walk around Paris.


    Greetings from Poland
    Aleksandra
    http://lovestreetfashion.pl

    OdpovědětVymazat
  66. Really great outfit. I like how you take something from both worlds and mix it together! And you definitely pulled if of.

    Greetings from Denmark
    Alix

    www.acommonobsession.com

    OdpovědětVymazat
  67. Outfit stylový - o tom žádná:) Jsi ten typ muže, který dokáže vypadat stylově téměř v čemkoliv, protože svému šatníku propůjčuješ takové zvláštní kouzlo osobnosti:)

    Paříž je bezesporu nádherná. Moje nejoblíbenější město, město mých snů a tajných přání, že jednou nastane den, kdy se tam přestěhuju:)
    Na nějakou tu dovolenou doporučuju měsíc září - v Paříží jsem byla 2x (taťka asi 20x) a pokaždé jsme tam byli ve stejném měsíci. Počasí je v tu dobu ideální:)
    ...//Instantní krása//...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, děkuju, červenám se :3
      A dík za tip, zatím to teda září vyhrává na celé čáře, takže je asi rozhodnuto..no ještě uvidíme, jak s letenkama a ubytkem ;)

      Vymazat
  68. Woow :D I love it this hahaha
    Visit my first post on http://majaslookbook.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  69. That brooch is awesome! Stunning photos and you look lovely

    Marta
    www.paradiseplayground.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  70. Loving the bowtie!
    http://diamants-au-chocolat.blogspot.co.uk/2015/03/when-stars-go-blue.html

    OdpovědětVymazat
  71. Fabulous tuxedo and photos!
    Kisses from Miami,
    Borka
    www.chicfashionworld.com

    OdpovědětVymazat