úterý 4. srpna 2015

Escape from the city

Útěky z města. Útěky do míst, kde najdeme klid. Útěky čím dál víc chtěné. Útěky pryč od lidí. Pryč od všeho stresu a ruchu. Z betonového vězení do zeleného ráje. Sednout do auta, pustit skvělou muziku a vyrazit. Vézt si s sebou deku, zásobu citronády a něco dobrého na zub. Sluneční brýle na očích, nezničitelné Conversky na nohou a hlavně dobrá nálada a úsměv na tváři. 
Escapes from the city. Escapes to places where we can find peace. Escapes increasingly wanted. Escapes away from all the people. Away from all the stress and bustle. From the concrete prison to the green paradise. Just sit in the car, play some great music and go. To have packed up a picnic blanket, perfect lemonade and something to eat. Sunglasses on eyes, indestructible Converse sneakers on feet and especially to have a good mood and smile.


Vyčerpávající červenec skončil. Baterky dobité na dovolené si sáhly opět na své dno. Cesta pro nového člena domácnosti a svatba. Příjemné události, které na druhou stranu stály spoustu úsilí a energie. A tak hledáme způsoby, jak zklidnit tempo a nechat odpočinout zejména naši mysl. Opustit Prahu, ujet pár desítek kilometrů kterýmkoliv směrem je ten nejjednodušší způsob. Najednou se objevíte mezi loukami a poli, které obklopují lesy. Stačí zastavit, vystoupit a rozběhnout se. Pod odrostlou třešeň rozprostřít deku a lehnout si. A třeba se držet za ruce nebo jen tak, s vědomím, že leží vedle vás. Koukat chvíli na nebe a pak zavřít oči a poslouchat přírodu. Usnout.
Exhausting July ended. Batteries charged on our vacation again touched the low energy levels. The trip for a new member of our family, the marriage..pleasant events but on the other hand paid with lot of effort and energy. So we are looking for ways how to calm the pace and to relax our minds. To leave Prague, travel few tens of kilometers in any direction is the simplest way. Suddenly you discover the meadows and fields surrounded by forrest. Just to stop, get out and run off. Beneath the cherry tree spread the blanket and lie down. Holding hands or just lying next to each other knowing he's next to you. Watch the sky than close your eyes and listen to the nature. Fall asleep. 

Znova nasednout, ujet dalších pár kilometrů. Tentokrát po svých se vydat prašnou cestou k té velké nádheře. K té, co dává i bere. Dobrovolně i záměrně. Stačí chvíle nepozornosti. Hledáme kousek země, kde budeme sami. Opatrně míjíme nebezpečné srázy, na kterých jiní zbytečně riskují. Sedáme si do trávy, hledíme do hloubky. Z tichého místa se stala, vyhledávaná atrakce, bohužel. Nenecháváme se rušit. Ten kousek teď a tady patří nám. 
Again sit in the car, drive another few kilometers. This time walk on your feet the dirty road to that great splendor. To the one which gives but also takes away. Voluntarily and intentionally. Just moment of inattention is enough. We are looking for a piece of land where we can be alone. Carefully passing the dangerous cliffs where others are unnecessary risking. We sit down on the grass, looking into that depth. From quiet place like this become a popular attraction, unfortunatelly. We do not let anyone to interrupt us. This piece of grass here now belongs to us.

Těchto útěků bude přibývat. Cítím to. Chceme to. Potřebujeme to. Jen budeme muset hledat místa, kde budeme víc sami. Kde si nebudeme připadat jako středobod turistické atrakce. Kde budeme jen my a ticho. Ticho přírody, které tichem není. Příroda zpívá, příroda šumí. Ale je to přesně to ticho, které potřebujeme. 

Prozradíte mi, kam se za takovým tichem vydat? Můžete i soukromě do zprávy na facebooku nebo emailu..to aby tam nebylo časem přelidněno..

PS: Je to už hodně dlouho, kdy jsem nemusel na fotografie sáhnout nějakým fotoeditorem, upravit jas, barvy, expozici. Tyto tady jsou netknuté. Zmenšil jsem pouze rozlišení. Nový Nikon 1 J5 prostě umí. Je to malé, lehké a kompaktní překvapení zabalené do dokonalého stylového retro designu.

Number of escapes like this will increase. I feel it. We want it. We need it. We just have to look for places where we can be alone, ourselves. Where we will not feel like a centerpiece of tourist attraction. Where will be just us and the silence. The silence of nature. The silence of nature which is not silent. Nature sings, nature murmurs. But it is precisely the silence we need.

Can you tell me where to go for such a silence? It can be also privately in a message on facebook or into email..just to be sure it will be not overcrowded there..


PS: It's been a long time since I did not have to edit any photos in photo editor..to adjust brightness, colors, light, exposure. There here today are intact. I only shrunk the resolution. The new Nikon 1 J5 simply knows. It's small, lightweight and compact surprise wrapped into the perfect stylish retro design. 


Tank - Bershka (similar here)
Shorts - vintage (similar here)
Backpack - Herschel 
Sunglasses - Ray Ban
Sneakers - Converse

Photographed by - Made by Boy

For more follow me on instagram / facebook / ASK.fm

83 komentářů:

  1. Wow very nice pictures indeed.. love the view.. and don't forget your cactus tee ;-)

    Enjoy your evening
    Kevin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thanks a lot, Kevin..yeah, that cactus tee is my favorite =)

      Vymazat
  2. Ja som toto pociťoval vo Viedni skoro pred rokom.
    Toho tlaku je na človeka niekedy naozaj priveľa a niekde musí vypnúť. Asi nepoznám ideálnejšie miesto, ako prírodu. Tá hĺbka 'ticha' upokojuje už sama o sebe. Nehovoriac o krásach, ktoré nám príroda poskytuje.
    Niekedy stačí naozaj zastať, rozhliadnuť sa a vypnúť. Vypustiť zo seba to napätie a zhon. Splynúť a aspoň na chvíľu sa stať súčasťou toho okolo.
    Btw, veľmi pekné a zaujímavé miesto! :)

    Ľuboš
    BlackBloodedBoy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jsi to vystihl..ale chce to prostě ven, mimo město..někam, kde bude zeleň a to ticho..a park ve městě mi na to prostě nestačí..
      My teď budeme do přírody utíkat víc..a to je dobře =)

      Vymazat
  3. majestic location and photos!
    stylish hiking combo Michael!

    http://modaodaradosti.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you, Ivana. And yes, this location is really magical =)

      Vymazat
  4. Beautiful place ;)
    kiss

    http://inspirationswithm.blogspot.pt/

    OdpovědětVymazat
  5. This view is magnificent! Love the cacti :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tyhle útěky do klidu (a) přírody jsou nejlepší! Fotky jsou úžasný a to tílko je boží! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Odpovědi
    1. My taky..teda..když tam není zrovna tak přelidněno..

      Vymazat
  8. No vidíš to a já se těším na to jak od září budu bydlet v Praze :)
    ¨Pronájem už tam máme sehnaný, ted ještě nějakou práci (drž palce) a snad se mi tam bude líbit a nebudu odjezdy domů k rodičům na vesnici brát, jako útěky :D :)

    Jinak moc povedné fotky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nám se v Praze líbí, o tom žádná!! Ale prostě někdy potřebuješ pryč od lidí a davů turistů, načerpat energii a být chvíli v tichu =)

      Vymazat
    2. Kdybys od září někdy chtěl nafotit outfit, nebo tak.. dej vědět O:-)

      To věřím, každý občas potřebuje svůj klídek a také ho každý najde jinde.. :)

      Vymazat
    3. Jaska =), určitě se potkáme =)

      Vymazat
  9. Nádherné místo, skutečně :) chtěla bych se tam ocitnout hned teď. jinak na mém blogu je giveaway, jeslti budeš mít chuť, tak se mrkni :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to skvělé místo, ale málokdy bez dalších lidí.. =/

      Vymazat
  10. Tú potrebu ujsť veľmi dobre poznám a od kedy máme auto, utekáme veľmi často. Síce to ide do peňazí, ale tak nesmierne to pomôže vypnúť a oddýchnuť si. :) Fotky sú krásne

    Blonďavá Potvora

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, přesně tak to je..ono co dnes ale nestojí peníze, že. Ten pocit ale, že člověk na chvíli vypnul a odpočal si, prostě za to stojí =)
      A děkuju!

      Vymazat
  11. Odpovědi
    1. Thank you so much, Ivana, you too and perfect weekend!! ^_^

      Vymazat
  12. Podľa mňa, hneď niekoľko skvelých miest nájdeme presne tam, kam dnes celý deň chceš a kam sa skor či neskor vyberieme :)

    #youknow

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, ano ano!!! Rozhodně ano! Začínáme plánovat? Ve dvou to nakonec dáme i v papagueně :3

      Vymazat
  13. I love this travel for outfit. You look amazing.


    Blog : uniqueyeah.blogspot.com
    Blovin : bloglovin.com/blogs/uniqueyeah-10356785

    OdpovědětVymazat
  14. tam je fakt krásne! zoberiem Jana na náš prvý spoločný výlet:D
    a si sa fajne doladil s tričkom do prírody!:)))

    OdpovědětVymazat
  15. Gorgeous place !!!
    fresh look !


    xx
    http://www.thetrendysurfer.com/

    OdpovědětVymazat
  16. You look so happy !! Love your green top and backpack :)

    OdpovědětVymazat
  17. Vaaaau fakt sú neupravené? Fakt krásne fotky :) Ja mám taký únik doma, v dedinke pri Košiciach (Kavečany). Všade okolo je les :)

    OdpovědětVymazat
  18. Dneska taky prchám z města do hor. Ale už ani nemám sílu se těšit a to se ještě musím sbalit

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  19. The best escape ever! ;-) Love the cactus tank top!

    www.stylentonic.com

    OdpovědětVymazat
  20. lovely location and pictures
    http://lensattire.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  21. Krásne slová i fotky. Úplne to chápem. Tiež to mám tak. Cítim potrebu oddýchnuť si od ruchu veľkomesta. Príroda je najlepším spoločníkom. Verím, že ste si to užili :)

    OdpovědětVymazat
  22. Presne túto atmosféru pociťujem na pláži v Chorvátsku v jednej malej dedinke. Chodím tam skoro každý rok a jedine tam viem načerpať energiu,dobrú náladu. Krásne fotky. :)

    http://accessoriesforbeauty.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  23. Beautiful pictures :) Bisous from France, *-* Sand. *-*

    www.taimemode-fashionblog.com

    OdpovědětVymazat
  24. ha aky kaktus :) take ruksk treba na prechadzky v prirode!
    www.donnaiveh.com

    OdpovědětVymazat
  25. perfektné fotky conversy nemôžu chýbať ! :)

    Izabell │my diary/klik/

    OdpovědětVymazat
  26. Wonderful scenery!
    Hope you are having a great time :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    OdpovědětVymazat
  27. Nice place and funny t-shirt!
    xoxo
    https://www.bloglovin.com/blogs/donkeycool-4487669/

    OdpovědětVymazat
  28. och och, ten výhľad, roztápam sa aj s čítaním prvého odstavca!
    a ešte k tomu ti to na fotkách nesmierne pristane! double trouble! :P :D.

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
  29. Naozaj skvelé fotky! Vyzerá to tam nádherne :)
    Simimaus

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju..a určite to doporučuju navštívit všem..jen opatrně ale!!

      Vymazat
  30. amazing photos! looked like such a lovely escape!

    lifeisashoe

    OdpovědětVymazat
  31. Amerika je moje srdeční záležitost! Byla jsem tam asi se všemi svými ex. To je teda zjištění takhle při pondělku. LOL :D

    THE KAWAII PLANET

    OdpovědětVymazat
  32. Kde najít klid? Jeden z mých nejsilnějších zážitků z roadtripu po Norsku bylo nesmírné ticho, které jsem "slyšela" v národním parku Rondane... Nedá se to moc popsat, ale jsme pořád obklopeni nějakými zvuky a ruchy civilizace, které tam ale prostě nebyly... Doporučuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se do Norksa tak moc těším..nemůžu se dočkat..ještě dva měsíce!! Moc děkuju!

      Vymazat
  33. Thank you so so much!! And you are more than welcome ;)

    OdpovědětVymazat