čtvrtek 20. srpna 2015

Birthday wishlist

100. Pořadové číslo tohoto postu na On the Leaf. A rovnou je to post narozeninový! Ten rok utekl strašně rychle. Ono vůbec poslední roky běží rychleji a rychleji. Často přemýšlím, čím to je..jestli životem stráveným částečně online, nebo tím, že stále je co dělat a člověk se tak nenudí..jakože opravdu nenudí. Nebo tím, že žiju s někým, s kým je všechno tak intenzivní a člověk je stále v jednom kole (v tom nejlepším smyslu slova) a tak ten čas kolem sebe nevnímá a pak si sem tam uvědomí, jak to rychle všechno utíká. Nevím. Každopádně. Věk je pro mě jen číslo, a mělo by být i pro vás. Protože důležité je to, jak mladí se cítíte uvnitř.

100. Serial number of this post on my blog On the Leaf. And it’s even a “birthday” post. The year since my last birthday has passed so fast. The truth is that each year seems to go by faster and faster. I often wonder how come… Is it because I partially live my life online or because there’s still something to do and one have no chance to get bored…like really no chance. Or is it the fact that I live with someone with whom everything is so intensive that we are always on the move (in the best sense of the word) and ignore the time around. But from time to time we all realize how fast time flows. I don’t know. Nevertheless, for me age is just a number and should be for you. Because it’s the fact how young you feel inside that matters.


A tak letos 26. srpna oslavím už po několikáté své pětadvacáté narozeniny.. Materialistická přání, kterými jsem doslova žil, když jsem byl ještě malej kluk, mě už dávno opustila. Samozřejmě, dárky dostávám rád a za každý jsem vděčný, ale tak při sfoukávání svíček zůstávám u toho, aby v mém životě bylo hodně lásky, zdraví a aspoň pár malých každodenních důvodů k radosti. 

Thus I’ll be celebrating (like several times before) my twenty-fifth birthday on August 26. Materialistic wishes which I used to live for when I was a little boy are gone. Of course I like getting presents and I’m really grateful for them but each time I’m blowing out candles on the cake I wish to have plenty of love and health and at least a few small reasons to be happy every single day of my life.

Přes to všechno moji blízcí požadují tipy, s čím by mě mohli potěšit, a tak tady představuju svůj malý wishlist:

kniha - vděčný dárek, který nikdy nezklame, pokud navíc je to průvodce po jednom z mých must-visit places, s úžasnými ilustracemi, pak je to dvojitá výhra..magazín Monocle je známý svými tipy pro cestovatele a v tomto případě je zabalil do líbivých ilustrací průvodce po New Yorku

kšiltovka Vans Disney Mickey Mouse - když Vans oznámil spolupráci s Disney, skákal jsem radostí..a protože tenisek a vůbec bot už mám dost, ale přitom nemám ani jednu kšiltovku, tuto jednu bych si fakt moc přál..

kožený křivák - must-have každého šatníku..no já ten dokonalý, který bych zapnul, respektive měl rukávy dlouhé tak akorát, stále hledám..

- Levisky - po všech těch skinny a superslim džínách jsem po návštěvě vánoční Paříže zatoužil po klasických Levi's .. pohodlný střih, dole trochu zúžené..

- peněženka - kožená, pevná, dostatečně velká, aby se do ní vešly všechny karty..navíc pokud bude poctivě ručně vyrobená v Česku, jako ta od Daniela Rychtera, bude moje radost několikanásobná

gramofon - máme doma spoustu gramodesek, co pamatují ještě Husáka, nicméně na jejich obalech se skví taková jména jako Frank Sinatra, Billie Holiday, Michael Jackson nebo Diana Ross. Crosley Cruiser II Triangle neoslní superkvalitou přehrávání, ale umí hrát i na baterie, je přenosný a má naprosto dokonalý design..žeru ho!!

- letenky, lístky do divadla.. - létání miluju..létal bych pořád, kdyby to šlo..no a divadlo..příležitost obléct se do slušivého saka, kalhot a bot, uvázat si motýlka a vyrazit..to prostě neodmítnu!


Jsou to drahé dárky? Náročné? Těžko říct..nicméně jsou takové, které vydrží a budou něco pamatovat. 
A co dostáváte rádi vy?


Still my close relatives and friends want some tips for things to please me with. And that’s why I’m presenting my little wish list:

- a book – a gift one can never be disappointed by; all the more so as it’s a guide of one of my must-visit places with wonderful illustrations which is twice as good… Monocle magazine is famous for its tips for travelers and this time it’s a New York guide that is wrapped in beautiful illustrations.

- a snapback hatVans Disney Mickey Mouse – when Vans announced collaboration with Disney, I was jumping for joy… and since I have quite enough sneakers and other shoes, I would like to have a cap because I have none (so far).

- a leather biker jacket – everyone should have this in a closet – I’m still looking for the perfect one which I could do up or which would have sleeves of the right length

Levi’s jeans – when I visited Paris during Christmas it was classic Levi’s comfort fit jeans with a little bit narrowed legs I longed for after all those skinny and super-slim jeans … and in fact I still do.

- a wallet – leather, solid, and big enough to hold all cards … and if it will be hand-made in the Czech Republic, like the one by Daniel Rychter, my happiness will be multiple.

- a gramophone – we have many LP records which remember the former Czechoslovak president Husák, but their covers bear outstanding names such as Frank Sinatra, Billie Holiday, Michael Jackson or Diana Ross. Crosley Cruiser II Triangle is no stunner but it’s battery-operated and portable with a very cool design – I just adore it!

- flight tickets or theatre tickets – I love flying! If I could I would fly all the time. Well and the theatre – an opportunity to dress up in a chic jacket, trousers, suit shoes, tie a bow tie and set off for a great play … how could I refuse that?

Are these some expensive gifts? Demanding? Hard to say … nonetheless, these are gifts that will serve a long time and will remember something.
What do you like to get?

Za překlad velice děkuji Filipu Staňkovi!
Thank you so much, Filip Staněk, for the translation!

Fotografie smějící se ženy: pinterest.com
Picture of a smiling woman: pinterest.com

32 komentářů:

  1. Michael Jackson na gramáči? To musí byť super pohodovka :) Asi oprášim našu starú mašinku a pohrabem sa medzi platňami :)

    OdpovědětVymazat
  2. Máš pravdu, uteká to až príliš rýchlo. Preto si treba užiť každý deň.
    Moc ti prajem, aby si ti tvoje želania splnili :)

    http://lamodaeanarchia.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  3. Perfect birthday wish list. Really like the book and the leather jacket.. I'll keep my fingers crossed and hope you'll get something of this perfect birthday wish list..

    Cheers mate!
    Kevin
    http://justkvn.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you, Kevin. Yeah, the leather jacket is great..I think I just ordered it =D

      Vymazat
  4. myslím, že ti k tvojím dvadsiatym piatym narodeninám zablahoželám asi prvý krát... :P :D.
    a myslím, že pri darčekoch netreba hľadieť na cenu, aj keď možno presahujú rozpočet, v ten krásny deň si treba dopriať len to najlepšie! :).

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno je jednou poprvé a když je to krásné, tak pak je to super ;)
      Moc děkuju!

      Vymazat
  5. Hello, nice picks! wish you had your wish list :3

    www.adhiwahyudi.com

    OdpovědětVymazat
  6. Já taky obdivuju gramofony na Urban Outfitters a říkám si, že jednou ho prostě pořídím, přesně, máme doma staré desky, ale taky Michael Jackson, Madonna atd. :-) Jinak lístky do divadla pravidelně dávám mamině a nikdy nezklamaly, knížky jsou na tom podobně, ty zabodují u mě asi nejvíc :-) Tak vše nej, a je náhoda, že zrovna dnes jsem psala post číslo 100 :D

    kraskadne.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náhoda, náhoda..na náhody nevěřím ;)
      Je to moc milé a děkuju =)

      Vymazat
  7. Wow, really love the wish list.
    Visit mine : Monsieurdaily.com
    Follow me too on Bloglovin'

    Thank you :)

    OdpovědětVymazat
  8. krásny wishlist, ten gramofón je krásny :)
    pozývam ťa na giveaway ! :) THE COLORFUL THOUGHTS - Firmoo glasses giveaway!

    OdpovědětVymazat
  9. Áno kožená bunda by potešila :) minule keď bol v Mangu výpredaj som si kúpila béžovú a je mi hrozne ľúto, že čierna zostala na vešiaku :((( Inak celkovo skvelé tipy, vedela by som si vybrať :) mňa by momentálne potešil výlet do Dublina, pobyt pri mori, gumáky Hunters a kašmírový sveter, lebo už ide zima :)

    Veronika
    livingbypanicca.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to neměla! Černá je základ, i když hnědou bych chtěl časem taky..a šedou..a modrou.. =D

      Dublin, jedno z měst na seznamu i u mě ;), tak ať se nám ta přání plní!!

      Vymazat
  10. super wishlist;) letenka ci listek nekam by mi vzdy taky potesila. zazitek je vzdy lepsi nez fyzicka vec:)
    hlavne si to uzij pobliz nejlepsimi!:)

    www.bridgeofmemories.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. dnes som sa prišla porieť, že čo si mi odpísal na komenty a ejha, tu žiadny odo mňa nie je!:D tak buď som ho len chcela napísať, alebo zlyhala technika:D No nič idem znova.
    Z Bday listu sa mi najviac páči šiltovka!! A chcela som ti napísať, že tú si isto musíš kúpiť, ale keďže si si ju už zaobstaral, tak sedí vec:)
    -letenky sme tiež už vybavili
    -ešte tie Levisky si kúp a bude všetko v pořádku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Och ano..když tak na něj koukám, tak mi z něj chybí vlastně už jen ty Levisky a gramofón..jinak je vše vybavené nebo minimálně na cestě ke mě <3

      Vymazat
  12. I will go for the champagne lol ;)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    OdpovědětVymazat