pondělí 8. září 2014

Childhood .. part 1


Dětství. Vzpomínám, že babička ještě donedávna měla každý rok pro mě připravenou čokoládu na den dětí. A já rok co rok říkal, že už dávno nejsem přece dítě. Kdy se ještě můžeme považovat za děti a kdy jsme už definitivně překročili tu hranici do dospělosti?
I když je mi už po několikáté pětadvacet, občas si uzurpuju právo cítit se jako dítě, vžít se do pocitů, oživit si vzpomínky. Naposledy cestou vlakem do Prahy. Poslední roky otravná rutina, nutnost nějakým způsobem překonat vzdálenost mezi bodem A a bodem B. Ale jako dítě jsem byl nadšený i ze 48 hodinové cesty vlakem do Bulharska k moři. Tak jsem se tentokrát zasnil. Zavřel na chvíli oči a vzpomínal, co mě na tom tak bavilo a přitahovalo. Pozorovat ubíhající kopce. Počítat osamělé domky podél trati. Smát se na auta čekající na přejezdech. Sledovat ovce, krávy pasoucí se na loukách. Otravovat průvodčího s malichernými dotazy. Najednou jsem otevřel oči a cítil to. Tu zvědavost. To nadšení. Tu radost. Chtěl bych občas mít tu moc, vrátit se na pár momentů do svého dětství, cítit tu volnost v mysli. To, že na mě neleží žádné povinnosti. Žádná zodpovědnost. Žádná starost. A to nejpodstatnější..čas byl jen pojem, ne komodita, díky které zažíváme dnes a denně stres, naříkáme, jak ho máme málo a chceme víc..čas nás netlačil, neřešili jsme ho, byl jen slovem, když jsme se učili hodiny, čekali na pohádku v televizi, na další prázdniny.
Prázdniny skončily..škola čeká!!
T-shirt - Divided - Fashion against AIDS
Jeans - Bershka
Denim jacket - ALCOTT L.A. 
Trainers - ASOS
Backpack - Aldo

10 komentářů:

  1. Napadlo mě k tomu jen toto...
    “Try to imagine a life without timekeeping. You probably can’t. You know the month, the year, the day of the week. There is a clock on your wall or the dashboard of your car. You have a schedule, a calendar, a time for dinner or a movie. Yet all around you, timekeeping is ignored. Birds are not late. A dog does not check its watch. Deer do not fret over passing birthdays. an alone measures time. Man alone chimes the hour. And, because of this, man alone suffers a paralyzing fear that no other creature endures. A fear of time running out.” 
    ― Mitch Albom, The Time Keeper

    OdpovědětVymazat
  2. Oh,fantastic pics!So cute in the first pic!
    ou're so stylish and your blog is very interesting,I really like it!Do you want to follow each other?If you want let me know in my blog,and if you have instagram let me too.
    Kisses from http://miescueladetacones.blogspot.com.es/ @carmenpaastor

    OdpovědětVymazat
  3. Krásny článok, ja sa úplne niekedy rozcitliviem, že chcem byť zase dieťa. Nič ťa netrápi, nemáš žiadne problémy a všetko je hrozne super. Dokonca takto s odstupom času aj stredná škola bola super, tiež som nemala žiadne starosti, ale vtedy som si to pravdaže nemyslela. A určite si to poviem aj o tomto období svojho života niekedy. Alebo možno aj nie, neviem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, střední byla z dnešního pohledu parádní, i když tehdá se nám to ani náhodou nezdálo a nejeden z nás se těšil, až začne vydělávat =D
      ..akorát teď nevím, jestli přijde i part 2, když tě to tak rozcitlivělo..

      Vymazat
  4. Cute, I like the monograme on your sweater!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thanks! =D I am pushing on my mom to knit the sweater again, but in my actual size..she doesn't want to =(

      Vymazat
    2. Great idea... you should insist lol :)
      Thanks for dropping by my blog...
      see you soon!

      Vymazat
  5. Those sneakers are awesome ! I want them <33

    OdpovědětVymazat