čtvrtek 28. dubna 2016

Tajná návštěva ateliéru


"Kristýno, Honzo, můžeme?"
"Ano!"
"Dobře, máme zvuk?"
"Jede."
"OK, takže poprosím o ticho, kamera áááááá jedem!"
Tohle byla první slova, která jsem uslyšel, když jsem vešel dnes odpoledne do jednoho ateliéru. Hromada osvětlení, barevná (skoro mintová!) stěna, obrovský dřevěný stůl a hlouček lidí, kteří právě natáčeli záběr pro připravovaný spot. V mikropauze jsem se se všemi jen letmo pozdravil a snažil se po celý následující čas nepřekážet, respektive nebýt ani stínem, spíš neviditelným duchem. 


Stačilo se po velké místnosti rozhlédnout a bylo hned jasné, co je středobodem zájmu. Vůně kávy se totiž nesla vzduchem a člověk si připadal jako ve stylové kavárně. Další část ateliéru totiž tvořila zeď s přiznanými cihlami, pohodlná pohovka, křesla a stolky. Do jednoho jsem se po chvíli usadil s hrníčkem v ruce a pozoroval dění "na place". Režisér ladil scénu, produkční na poslední chvíli s herci měnili slovosled ve větě a zkoušeli různá pořadí těch správných pohybů vůči kamerám. Natočily se potřebné záběry a já tak mohl v mezipauze udělat pár fotek. 


Pak se pozměnila scéna, tyrkysové plátno vystřídalo tmavěrůžové, zmizely křesla, na zem se kreslily křížky a designérka Kristýna, dnes v roli herečky, dostala do rukou jiný šálek s kávou. Fotograf Honza, dnes v roli herce, změnil barvu trika, které bude lépe ladit ke scéně a pozadí. Přenastavila se světla, mikrofon, opět zazněla prosba o ticho a pokračovalo se v natáčení. První přeřeknutí, pak se zapomnělo na některá slova, jindy Honza zakryl svým tělem Kristýnu. Záběry se trpělivě opakovaly (a z mého pohledu patří oboum aktérům velký obdiv, protože já byl nervózní za ně!), až všechno perfektně sedlo a vlastně v důsledku ten poslední byl ještě lepší, než se čekalo, protože došlo na malou improvizaci. 

Můžu říct, že za podobné chvíle a příležitosti jsem neuvěřitelně vděčný. Je to pro mě zajímavá zkušenost, i když sledovaná z poza ramena režiséra, ale člověk si až v takové chvíli uvědomí, co stojí práce za několikasekundovým reklamním spotem (a to jsem ještě neviděl průběh postprodukce, kdy se stříhá video, dopasovává se hudba a vzniká tak finalní produkt). Dnes vám ještě nemohu prozradit, co přesně se dnes natáčelo, ale bude to velké, bude to pro všechny, co mají rádi kávu, chtějí v sobě objevit svou kreativní stránku a baví je fotit a tvořit. Těšíte se? Já jo, a moc! Je totiž na co =)

Jak se říká: Stay tuned! ;)



15 komentářů:

  1. Yeaahhh very cool my friend.. Can't wait to see the end result..
    Enjoy your evening
    Cheers,
    Kevin

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Bylo! A hlavně ten čas při tom neskutečně rychle utíkal.

      Vymazat
  3. Vypada to velmi zajimave. Je jasne, ze to bude neco ve spojeni s Dolce Gusto. Tesim se na to, az se dozvime, co to bude.
    JH

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, jedná se o DG =) a myslím si, že je opravdu se na co těšit. Děkuji.

      Vymazat
  4. To vyzerá naozaj super !! Už sa teším na výsledok :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  5. Musel to byť skvelý a zaujímavý zážitok. Páčilo by sa mi vidieť proces tvorenia reklám a iných vecí, čo vidíme každý deň v televízii.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fakt zajímavé (netuším, jak pro člověka, co to dělá denně, ale takto vidět to poprvé naživo, wow..) =)

      Vymazat
  6. Je to napinave:-), fotky pekne, urcite to bylo moooc zajimave. Pekny den. M.

    OdpovědětVymazat
  7. It must have been an exiting experience, Michael. Beautiful pics.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    OdpovědětVymazat