neděle 3. května 2015

Enjoy Coke


Nerozhodnost. Nechuť. Nespokojenost. 
Indecision. Aversion. Dissatisfaction.

Chvíle, kdy ani za nic na světě neexistuje v mé hlavě kombinace věcí, ve kterých bych chtěl vyjít z domu. Prvotní plán se po pohledu do zrcadla tratí v nenávratnu. Strhávám ze sebe kousky oblečení, stojím ve spodním prádle před skříní a přemýšlím. Vyberu si kalhoty, pak vytahuju jedno triko za druhým a snažím se kombinovat. Z allblack se mi najednou zvedá žaludek, svlékám se. Jsem zase ve spodním prádle a v hlavě mi bliká vykřičník. V levé ruce držím šedou, v pravé bílou. Ne. Chci něco barevného. Nestačí mi k tomu ponožky. Modré džíny, triko s ananasy, bomberu a na nohy Conversky. Ne. Venku je na to příliš teplo. Zase všechno dolů. Věci letí hozené silou nadhazovače do kouta. Opět zrcadlo, opět spodní prádlo. Na tváři se mi střídá výraz umučeného se zoufalým. 
Moments, when for anything in the world there is no one possible combination of things in my mind in which I want to leave the house. Initial plan after looking in the mirror disappears in a while. I put off the pieces of the outfit, standing in the underwear in front of closet, thinking. I choose the pants, then I pull out one shirt after another, trying to combine it. I am sick of allblack, I undress down again. Again in underwear infront of the mirror and exclamation mark is flashing in my head. The left hand holds a gray t-shirt, white in the right. No. I want something colorful. Crazy socks are not enough. Blue jeans, a t-shirt with pineapples, bomber jacket and Converse on my feet. No. It's too warm outside. Everything goes down in a second. I am throwing things into the corner with force of the baseball pitcher. Again, mirror and underwear. Desperate expression is alternated with tortured one on my face.
Vzdávám to. Natahuju si pohodlné tmavěmodré kalhoty, červenou mikinu s nápisem, abyste si užili koks..teda Colu a nohy jistí Nike AirForce 1, které pomalu viděly půlku Evropy. Dívám se do zrcadla a zalévá mě blaho. Beru foťák a odcházím. 
I give up. I put on comfortable dark blue pants, red seatshirt with a printed slogan to enjoy cocaine..eeergh, Coke, and Nike AirForce 1 on my feet which literally saw half of Europe. I look in the mirror and I am filled with bliss. I take my camera and walk away.
Jev, který zažil nejeden z nás. Situace, kterou lidé okolo jednoduše nechápou. Přitom nás v tu chvíli drtí neskutečná síla, která může skončit i tím, že nakonec zůstaneme doma. Možná je to zralé na psychiatra. Možná je to jen důsledek konzumní společnosti, kdy toho máme doma spousty, výběr je téměř neomezený a koneckonců je to podobné jako s jogurty v supermarketu, kdy nejednou vidím, jak lidé nerozhodně tápou, jestli si vzít jahodový jogurt Olma, Zott nebo Danone. A jsou schopni tím strávit i dobrých pět minut. Chápu je. 
A phenomenon that has experienced many of us. A situation that some people simply do not understand. Moreover, at the moment great power which crunches us down and could result in the fact that we finally stay at home, going anywhere. Perhaps it is issue for a psychiatrist. Maybe it is just a result of a consumer society when we have a lot of clothes at home and the choice is almost unlimited, and after all it is similar to the "yogurt issue" in the supermarket when I often see people staring uncertainly at shelf and can't decide if they want strawberry yogurt from Dannon, Yoplait or Müller. And they are able to spend with it good five or ten minutes. I understand them.
Nepomáhá mít doma minimalistický šatník. Zkoušel jsem to. Zoufalství je pak ještě větší. Chybí Vám najednou barvy, chybí Vám veselost a něco, co pomůže tuto krizi překonat. Existuje na to jediná rada. Mít vždy v záloze outfit, ve kterém se prostě cítíte dobře (a opravdu to není tepláková souprava a cvičky..). 
Máte jiný recept?

And it does not help to have a minimalist wardrobe at home. I tried it. Desperation is even greater. You are missing colors at once, you are lacking cheerfulness and something that will help to overcome this crisis. There's only one good advice. Always have in reserve outfit which just makes you feel good (and it's really not tracksuit and gym shoes..).

Do you have another advice?

Sweatshirt - Primark (similar here)
Pants - Bershka (similar here)
Sneakers - Nike AirForce 1 (similar here)
Watch - Komono
Vintage camera - Canon AE-1
Photographed by - Made by Boy

For more follow me on instagram / facebook / ASK.me

108 komentářů:

  1. Cool sweatshirt, I would like to have it :D

    OdpovědětVymazat
  2. I love the sweater... You should borrow it me on day ;)

    Ciao,

    Kevin
    http://justkvn.com

    OdpovědětVymazat
  3. Mavam podobne chvile a je to presne ako pises: konzumna spolocnost. Tiez si hovorim ze nie je nad nesmrtelne neutralny a "nicnepokazi" outfit ako biele triko-rifle-tenisky ale nie vzdy sa to da....to by som snad chodil stale len v tom :) takze tiez niekedy stojim vsemozne kombinujem a niekedy na cas nestiham :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, přesně jak píšeš..a to je to, člověk by pak chodil jen v jednom..jako Steve Jobs (no offense, I admire him)

      Vymazat
  4. That sweatshirt is amazing! It made you look from 1km! :D And I took notice on your case, it's nice too :) I'm sending kisses :*

    www.sandina.pl

    OdpovědětVymazat
  5. Bože ten článek absolutně vystihuje asi polovinu dní v mým týdnu! :D Oblíkám se ráda, ale občas mám nejradši, když můžu zůstat doma v legínách a dlouhým šedým tričku z Berlína, s nápisem I Love Berlin. No a nakonec mi to stejně připadá jako nejstylovější kombinace :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Polovinu dní? No tak ale to už je krizovka =D, dělej s tím něco =P.
      Trička s nápisama nikdy nevyjdou z módy, musíš si jich teda pořídit víc ;)

      Vymazat
  6. Beautiful look, nice sweater ;)
    Kiss

    http://inspirationswithm.blogspot.pt/

    OdpovědětVymazat
  7. Bude to teď znít, jako slovo alkoholika, ale zažili jsme to o víkendu, kdy jsme grilovali :D
    Seděli jsme u grilu a rozhodli se, že k tomu krásnému věčeru přidáme kapku alkoholu.. A tak jsme začali přemýšlet - dáme si šampus, gin, vodku s džusem, víno nebo si namícháme nějaky dobrý coctail? Najednou jsme měli chuť na vše a místo toho, abychom už půlhodinku pili, jsme se dohadovali, co by bylo pro ten večer nejlepší!
    Kdybychom měli v baru jedno (krabicové - samozřejmě vtip, tak špatně na tom nejsme :D) víno, vypijem ho a je nám to fuk .. ale když jsme měli možnost výběru, bylo to velice složité..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, nezní..naprosto, ale naprosto to chápu..přijdem do baru a taky..jaký drink pijeme dnes? (nechceme dopadnout jako maštalíři, takže odmítáme kombinovat, že..) Takže si projdeme v nabídce klasiky jako Cuba libre, Mojito, Long Island, Margharita, Sex on the beach, Bloody Mary etc. a skončíme v 90% u zázvorového mojita =D

      Vymazat
  8. Amazing post my dear <3
    http://kasjaa.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. I completely feel you on this!! I have those moments as well!! It's just that sometimes, we need that "kick", if you know what I mean? :) Btw, love the sweatshirt!! It's funky and artsy!!! :p

    http://anshul90.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oh Anshul, I definitely know what do you mean! Shame is I need that kick more and more often =D, so what to do with it? ;)

      Vymazat
  10. toto je taka kombinacia ako vysita pre mna. Mikina jeans a airforce. Ale aj tak ty sa mi viac hodis to sačiek a motylkov :)
    www.donnaiveh.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fuuuha, no blíží se léto..ale tak uvidíme..určitě nějaký motýlový outfit bude ;)
      A děkuju!

      Vymazat
  11. Awesome! Just like me with the Barbie sweater! Loooove it!!

    ♘ www.sugarpopfashion.com ♘

    OdpovědětVymazat
  12. mluvíš mi z duše, takový pocity mám pořád, teda pokud nemám totálně super náladu a je mi opravdu jedno, co si na sebe dám. :) Moc hezky napsáno.
    Ta mikina je boží! :)

    http://gagenka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Love that sweatshirt... I have a similar one ;)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/2015/04/what-ive-been-doing-this-march.html

    OdpovědětVymazat
  14. WOW! This sporty chic look is so elegant. You look really chic, Michael. Love the sweatshirt so much.

    X
    Miri
    http://currentlywearing.com

    OdpovědětVymazat
  15. Ani nevíš, jak mi mluvíš z duše. Tenhle problém zažívám poslední týdny téměř denně a byla jsem z toho zoufalá (teď jsem se trochu uklidnila). Mám převážně minimalistický šatník a přesně jak říkáš, problém to neřeší, naopak. Takže mám nový cíl: objevit svetr, mikinu, top nebo košili, která zaujme a nenudí ani s obyč. džínami a přitom není přeplácaná. Ach, jak ty mi čteš myšlenky...
    Mimochodem, opět ti to sluší!
    Gabi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ufff, tak to mě mrzí..snad se to co nejrychleji zlepší..takový problém mít denně je totiž opruz a tak nějak tě to musí svazovat, ne? Provětrej procházkou hlavu a půjde to samo ;)

      Vymazat
  16. ooo moja fejvrit couk mikča! sluší sluší:)
    ja keď idem iba tak s kamošmi, tak striedam tri aufity:D tie najpohodlnešjie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo! To je přesně ona! A jsem happy, že jsme ji koupili =)

      Vymazat
  17. Nejak tu postrádam časť o tom, ako to po tebe potom upratujem, ale o tom potom... :D
    Mikina je líbivá, aj keď jej zvyšky zbierame po celom byte... Na budúcotýždňový neformálny piatok v práci si ju asi rezervujem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No moment moment =D, to jen někdy :3 a jindy zase upratujem po tobě já..když máš tento problém =P
      O kvalitě té mikiny raději pomlčím..nicméně asi dokonale odráží její cenu, však?
      Ok, rezervace potvrzena, s lístečkem, co najdeš v diáři, se zastav v pátek ráno u skříně :-*

      Vymazat
  18. Tak toto tiež dobre poznám a stáva sa mi to často. A v poslednej dobe väčšinou chodím kvôli tomu len v rifoch, frajerovej mikine a teniskách lebo ma stav mojej skrine rozčuluje :D

    Blonďavá Potvora

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všecko vyházet, nechat jen to, co se líbí a zbytek postupně pomalu doplňovat nějakými statement kousky, hm? ;)

      Vymazat
  19. Tak toto chápem uplne dokonale. U mna vo velkej miere to čo si obleciem závisí od mojej nálady a ak mám náladu skazenú alebo ešte horšie skrátka nemám náladu na nič, tak to je potom hotové divadlo pred skrinou. Tiež vtedy volím to v čom sa cítim maximálne pohodlne. Ale aj s tým je niekedy problém. Najlepšie jemať skrátka dobrú náladu, vtedy to ide samo :)

    www.byfoxygreen.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jop..nálada je tak nějak úměrná pak tomu, co člověk na sebe navleče..má to tak spousta z nás, asi nějaký bloggerský syndrom nebo co =D

      Vymazat
  20. The sweater is so so lovely!

    Bisous from France,
    Sandy :)

    www.taimemode-fashionblog.com

    OdpovědětVymazat
  21. You look amazing, Mike! I love your sweatshirt! And yes, agree with you! Can't live without colors in my wardrobe!

    Tons of hugs!

    WALK A MILLION MILES

    Instagram

    Facebook

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yaaaay, thank you so much, Andrés.
      Colors are our drug, right? ;)

      Vymazat
  22. Tie pocity dobre poznám a pravidelne riešim. Preto mám v zálohe svoj obľúbený "Emergency outfit", ktorý ma v takýchto chvíľach vždy zachráni.
    Inak super outfit. Hlane červená Coke mikina je cool! :)

    http://margifashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, skvělý název, emergency outfit!! =)
      Mikča je cool až na ten matroš (více o něm pár komentářů výše =D )
      Děkuju :3

      Vymazat
  23. What a fab look, Michael. One of your best of the casual ones. It's totally striking. Red, white and blue! Beautiful pics, btw!
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you very much, Lenya, I am happy you like this color combination =)

      Vymazat
  24. I like Enjoy Coke sweatshirt but I don't like Coke ;-) Hope you're having a great week, Michael!

    Lera's Affordable Fashion Blog

    OdpovědětVymazat
  25. Mišo, tak toto si úplne trafil!
    Veľmi dobre poznám tento pocit/moment/stav (alebo ako to nazvať). Tiež sa často snažím niečo vymyslieť, skombinovať veci tak, ako som ich ešte na sebe nemal, ale potom sa na to vykašlem a stavím na to, čo už mám odskúšané, čo viem, že vyzerá dobre a hlavne, že sa v tom cítim dobre.
    Tie jogurty ma rozosmiali! Tiež niekedy stojím v potravinách pred regálmi a uvažujem, čo kúpiť radšej. :D

    Ľuboš
    BlackBloodedBoy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky díky =), jsem rád, že v tom nejsem až tak sám a že je to vlastně..normální ;)

      Vymazat
  26. Skvělý fotky!

    Klára
    NARA // czech fashion blog
    www.natalieklara.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  27. It's such a simple top, but it's a head-turner. Maybe the color just makes it pop.

    Jessica | notjessfashion.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you, Jess! The red is great, I need more red in my closet I think =)

      Vymazat
  28. Niee all in black nikdy nie je zlý :) Teda ak vonku nie je tridsať stupňov. Super mikina :) A tie stavy pred skriňou poznám. Hlavne keď je ráno zima a naobed nenormálne teplo, je to problém.

    Veronika
    www.livingbypanicca.blog.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V zimě klidně, ale teď v jarně-letním počasí prostě allblack hejtuju =D

      Vymazat
  29. Great pics! I like your look :D


    Pozdrawiam :) Piotrek
    www.prusakfashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  30. Dneska to množství výběru je ve všem a vždycky to přináší jenom frustraci. Čím míň toho máme, tím méně rozhodování. Ale zase je víc možností a to je dneska super. A Enjoy Coke je mnohem lepší než all black :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, všechno má svá pro a proti =D, ale každopádně jsem vždy rád za více možností..fakt! Je to takové..svobodnější ;)

      Vymazat
  31. A tak to má byť! V jednoduchosti je krása :) Super foťáák :O :)
    www.gummybaum.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  32. My kind of sweatshirt! Perfect boy! xxx

    www.stylentonic.com

    OdpovědětVymazat
  33. Great look and place! <3
    www.nachouve.com

    V

    OdpovědětVymazat
  34. Nice place and cool ootd ✌

    www.FrankoDean.com

    OdpovědětVymazat
  35. Thank you Michael for leaving such a beautiful comment on my blog! <3 Definitely looking forward to your next post! <3 Have a great Monday ahead :)

    http://anshul90.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yaaay, thanks a lot, Anshul =), you always make my day better =)

      Vymazat
  36. El look me encanta, creo que me he enamorado :) Te sigo la pista

    www.sheisteresa.com

    OdpovědětVymazat
  37. Amazing sweatshirt !! cool !


    xx

    http://www.thetrendysurfer.com/

    OdpovědětVymazat
  38. Wonderful pictures! love your phone case :)

    Daniel Wellington giveaway - www.mykindofjoy.com

    OdpovědětVymazat
  39. Awesome sweatshirt!

    http://lostinthefairyland.co.nr

    OdpovědětVymazat
  40. Nejlepší mikča na světě! (:
    Moc ti to sluší, Mišo! Ta Náplavka... Uplně si zase vybavuju, jak jsme se nepotkali :( Příště!! xoxo


    THE KAWAII PLANET

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Karl je lepčí!! Fakt =D
      Ale děkuju.. No my přiletíme, neboj ;)
      Pac <3

      Vymazat
  41. Nice sweatshirt..
    http://dimplekhadi.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  42. COOL MAN ! (sneakers are nice!)
    Greetings from France
    www.stylnoxe.com

    OdpovědětVymazat
  43. I loved reading this post! it's so true! but I think I'm never going to be tired of black, white and gresy ;)
    have a great rest of the week Michael! :)

    http://oliverwaldmeier.blogspot.ch/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yay Oli, I know you love the allblack etc., I accept it ;)

      Vymazat
  44. Ten sveter by som si aj ja dala na seba! :)
    pozývam ťa na moju giveaway:
    http://stepwithfashion.blogspot.sk/p/givewaway.html

    OdpovědětVymazat
  45. love that jumper. i want it bro!!!
    Xx
    S.
    www.manthroughclothes.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  46. Wonderful outfits! Love the sweater :)

    Best, Albert | Palming Pebbles

    OdpovědětVymazat
  47. Právě jsi popsal mé každodenní ranní strasti před zrcadlem. Sluší ti to :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každodenní? Jeeeej, no ale to je celé špatně, na tom chce pracovat ;)
      A děkuju =)

      Vymazat
  48. Amazing!!!

    http://www.trendsgalleryblog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  49. casual Looks amazing on you <3
    kisses from Miami,
    Borka
    www.chicfashionworld.com

    OdpovědětVymazat
  50. Nice, I like your outfit :)
    Regards from Indonesia
    https://therealdailyupdates.blogspot.com

    OdpovědětVymazat