středa 13. května 2015

Chlapa kosmetikou neurazíš #2

Kosmetiku Clarins jsem popravdě neznal. Věděl jsem, že něco takového existuje, že pochází z Francie a to bylo vše. Když jsem byl osloven, abych otestoval některé z jejich produktů, zjistil jsem, že se jedná o kosmetiku založenou na rostlinné bázi a že mají dokonce speciální řadu pro muže a to už od roku 2002. Letos na jaře uvedli na trh dvě novinky, osvěžující sérum na unavené oči Anti-Fatigue Eye Serum a revitalizační gel pro udržení mladistvého vzhledu Revitalizing Gel. I když se necítím starý a duchem se pohybuju v těch svých několikátých pětadvacátinách, vrásky a pomalé "vadnutí" pleti je přirozený proces, daný přírodou, zhoršovaný a urychlovaný životními podmínkami, ve kterých fungujeme a způsobem života, který vedeme. Proto s otevřenou náručí vítám kvalitní přípravky, které umí tento proces zpomalit a pomáhají pokožce s regenerací.

Žijeme v době, kdy na nás odevšad září nějaké obrazovky. Smartphony, tablety, notebooky, televize. Spousta z nás se prací s počítačem živí. Během dne navíc koukáme do mobilu, sjíždíme facebook, instagram, pinterest, twitter, odreagováváme se u her. Všechno toto hledění do (pro nás neviditelně) blikajících displejů unavuje naše oči. Prvním pocitovým prřznakem je jejich pálení, tady pomůžou kapky do očí, na chvíli se zahledět na zelenou plochu (koruny stromů, tráva, v největší nouzi zelený svetr ci blůza kolegyně, ale tady opatrně, ať vás neobviní ze sexuálního obtěžování!). Tím druhým příznakem, viditelným, jsou výrazné kruhy pod očima, povislá víčka, popraskané žilky. Tady můžete zkusit studené obklady, v nouzi z vody, pokud jste doma a máte čas, tak z černého čaje (jak praví moje bábi). Fajnšmekři ale ví, že těmto viditelným prřznakům se dá předcházet a lze je částečně maskovat. Mě v tomto pomáhá poslední měsíc právě Clarins Men Anti-Fatigue Eye Serum. Průhledný namodralý gel, který si vtírám každé ráno a večer na oblast pod očima, kde se vyskytují zmíněné kruhy (v horším případě vaky) a protahuji to směrem ven "z obličeje" do stran. Gel je mírně chladivý, rychle se vstřebává a kůže se po aplikaci neleskne a nemastí. Parfemace je svěží, ale minimální. I přes celý den strávený v práci před počítačem jsou kruhy pod očima prakticky neviditelné, o nějakých vacích nemůžu vůbec hovořit. Večer před spaním po vyčištení pleti nanáším sérum opět, to aby pokožka přes noc zregenerovala. Oblast očí vypadá po měsíci používání zdravě, živě, došlo i k mírnému vyhlazení a zmenšení vrásek, ale hlavně k redukci tmavých kruhů pod očima a to i ve dnech, kdy sérum nepoužiju.
A co zbytek tváře? Hydratace je v dnešní době, kdy na nás ze všech stran útočí klimatizované prostory plné suchého vzduchu, duležitější než kdy dříve. Sami jistě víte, jak je jednoduché prochladnout, když celý den přebíháte mezi vychlazenou kanceláří, horkým letním vzduchem venku, klimatizovaným interiérem auta nebo chladným větrným nástupištem v metru. A zkuste si představit, co za nápor je to pro vaši pokožku. Používat hydratační krém, alespoň na tvář (případně na dlaně), by mělo být stejnou samozřejmostí jako čištění zubů. A když takový hydratační krém má ješte něco navíc, pak je to dvojitá výhra. Clarins Men Revitalizing gel dělá přesně to, co má ve svém názvu. Revitalizuje. Sice nerozumím reklamnímu výrazu "víceúrovňová hydratace", ale stačí mi se dotknout své tváře a vím, že je o ni dobře postaráno. Není suchá, je jemná, příjemná na dotyk. Gel bílé neprůhledné barvy se jednoduše roztírá, rychle vstřebává, pleť se po jeho použití nemastí, dokonce ji právě naopak zmatňuje a sjednocuje. Navíc sotva si ho trošku vymáčknete do dlaní, příjemně vás probudí jeho svěží ovocná vůně. Po měsíci mi z tváře dokonce zmizely kdejaké pupínky a neřesti a vůbec, celá tvář i podle ohlasu známých vypadá tak nějak živěji. No komu by to neudělalo radost =). Používám ho hlavně ráno před odchodem z domu, někdy i na noc po hodně náročném dni.
Oba přípravky z koupelny jen tak nezmizí, protože moje spokojenost s nimi je maximální. Chlapi, nebojte se toho. Za zdravě a svežě vypadající tvář, příjemnou na dotyk a pohlazení, bude ráda každá partnerka nebo partner. Fakt!


PS: na www.clarins.co.uk u spousty výrobků mají i instruktážní videa, jak který z nich používat. U pánské řady v hlavní roli atraktivní model (ale za svůj vzhled určitě nevděčí jen kosmetice ;) )

24 komentářů:

  1. Great review, Michael. My bf used Clarins for a while and said it was great. You made a great job of the presentation. Cool!
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thanks a lot, Lenya. I was surprised how perfect Clarins is =). Good to know that it is not just my opinion.

      Vymazat
  2. fajná vec! Hlavne by sa takéto veci malo naučiť používať viacero mužov. Nech sú takí krásavci čim najdlhšie:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =D ale přesně tak!! Pojďme vymyslet způsob, jak je to naučit ;)

      Vymazat
  3. Clarins has great products.
    The drawing with the bicycle is wonderful!

    beautyfollower.blogspot.gr

    OdpovědětVymazat
  4. To s tými unavenými očami je pravda pravdúca a je super, že vymysleli aj niečo pre mužov :)

    Veronika
    http://livingbypanicca.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  5. great products bro!!!
    Xx
    S.
    www.manthroughclothes.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Sounds great!

    http://helderschicplace.blogspot.com/2015/05/by-my-side.html

    OdpovědětVymazat
  7. sounds nice product!
    <a href="http://www.tomntins.com/2015/05/dresslink-korean-synthetic-leather.html</a>

    OdpovědětVymazat
  8. Kosmetiku od Clarins znám dlouho a často jsem uvažoval o pořízení nějaké, ale recenze na internetu byla vetšinou pouze na dámskou kosmetiku, ale po přečtení tohoto článku neváhám a do nějakého krému pro muže určitě půjdu! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Značku Clarins znám, myslím, docela dobře ale vůbec jsem nevěděla, že mají i řadu pro muže :O
    Vypadá ale dobře, a je vážně fajn, že myslí i na chlapy... přece, i chlap vypadá líp bez "pytlů" pod očima ;-D

    NARA // czech fashion blog
    www.natalieklara.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Mám veľmi rada tieto tvoje posty, a už ich dokonca začal čítať aj môj chlap. Takže ďakujem :)

    Blonďavá Potvora

    OdpovědětVymazat
  11. Really very nice and lovely blog.I love it.Please follow me and get followed back if you are interested in following each others blog.Please write in comments that you have followed me.love you.thanks

    http://findshopping.blogspot.in/2015/04/top-online-shopping-sites-list.html

    OdpovědětVymazat
  12. Clarins is a great brand. You chose well, Michael. Your skin looks great and it is great that you take care of it so soon to preserve its beauty!

    Hugs,
    Miri

    http://currentlywearing.com

    OdpovědětVymazat
  13. Super recenzia, pekne nafotené a ten zarámovaný obrázok na prvej fotke je top :)

    theVandasdiary

    OdpovědětVymazat