sobota 16. srpna 2014

We can sleep, finally

Postel. Pořádná, pevná, ze dřeva, natřená na bílo. S kvalitním roštem a skvělou matrací. Peřiny a polštáře ve voňavém povlečení. Natřepat, ustlat a těšit se, až se do nich večer zahrabeme a usneme v objetí. V tichu, v kterém slyšíme tlouct srdce toho druhého. Ve tmě, kterou přes závěsy příjemně narušuje pouliční lampa. V pokoji, který má dlouhou minulost.
Podlahu s dřevěnými parketami. Zdi s vysokými stropy. Dvojitá dřevěná okna zahalená závěsy. Pohodlné křeslo, kreté pamatuje desítky knih a časopisů, nespočet rozhovorů a rozjímání. Šatní skříň, dva štendry, komoda se šuplíky. Dva noční stolky, ručně vyrobené. Dvě lampičky, které pomáhají při čtení. Spousta rámů a rámečků s fotkami, černobílé střídají barevné. Připomínají lásku, zážitky, přátele, rodinu. Cítit teplo, klid a vnitřní mír.
Našli jsme ji. Tu postel. Včera. A hned jsme ji museli mít. Doma. První noc byla zvláštní. Občas jsme cítili závrať. Po měsících na matraci přijde člověku vysoko vše. Ale máme ji. Spalo se dobře..ráno jsme totiž zaspali.

PS: Dohání nás teď jiná výzva..pohovka. Musí totiž být rozkládací (pro návštěvy, máme rádi návštěvy!), nejlépe rohová (rádi se rozvalujeme) a musí zapadat do našeho "skandinávského" stylu.. A ne, v IKEA opravdu žádná taková není..

15 komentářů:

  1. a kde ste nakoniec našli tú vašu lásku??:)
    jasné na pohovke zamakajte..kým nie je pohovka, neprídeme:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tam, kde už Patrik prý nevkročí a celý ten svůj systém "staň se na chvíli Patem a Matem" si mohou strčit tyvíškam =D (ale to kecá, minimálně pro ty kaktusy se tam vrátí =D )

      Vymazat
  2. Great decor inspo!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    OdpovědětVymazat
  3. I really love minimalism in rooms, so chic and effortless

    OdpovědětVymazat
  4. Na "ty víš ktorý švédsky reťazec s nábytkem" zmením názor len ak začnú znova vyrábať "TÚ" sedačku v rozkladacej verzii a darujú mi kaktusovú rodinu na mašu neexistujúcu parapetu. Inak nie!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zklamu te, lasko. Sedacku uz vyrabet nezacnou a kaktusy si budem asi muset kupovat i nadale sami, protoze nemame ten parapet..a kdyz neni parapet, neni lask..ehm..kaktus z IKEA zadarmo. (ale koupime tam na Vanoce aspon jedlicku, ze? )

      Vymazat
  5. To je krása, nová postel na míru mi stejně stále chybí, i když jsem tu naši starou alespoň přetřela na bílo. Sedačka mě taky zajímá, zatím všichni vychvalují Phase, tak držím palce, ať seženete ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bila zachrani hodne veci ;)
      A sedacka..asi uz mame favorita. Jen to nechci zakriknout =)

      Vymazat
  6. Vypadá to hezky, pěkná inspirace! Je na některé fotce ta vaše? :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatim ne. Shanime to spravne povleceni a jeste pracujeme na nocnich stolcich. Ale uz brzy to bude ;). Zatim jsem v nejnovejsim postu nechal nahlednout do casti nasi chodby ^_^

      Vymazat