úterý 30. prosince 2014

Giveaway - love or hate?

Tento blog jsem založil před rokem a půl, ale pořádně jsem se do toho opřel až poslední měsíce. Všechno okolo mě se tak nějak uklidnilo, spousta věcí dostalo nějaký smysl, řekněme i řád, a tak zůstává i energie přispívat sem řádky, myšlenkami a fotkami. 

I started this blog one and half year ago but just few months ago I started pushing the gas pedal correctly. All things around me somehow calmed down, lot of things got some sense and order, so I have energy to write here some lines, thoughts and photos as well. 

A protože člověk potřebuje i inspiraci, motivaci a měl by si udržovat přehled, čtu samozřejmě také jiné blogy. Některé pravidelně, post za postem, na jiných se zastavím, když to čas nebo nálada dovolí. Ano, přiznávám..jsou blogy, na které musím mít prostě náladu, abych hned v zápětí nepsal pod příspěvek nějaký peprnější komentář (čti hejt). A jsou tu i takové, kterým se obloukem vyhýbám, protože mi jsou krajně nesympatické. Ať už osobou, která ho píše, nebo stylem, jakým ho píše.. Ale od toho je jich tady nepřeberné množství, aby si každý vybral, co mu sedne. No a součástí všeho jsou i (některými proklínané) giveaways, chcete-li "darovačky". Zpočátku jsem jim nevěnoval pozornost, ale když jsem jich objevoval víc a víc, nedalo mi to. No co, jsem soutěživý typ! A protože nejsem do ničeho nucen, vybírám si takové, jejichž výhru bych případně využil, a taky takové, u kterých nemusím splňovat nesčetně lajkovacích a shareovacích ptákovin. Chápu, že giveaway je jedna z cest, jak dát o svém blogu vědět, podmiňovat to lajkem všeho, od GFC, facebooku, bloglovin, instagramu atd. až po google+, není můj šálek čaje. Stačí přece lajk na jedné sociální síti, stejně na všech sdílíme jedno a to samé a kdo chce být xkrát dokola informován o stejné věci? Asi nikdo ;). 
Chci proto poděkovat všem, kteří giveaways pořádají (i sponzorům!) a také těm, kteří se jich zúčastňují a blogy takto podporují. A teď jmenovitě o těch, ve kterých se na mě usmálo štěstí:

And because man needs also inspiration, motivation and should keep overview, of course I read other blogs. Some of them on regular, almost daily basis, post by post, some of them just sometimes, when time or mood allows it. Yes, I admit..there are blogs where I need a mood for reading them, because otherwise I will have to write very "spicy" comment under the post (read it as hate comment). And of course, there are some blogs I have to avoid reading or stopping by, because they are extremely unsympathetic for me. Wether the person who writes it or the style in which he/she writes the posts.. But luckily, there are plenty and plenty of blogs so everyone can choose what fits him the best. And part of everything are (hated by someones) giveaways. Firstly I didn't pay attention to them, but when I discovered more and more the blogosphere, I can't resist. Well, I'm competitive type of person! And because anybody is not pushed to anything, I choose those from which the prize will be suitable for me, but also those where I am not pushed to like and share everything what that blog offers. I understand that giveaway is one of the way how to attract the blog to more people, to get the blog into people minds, but make conditions to participate in giveaway with likes of all social medias, from GFC, facebook, bloglovin, instagram etc. up to Google+, that's not my cup of tea. One like on one social network is enough, after all, who wants to read one thing several times on every social network? I am not that type of selfmasochist ;).
So, I want to thank all of you, who are making giveaways possible (bloggers and also sponsors), and also to thank all of you, who are participating in those giveaways, because it is the way of the support. And now namely to those which I won:
..aneb když otevíráte obálku opatrně, najdete i překvapení v podobě vzkazu ^_^

První jsem vyhrál na konci října na blogu Inspiration point by Paula Fleur. Jednalo se plakát obálky Vogue, vydání červen 1950, dvě malé Eiffelovky jako přívěsek a pak vlastnoručně malovaná kresba Paulou podle vlastního výběru (ještě stále vybírám..). Paula si určitě zaslouží pozornost, hlavně pro její příspěvky z cest.
Druhou v pořadí byl designový plakát od Studia Esinam, kterou v jejich spolupráci pořádala známá blogerka Niki na jejím My Scandinavian Home. Plakát s grafickým vyobrazením Brooklynských památek byl doma za pár dní a my běželi do IKEA mu koupit slušivý rám. 
Další se konala na instagramu, kdy česká firma Dizzydoe, která se stará o to, aby byly módní značky vidět a slyšet, vhodila do ringu otvírák od Drink Beer Save Water (mimochodem jejich kolekce na jaro/léto 2015 je perfektní!).
Začátkem prosince jsem pak vyhrál kartáček od slovenských EcoHeart na jejich facebooku (vyplatí se sledovat i sociální sítě ;) ). Jejich ekologické kartáčky mi nebyly cizí, dva jsme si pořídili už na jaře. 
Druhý den pak přišel email od Evy z 2indahouse, že vyhrávám triko od Elven Paris. Jásal jsem radostí nad předčasným vánočním dárkem!
Těsně před odletem do Paříže jsem dostal další email, že vyhrávám dárkový balíček Old Spice z giveaway na blogu Kockandy
A jako povánoční bonus přišel výherní email od Jona z JonTheGold s voucherem na $50 pro nákup na EastDane. Jinak, tenhle týpek, Jon, a hlavně jeho outfity, mě neskutečně baví. Jeden z těch, které sleduju opravdu pravidelně. 
Aby toho nebylo v prosinci málo, včera večer mi psala ještě Ina T., že vyhrávám jeden z balíčků vlasové kosmetiky Aussie

Být blogerem je fajn. Mám ten svět rád, jsem rád jeho součástí a brzy nějakou giveaway najdete i u mě ;).

First one I won at the end of October on blog Inspiration point by Paula Fleur. It were poster of Vogue issue June 1950, two small Eiffel tower keychains and handmade drawing of my selection by Paula (I am still choosing..). Paula should get your attention, mainly for her trip diaries (she's also writing in English).
Second in row was design poster from Studio Esinam. Giveaway was held on homedesign blog My Scandinavian Home by known bloger Niki from Sweden. Poster with graphic Brooklyn landmarks was at home in few days after end of giveaway and we ran to IKEA for suitable frame. 
Another one was on instagram, where Czech company Dizzydoe, which is making brands more visible on Czech market, offer giveaway for bottle opener from company Drink Beer Save Water (btw., check their S/S 2015 collection, is just PERFECT!).
At the start of December I won the toothbrush from Slovakia brand EcoHeart on their facebook (it's worthy to be in touch on social networks ;) ). I know their eco toothburshes earlier, we bought them in April. 
Other day I got mail from Eva from 2indahouse, that I won t-shirt from Elven Paris. I was so happy about this early Christmas present. 
Just before leaving for Paris, I received mail that I won gift package from Old Spice on blog Kockandy
And as afterchristmas bonus I got mail from Jon from JonTheGold with $50 voucher to be used on EastDane. Btw., this guy, Jon, and especially his outfits, I am enjoying very much. He is one of those who I actually read on regular basis. 
And finally, last evening came mail from Ina T., that I won one of packages of Aussie hair comestics (one of those I love!). 

Being blogger is great. I like this blogworld, I am glad to be its part and you will find some giveaway here soon ;)


For more follow me on instagram / facebook

46 komentářů:

  1. What a great post. I'm so happy you liked your Brooklyn print! Thank you for supporting my blog. Here's to another great year of being in the blogosphere! Niki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thanks a lot, Niki ^_^. Your blog is one of my top5 favorites!

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Great post, Michael. And congrats on your wins.

    ☆:*´¨`*:.•.¸¸.•´¯`•.♥ Happy New Year ♥.•´¯`•.¸¸.•..:*´¨`*:.☆
    xoxo
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    OdpovědětVymazat
  4. Congrats! I only participate in the giveaways that do not require reposts, too many social media followings, etc. I maybe too lazy, or I simply don't want to annoy others on my social media.
    Lera's Affordable Fashion Blog

    OdpovědětVymazat
  5. no nekeee Mišooo, ty si taký laker v súťažení ako ja:D ale tak ja sa riadim heslom, že keď súťažím, tak už musím vyhrať sakra:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak tím se asi začnu řídit i já a zúčastním se soutěže o dovču nebo auto =D

      Vymazat
  6. Tak to ti poriadne GRATULUJEM. Ja som sa teda len raz zapojila do Giveaway, pretože väčšinou čo som ja natrafila na aktívne giveaway boli o kozmetike ako očné tiene a pod. a to ja nepoužívam, tak som to prenechala niekomu inému. No a keď som sa zapojila o krásny náhrdelník od Ivetky tak som ho aj vyhrala! :-)
    Pekný večer :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju a přesně..co neužiju, to nechávám ostatním =D

      Vymazat
  7. Dufam, ze mna citas velmi rad! Lebo som happy ze som ta spoznal cez blog. A takisto aj Pata .)
    Grafulujem Miso

    OdpovědětVymazat
  8. haaa, ja nikdy moc nevyhraju, neštěstí ve hře, (snad) štěstí v lásceO:)
    Jakub Janata fashion blog

    OdpovědětVymazat
  9. beautiful post bro!!!
    happy new year!!!
    xx
    simone
    www.manthroughclothes.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. tak ty máš v giveaways naozaj šťastie :D rovnako ako ty, si tie do ktorých sa zapojím vyberám - či je výhra zaujímavá a či nejde o zbytočné propagovanie daného blogu. :)
    čo sa typov blogov týka, ten tvoj, pre mňa, rozhodne patrí medzi tie, ku ktorým sa rada vraciam :)

    OdpovědětVymazat
  11. WOW! Blahopreji ke vsem giveaways, ktere jsi vyhral. Rozhodne si to zaslouzis!:-) Nemuzu se dockat tvych fotek a pocitu z Parize. Tesim se na fotky outfitu, ktere jsi tam nosil.

    Preji ti krasneho Silvestra a hodne radosti, inspirace a prijemnych zazitku v Novem roce!

    X
    Miri
    http://currentlywearing.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Outfitů se v Paříži moc nenonsilo, přece jen jsme cestovali pouze s příručákem..takže jeden kabát, dvoje džíny..ale vyhráli jsme si hodně s mikinama a doplňkama, je se na co těšit ;)

      Vymazat
  12. "just a few months ago I started pushing the gas pedal correctly" awesome analogy, love your writing michael!! Best wishes for you in 2015 <3
    allygong.com
    -Ally Gong

    OdpovědětVymazat
  13. Pane jo! Jsi velký štastlivec! Já vyhrála kdysi jen jednu jedinou GA a v ní takové krajkové náušnice, s Tvými výhrami se to nedá ani náhodou srovnat :-) A vůbec mě nenapadlo, že jde vyhrát i na zahraničních blozích :-) No... asi se začnu více zapojovat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, lze i na zahraničních, jen je třeba sledovat, zda je otevřena i jako international ;), tak držím palce!

      Vymazat
  14. Happy New Year my friend, wish you all the luck

    http://www.fashionculturediary.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  15. máš proste šťastie! Ja som giveaway vyhrala 2x! :D

    A tiež prajem všetko dobré do nového roka, veľa šsťastia, zdravia, lásky a ďalších výhier v giveaway!! :D

    OdpovědětVymazat
  16. I like the vogue poster a lot! Its sooo chic!!!

    Wish you and your beloved a happy new year honey, good luck and health!
    xoxo Colli || TOBEYOUTIFUL

    OdpovědětVymazat
  17. Love! Great post. Happy New Year! xox

    www.stylebyavery.com

    OdpovědětVymazat
  18. Lovely blog! xo, Hayley www.dailydoseofdarling.com

    OdpovědětVymazat
  19. I feel the same way about giveaways. Hey, I'm all for commnenting on a blog post and following the blogger on social media platforms where they're holding the giveaway, but to have me follow ALL of their social media and spam my friends on facebook regarding the giveaway is where I turn away >_<

    Congrats on winning the giveaways!

    OdpovědětVymazat
  20. Už aby som bol niekedy sám doma a mohol si (nenápadne) obliecť to tričko EP a pocourať sa v ňom po Praze! :D

    Alebo požičiaš? O:)

    OdpovědětVymazat
  21. PHOTOS beautiful <3
    ,
    ,
    ,
    What do you say to a obs obs
    How so please email me here on the blog in a comment
    Feel free to me http://transvormens.blogspot.com/2015/01/witajcie-no-to-mamy-2015-rok-niedugo-do.html

    OdpovědětVymazat
  22. What a great giveaway!
    http://fashion-soup.com/

    OdpovědětVymazat
  23. OOOOOH thanks for the kind words at the end of your story!!!!! :-) You'r blog has really evolved with time ... im so happy for you.

    have super day bro . speek to you soon :-)

    Nice post! ;-)
    New Look on Le Blog: 'BAD ASS TIMBS'

    Greets Jon

    OdpovědětVymazat