středa 13. července 2016

Narozeninová párty


Party a oslavy jsou super. Tedy minimálně ty v okruhu přátel nebo nejbližších. A tak mi vždycky zajiskří oči, když nás někdo na nějakou pozve. Sice si musíme protrpět výběr vhodného dárku (ono obdarovat je jedna věc, ale trefit se nečím, co daného člověka potěší, to už je věc druhá..) a nedejbože správného outfitu (pokud se oslavenec/pozývající rozhodne oslavu okořenit tématem), ale samotný raut, ochutnávání různého jídla, pití, pouštění zlatých 60./80./..doplňte dle libosti, vzpomínání na společné zážitky a trapasy, to je prostě čistá radost.


Při našich cestách po Guadeloupe jsme si všimli, že místní často pořádají oslavy venku, v parku, na pláži, jednoduše kdekoliv, kde je dostatek místa a přitom to nebude obtěžovat ostatní. Možná je to dáno tím, že spousta obydlí je velkých tak akorát na kuchyň, malý obývák a malou ložnici a velká oslava (protože na Guadeloupe jsou rodiny členité a velké) by se do malého domu nevešla, anebo jednoduše proto, že venku je to fajn a při jejich konstantním počasí 365 dní v roce si se zimou nebo vichřicemi nemusí lámat hlavu a kdyby náhodou začalo pršet, stačí se schovat pod palmu nebo altánek, které jsou v každém parku a na téměř každé pláži. Samo, slavit se dá i s metrem sněhu pod nohama, ale asi to nebude to pravé ořechové a na celé odpoledne =D


A tak když někdo pořádá party venku, kvituju to s radostí a těším se. V sobotu jsme tak v parku blahopřáli k narozeninám naší paní zlaté, Sindy. Mnozí z vás ji určitě dobře znají pod jménem Simply Foly, která sice svou bloggerskou činnost pověsila před pár měsíci na hřebík (což chtělo podle mě odvahu a velké odhodlání, ale o tom někdy příště, slibuji), ale to jí nic neubralo na tom, aby i nadále měla přehled a sem tam nějakými vzpomínkami a střípky z blogování neokořenila naše povídání.

Ještě jednou: Vše nejlepší a nejbáječnější, Sindy :-*


Posedět na dekách na čerstvém vzduchu, nechat si šimrat nos slunečními paprsky, projít se boso po trávě, pít šampaňské z plastových kelímků, na barevných papírových talířích s plameňákem porcovat skvělý domácí perníkový dort a pak se s plným břichem položit na záda a pozorovat oblohu a do toho si vyprávět zážitky nebo debatovat o nejbližších cestovních plánech.. Přesně tak to probíhalo celé odpoledne, než se začalo smrákat a slunce si pomalu vyměňovalo šichtu s Měsícem.


Koneckonců, podobné akce jsou pak i příležitostí, kdy se zase my, kamarádi, po delší době sejdeme a vidíme se, aniž bychom se složitě domlouvali a hledali ten správný čas a den, kdy tamten nebude na meetingu, tamta na služební cestě a on u rodičů daleko předaleko od matičky Prahy. Stará parta zase po kupě.

A co vy a oslavy venku? Máte je taky raději?




8 komentářů:

  1. Krásne fotky a oslávenkyňa musela byť veľmi rada, všetci vyzeráte veľmi šťastne :) a inšpiroval si ma k pikniku

    Bari Bircak

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju a ano, věřím, že Sindy byla šťasná =) a my jsme si to všichni užili =)

      Vymazat
  2. jej, to je také zlaté :) že sa stretne taká partia :) ludia vam mozu zavidiet ;)

    http://andrea-de-blog.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý má možnost se sejít, udělat si piknik a mít se fajn ;)

      Vymazat
  3. No takáto oslava môže byť super, len si ju neviem dosť dobre predstaviť napríklad v Bratislave, keďže k oslave narodenín nejaký ten alkohol minimálne na prípitok nesmie chýbať. No ale riešiť opletačky s políciou za pitie na verejnosti to asi nie je ten najlepší narodeninový darček. Takže mi radšej niekde v podniku alebo u niekoho doma :D

    NITA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je potřeba být samozřejmě opatrný a když už takto, tak tu flašku nějak zabalit a maskovat =D

      Vymazat
  4. Hezky jste si to uzili. Venkovni jsou urcite nej, kdyz vyjde pocasi, nemuze to mit chybu. Neslavila jsem snad nikdy takto uplne mimo, jen venku na zahrade:-). Tak dalsi pekne letni dny preji. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji =), ano, bylo to moc fajn. A ono i zahrada u domu je bájová..a navíc více taková..soukromá ;)
      Krásné letní dny i tobě =)

      Vymazat