sobota 24. ledna 2015

Freedom

Volnost. Pocit, který chce každý z nás zažívat. Má mnoho podob a co člověk, to jiná představa. Chápu, proč je zažité říkat "cítit se volný jako pták". Oni mají opravdu v mnohém pro nás až neuvěřitelné možnosti díky svým křídlům. Jen tak se vznesou a mohou odletět kamkoliv si usmyslí (v nadneseném smyslu slova)..svobodu pohybu, času. Že to toho ptáka stojí hodně sil a je to i nebezpečné, je už věc jiná. Ale už jen ta představa, že podobnou volnost máme, je snová. 
Freedom. Feeling that each of us want to experience. It has many forms and everybody has it's own idea about it. I understand why it is rooted to say "feel free like a bird". They have so many incredible opportunities (instead of us) to feel the freedom because of their wings. They just can "take off" and fly anywhere they want (in exaggerated sense)..freedom of movement, freedom of time. The other thing is that it is dangerous for that bird to fly and it costs lot of energy. But just the idea we have freedom like they have, is such a dream.
Já určitou svobodu zažívám, když se posadím za volant auta. Není to nejrychlejší prostředek na přesun, ale miluju ten pocit, kdy v rukou svírám volant, slyším bručící motor a mám možnost se vydat kamkoliv chci (a peněženka a zákony dovolí). Dokážu při řízení relaxovat. Stačí vyjet za Prahu, na klikaté ulice vedoucí mezi vesnicemi, lesy a poli. Někdy jimi jen tak pomalu projíždím, sleduju okolí, a užívám si ten pocit volnosti. Jindy šlapu na plyn, pevně držím volant a řežu zatáčky, co podvozek dovolí. Neženu auto na hranu fyzikálních možností, ale mám rád přiměřený adrenalin. Ani neriskuju, vždycky pozorně sleduju okolí a protisměr, patřím mezi opravdu tu slušnou část řidičů, co se nelepí na nárazník, neproblikává pomalejší auta a zbytečně neriskuje neuváženým předjížděním. O tomhle totiž požitek z jízdy není. 
I'm experiencing some freedom when I sit behind the steering wheel. It is not the fastest way of transport, but I love that feeling when I hold the wheel in hands, hearing whirring engine and have the opportunity to go anywhere I want (and wallent and laws permit it). I can relax while I'm driving. Just go outside of Prague, on a winding road leading between villages, forests and fields. Sometimes I just slowly ride by, watching neighborhood and enjoying the feeling of freedom. Other times I go for a full throttle, firmly holding the steering wheel and cutting corners as chassis allows me. I am not getting the car on the edge of physical possibilities, but I love a reasonable portion of adrenalin. Nor take any risks, and I always watch carefully around, I really belong to those drivers which are not sticking on the bumper, flashing with lights on slower cars not risking by dangerous overtaking. Driving enjoyment is not about this. 
A stejně, jako si vybírám oblečení, které mě musí zaujmout, je to stejné i s auty. Musí mě zaujmout, líbit se mi nejen parametry, ale taky vzhledem. Musíme si rozumět po všech stránkách. A co víc, rád čas od času sladím outfit s podstatou daného auta. A Citroën DS3 je takový malý ďábel s rebelským srdcem, takže #allblack s křivákem, pod něj triko s vřískající pumou a na oči pilotky. Chybí mi už jen kožené chelsea boots, abych byl spokojený..ty ale nemám dodnes. 
Při čem zažíváte svobodu vy? A je auto pro vás jen spotřební zboží nebo ho berete jako součást svého stylu? 
And just as I choose clothes that must catch my eyes or heart, it's the same with cars. I need to fall in love with it, just a little, and not only with parametres, but also with its design. We have to understand each other in all aspects. What's more, from time to time, I like to match my outfit with the essence of the car. And Citroën DS3 is such a little devil with rebelious heart, so #allblack with biker jacket, beneath t-shirt with screaming mountain lion and aviator sunglasses on my eyes. I miss just leather chelsea boots to be satisfied at all..but I still don't have them. 
So, when are you experiencing freedom? And is the car for you just another consumer thing or you take it as a part of your style?

Biker Jacket - Zara 
T-shirt - Zara
Jeans - Bershka
Shoes - New Balance
Watch - Casio
Sunglasses - Topman
Car - DS3 by Citroën Česká republika
Photographed by - Made by Boy

For more follow me on instagram / facebook / ASK.fm

146 komentářů:

  1. great post dear!!!..abd beautiful car!!! :-)
    xX
    S.
    www.manthroughclothes.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. perfect black and red combo !

    http://BloggersBoyfriend.com

    OdpovědětVymazat
  3. V černé vypadáš dost dobře =) a zdá se mi to nebo máš i červený ponožky? =D
    Lída

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :3 děkuju..a ne, nezdá se ti to =D..btw., jsem rád, že si někteří všímají detailů =)

      Vymazat
    2. Teda normálně jsem hrozně nevšímavá =D ale sladit ponožky s autem...paráda! =))
      L.

      Vymazat
  4. Skvelé fotky! :) Veľmi Ti to pasuje :) A pekne napísaný článok, ja - síce to nie je úplne o tom istom - tak dokážem veľmi jednoducho uniknúť pri hudbe :)
    Fashion Passion by Erika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky =)..hudba je taky skvělý "nástroj", pro mě třeba v práci..sluchátka, muzika a hned je mi líp.

      Vymazat
  5. Dneska se přiznám, že jsem opravdu tvůj článek nečetla a mrzí, mě že jsem v takové fázy, kdy nezvládám číst, avšak je určitě stejně skvělý jako vždy. Jinak k outfitu... je skvělý, dobře kombinuješ a v černá ti sekne :)

    http://gagenka.blogspot.cz/



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, snažím se články udržet v co možná nejkompaktnějším vydání =D, ale děkuju =)

      Vymazat
  6. Parádne autíčko :) Pre mňa osobne je najvačší pocit slobody keď odchádzam z práce :) Nebudem klamať... a daľej spomínaná hudba ale hlavne prechádzky prírodou. A ešte niečo :) nemá také hodinky aj Patrik ? :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju =).
      Procházky jsou takové i pro mě..a docela bych uvítal už i výlet někam do lesů..přece jen ty městské parky nejsou úplně to pravé ;)
      A k tvé otázce..ty jsou jeho..jedna z mnoha výhod, když jsou dva kluci spolu =D

      Vymazat
    2. No ano, to ti verím. Ja som tak svojho kedysi priatela nutila si kupiť okuliare aby som mu ich mohla brať, no vedel že ak mu ich raz vezmem tak ich už neuvidí ako ostatné veci :)) a ak pôjdete na SR odporúčam zájsť na Šutovo - Šutovske vodopády :)

      Vymazat
  7. Nemůžu si pomoct, ale ty boty mi k tomu nějak nesedí, ty chelsea by k tomu byly vážně parádní! :-) Jinak ti, ale černá vážně sluší a opravdu se mi líbí ty hodinky! .-)

    Jinak pro mě je v posledních dnech největším pocitem svobody a volnosti to, když mám možnost trávit čas s lidmi se kterými taková být můžu (svobodná a volná) a nemusím si před nimi na nic hrát. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, proto jsem to přiznal i v článku ;), ale můžu prohlásit, že už jsem je sehnal!! Předevčírem a brzo se ukážou tady ;)

      Hmmm, svobodná a volná..normálně taková nebýváš? To mě zajímá ^_^

      Vymazat
  8. Ja som na tom so soferovanim velmi podobne...tiez je to pre mna rela kym to nie je kdesi v zapche hlavneho mesta :) auto je sucast mojho zivotneho stylu a o o viac ma tesi novinka v nasej garazi...pod vianocny stromcek, novy golf variant VII v krasne bielej minimalistickej farbe s R-line vybavou....proste nadhera a krasa...tesim sa ako maly chlapec, it is pure love!

    OdpovědětVymazat
  9. Great outfit!
    Have a nice week-end!
    Angela Donava
    http://www.lookbooks.fr/

    OdpovědětVymazat
  10. Nemôžem si pomôcť, to auto mi príde adorably cute :)

    Veronika
    http://livingbypanicca.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  11. I love these pictures! I feel free mostly in the summer, I roll my car windows down, turn on my favorite music, and drive :-)

    OdpovědětVymazat
  12. beautiful casual ensemble and car!
    Kisses from Miami,
    Borka
    www.chicfashionworld.com

    OdpovědětVymazat
  13. So handsome, Michael! I followed you on Instagram a few days ago, it would be amazing if we keep on touch there!

    Tons of hugs!

    Walk a million miles

    Instagram

    Facebook

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you, Andres ;)
      Just liked your facebook, keeping in touch ;)

      Vymazat
  14. That car! Haha
    you look great micheal!

    closetofwords.blogspot.com
    instagram.com/heisgoku

    OdpovědětVymazat
  15. má taky docela dost nízkej předek tyjo...to na přednim nárazníku dole je měkká nebo tvrdá guma?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to guma, je to plast =), takže když najedeš předkem na patník při parkování a je vyšší, uslyšíš skřekot ;)

      Vymazat
    2. ach tak! no Peugeot 207 co máme doma tam má plast, naproti tomu však 308 tam má právě měkkou gumu, která se jen ohne, žádný pazvuky:))

      Vymazat
  16. vies kedy mam ja najvacsi pocit volnosti? Ked brazdim na motorke vzdialene krajiny.. to je oazka

    www.donnaiveh.com

    OdpovědětVymazat
  17. Looking good Michael. Red hot car for sure. Not to mention, trend-worthy New Balance sneakers.....cool.

    www.stylegonerogue.com (new post)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thanks a lot Shoshana ^_^ and yeah, NB, the most comfy sneakers ever ;)

      Vymazat
  18. As always,perfect look!Love your jacket and your jeans!!XoXo

    OdpovědětVymazat
  19. Odpovědi
    1. Thank you ;), we had that car for a week, we are still looking for one we will buy ^_^

      Vymazat
  20. NICE SHOES.. CAN I HAVE THE CAR..LOL NICE CAR NEW POST ON http://melodyjacob1.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  21. I love the classic watch. Thanks for sharing.

    Eye See Euphoria | http://eyeseeeuphoria.com/post/linda-farrow-spring-summer-15

    OdpovědětVymazat
  22. Nice car!! Love it!! :)
    Kisses from Spain.
    Xoxo, P.

    My Showroom


    OdpovědětVymazat
  23. Wow! Such a great outfit. I'm in love with your shoes :)

    www.xamysdiary.com

    OdpovědětVymazat
  24. Fantastic!

    http://www.glittertwins.com/

    XoXo

    OdpovědětVymazat
  25. Veľmi pekný článok a auto vyzerá naozaj štýlovo. My sme si nové auto kúpili pred necelým rokom, ale musím sa priznať, že som stále nenabrala odvahu sadnúť si za volant. Já som vyberala farbu a manžel ten zvyšok :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ^_^..auto je superstylové, jen škoda, že ho nemáme kde parkovat..parkovací zóny jsou zlo =/.
      A jaké jste nakonec vybrali? ;)

      Vymazat
  26. No musím ťa pochváliť aj fotografa, že fotky sú krásne a páči sa mi ten kontrast s tým autom <3 Autko je tiež super <3
    Dijoun&Klaudi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo super počasí, podařilo se vše, co mělo, mám takové dny rád =D a děkujeme ^_^

      Vymazat
  27. I love the look!

    @WanderLustGirls
    www.thewanderlustgirls.com

    OdpovědětVymazat
  28. Awesome car and great look! Totally perfect for a trip with that car!

    ♘ www.sugarpopfashion.com ♘

    OdpovědětVymazat
  29. Super outfit and cute car ;)

    http://butterfly9999.blogspot.ro/

    OdpovědětVymazat
  30. Recently I'm obsessed with all black looks <333 you rock this one!

    OdpovědětVymazat
  31. Touha po svobode, o tom bych si povidala dlouhe vecery...
    Outfit je super, bunda, dziny a doplnky skvele sladene!

    x, Marky
    www.mypinkboudoir.eu

    OdpovědětVymazat
  32. Awesome outfit and awesome car!! Love the jacket and sneakers! :)

    New post on GIRL ABOUT TOWN BLOG
    FACEBOOK || BLOGLOVIN || INSTAGRAM || G +

    OdpovědětVymazat
  33. Oh, mohli by sme si niekedy ten týždeň s Citroenom zopakovať! Aj cestu do Drážďan (bez toho nákupného sklamania...) a kľudne aj toto fotenie v slnečnom počasí!

    :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a k voľnosti... Tú pociťujem od 05. ledna (if you know what I mean... :D) non-stop.

      Vymazat
    2. Pojedeme..jen to slunko musíme zařídit ;)

      Vymazat
    3. #icompletelyknowwhatyoumean :-*

      Vymazat
  34. WOW! I just love this look. The jacket, distressed jeans and sunglasses give you this "bad boy" aura! I like how you are able to change your looks and immerse yourself in the skin of someone else. Very cool. And very artistic.

    And the car looks simply perfect next to you, Michael!

    Keep us dreaming and admiring your looks!

    Hugs,
    Miri

    http://currentlywearing.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you so so much, Miri..I am always so happy to read words from you ^_^.
      I will try to do my best =)

      Vymazat
  35. Moc pěkné fotky a krásné autíko :)

    Také velmi ráda řídím, ale neřídím bohužel moc často...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju a přeju, aby ses k řízení dostala častěji ;)

      Vymazat
  36. Hey Michael , thanks for your comment... that plant is in the water for over 5 weeks now and still looking the same, I changed the water once... I do wonder if i should add something to the water to feed the plants needs.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you for your answer..I will need to google something about it =D

      Vymazat
  37. Jo, svoboda. Na to já slyším. A to hodně. I když auto žádný nevlastním, nemám ani řidičák a vlastně ani tolik peněz, abych si ho pořídila. Ale je fakt, že mít auto, umět řídit a nebýt tak odkázaný na tramvaje, to musí být úplně novej pocit. Třeba se k tomu někdy dopracuju a zapracuju na tom :-)

    OdpovědětVymazat
  38. Mišo bunda je jedna topka! a auto ako doplnok, to iba ty môžeš mať!:)

    OdpovědětVymazat
  39. So cool! Love your style
    Have a great week!

    xx Girl in the Bunny Ears
    www.girlinthebunnyears.com

    OdpovědětVymazat
  40. This is such a fun read! Great images also. Happy Friday dear! :)

    xoxo;
    STYLEFORMANKIND.COM
    ** Facebook / Bloglovin **

    OdpovědětVymazat
  41. Great post and blog!
    Would you like us to follow eachother on GFC and stay in touch?
    Have a nice day!
    xo from Italy,
    Sonia Verardo
    http://www.trenchcollection.com/

    OdpovědětVymazat
  42. U mňa voľnosť v aute určite len vedľa vodiča - vodičák nemám a pri mojej šikovnosti ho mať ani nebudem :D Ale rýchlu jazdu si dokážem vychutnať :) Chvlim výber autíčka aj outfit ♥
    Inak volnosť pre mňa znamená určite neznáme miesto,hory, len tak sa prechádzať, nebyť kontrolovaný a mať prázdnu myseľ proste :)

    Fairytale Tea♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju..samozřejmě volnost nepociťuju jen v autě, ale je to věc, která je většinou hned po ruce..za těma horama musím dojet..a tam v té volnosti třeba pokračovat ;)

      Vymazat
  43. Oh amazing pics! And the look is too nice
    I already found your blog and I really like it I wait you in my blog :)
    Kisses

    xx Lisbeth
    novedadesatualcance.blogspot.com.es

    OdpovědětVymazat
  44. Hey friend, thanks for your awearness, really greatful

    http://www.fashionculturediary.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  45. Nice look and pictures!
    xx
    www.theblackblush.blogspot.pt

    OdpovědětVymazat
  46. fantastic this car :) nice the pics :) new followers
    http://shanaticlandiablog.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  47. Incredible car, lovely jacket !!


    xx


    http://www.thetrendysurfer.com/

    OdpovědětVymazat
  48. Ehm...I don't drive! :O I know it's shocking but here in NYC I don't need it and I would probably be a horrible driver :D You must be really CRAZY to drive in NYC! I like this red Citroen though! ;-)

    www.PurseFixation.com
    Toast your Purse with an Outfit!
    Fashion Advice, Events and More

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I understand, in NYC could be car annoying think and not helpful.. I wish to visit NYC once.. ^_^

      Vymazat
  49. I myself feels a lot of freedom and liberation when driving, I used to fear that something drastic will happen when I'm behind the steering wheels but as I get used to the idea and conditioned myself to be strong enough to face the real fast-paced world where cars exist, It felt exciting, and though the destination is sometimes just the same, I realized that every journey stores a different possibilities. :)

    with love,
    RAYA
    www.raysofraya.com
    INSTAGRAM: http://instagram.com/raysofraya/
    TWITTER: https://twitter.com/raysofraya
    FACEBOOK: https://www.facebook.com/raysofraya

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Indeed! Completely agreed =), thank you so much for your comment Raya ^_^

      Vymazat
  50. superr sluší... jen se porad nejak nemohu sžit s tebou v teniskach ... :)
    a volnost je super, taky se chystam si udelat ridičak a mit volnost... taxiky jsou super ale vlastní auto je vlastní auto...:)

    http://anna-rekua.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No..musíš si zvyknout..tenisky ke mě neodmyslitelně patří =D No teď s mimčem by se ti auto hodilo určitě ;)

      Vymazat
  51. Wow you have such a sense of style! Great look!
    xx
    cvetybaby.com

    OdpovědětVymazat
  52. <3333 such nice outfit
    love it

    http://www.karolinagespucci.com

    OdpovědětVymazat
  53. Nice look!

    Hugs, Fabio

    www.theblack-hairedboy.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  54. So sleek - you and the car!!!

    Best!
    Rebecca
    www.redtagchiclosangeles.com

    OdpovědětVymazat
  55. Cool outfit!

    http://www.martasfashiondiary.com

    OdpovědětVymazat
  56. Great post, Michael. I love fast cars. Great pictures, the black look against the red car, cool! Btw we got more snow.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    OdpovědětVymazat
  57. Awesome post. I love the car and I am officially following you on Facebook. Make sure to like my page as well. Thanks for sharing.

    Eye See Euphoria | http://eyeseeeuphoria.com/post/maxmara-bold-and-confident

    OdpovědětVymazat
  58. Very nice jacket and great writing!
    www.diamants-au-chocolat.blogspot.ie

    OdpovědětVymazat
  59. this is wonderful :) i hope you're having an amazing day!

    mfashionfreak♥blog

    OdpovědětVymazat
  60. pekné fotky :)

    http://byfoxygreen.blogspot.sk/2015/02/old-house-hidden-treasures.html

    OdpovědětVymazat
  61. Oh that's such a beautiful way of describing freedom. Nice post.
    |
    Apeksha | Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin' | Tumblr

    Love & Kisses
    Apeksha

    OdpovědětVymazat