neděle 4. ledna 2015

How to keep your New Year's resolutions

Předsevzetí. Už několik let si je NEdávám. Proč si je lidé dávají? A proč zrovna se začátkem nového roku? Vždyť kdy začíná nějaký nový rok? A proč zrovna 1. leden? Řídíme se tím, co někdo kdysi dávno někde rozhodl. Že rok se bude počítat od 1. ledna a ne třeba od 1. května. 

Resolutions. For several years I don't put New Year's resolutions. Why do people put them? And why at the start of new year? After all, when new year begins? And why on January 1st? We are guided by something what somebody somewhere decided a long time ago, that year will be calculated from 1st January and not necessary from 1st May.

Pro mě je datum relativní pojem. Je to věc, která dává životu určitý řád, to bezpochyby. Ale nejsem ten typ, co by si říkával: tak, a od zítřka držím dietu / nemluvím sprostě / vstávám s prvním budíkem. Všechna tato rozhodnutí by měla vycházet přímo z vlastního přesvědčení a ne proto, že je 1. ledna / pondělí / nový měsíc / týden. Když s tím nebudete srovnáni ve své mysli, berlička v podobě datumu se zlomí jako křehký rampouch. Proto si předsevzetí na Nový rok nedávám. Přijímám je průběžně, s ohledem na okolnosti, které se kolem mě dějí, s ohledem na zkušenosti, s ohledem na život. Pak se totiž ta předsevzetí také jednodušeji plní. Nenesu jich na bedrech tolik (znám lidi, co si 1. ledna dají třeba i 10 předsevzetí..) a případné neúspěchy nejsou tak bolestivé. Navíc mnohé z nich jsou dlouhodobé, lépe by je snad vyjádřilo slovní spojení "životní styl". 

For me, the date is a relative term. It is the thing that gives life a certain order, no doubt about it. But I'm not that kind of person who would say: so, from tomorrow I am on a diet / I do not speak rude / I will wake up with the first alarm (yeah, bless the snooze button). All of these decisions should be based directly on your own beliefs and not because it is 1st January / Monday / new month / week. When you'll be not okay with it in your mind, all of these resolutions will break like brittle icicle. That's why I do not do New Year's resolutions. I accept them continuously, with regard to the circumstances that are happening around me, in the light of experience with regard to life. Then the resolutions are also easier to keep. I don't have them so many on my shoulders (I know people starting on 1st January with 10 or more..) and failures are not so painful. Moreover many of them are long-term, perhaps it would be better to call them way of life or "lifestyle". 
Jako třeba závazek, že budu více cestovat a poznávat. Že denně sním aspoň dva tři kousky ovoce a zeleniny. Že budu na lidi ve svém okolí milý a že se budu více usmívat. Že se budu zajímat o to, kde a z čeho je vyrobeno jídlo, které jím. Že dám alespoň občas přednost poctivé ruční výrobě před tou masovou tovární. Předsevzetí, se kterými žiju už dlouhé měsíce, či roky. 

Like a commitment that I will travel and know more the world. That I will eat at least two or three pieces of fruit and vegetables every day. That I'll be nice to people around me and I'm going to smile more. That I'm going to be more intersted in where and what and how is produced the food I eat. That I will prefer at least occasionally honest manual production before that mass factory. So, resolutions with whom I've been living for months or years. 
Tím posledním je, že se budu snažit častěji a častěji oblékat více "společensky". Že budu častěji odkládat džíny a mikiny a otevřu svůj šatník kalhotám, svetrům, košilím a motýlkům. Těm jsem teď propadl a už se těším na jeden z příštích postů, kde představím čerstvý úlovek od Blue Lemon z Pařížského Montmartru. Nicméně outfit na fotkách, který bych označil za slušný, je z Novoročního čtvrtku, kdy jsme se vydali na tradiční vepřo, knedlo, zelo. Mrzelo mě, že sníh, co pár dní předtím napadl, roztál, no aspoň nehrozilo, že si polámeme cestou nohy. 
Jak jste na tom s předsevzetími vy?

The last one is that I will try to dress more and more often "formal". That I will more often put off jeans and sweatshirts and I will open my wardrobe to pants, jumpers, shirts and bowties! I fell in love with bowties and now I am looking forward to one of the next post where I introduce our fresh catch from Blue Lemon Paris from Montmartre. However, actual outfit in the photos, which I would call decent, is from New Year Thursday when we went for a walk for traditional meal - pork, dumplings and sauerkraut. I was sad that the snow that had fell a few days ago thawed, well at least there was no chance to break the legs ;).

And how are you dealing with the resolutions, if you have some?
Coat - Isabel Marant pour H&M
Deer brooch - Topman 
Jumper - Bershka
Pants - Zara
Boots - Zara
Clutch - Zara
Photographed by - Made by Boy

For more follow me on instagram / facebook

139 komentářů:

  1. hi dear great post!!
    xx
    simone
    www.manthroughclothes.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. I am in lovee with your coat! And love how you twisted it up a little with that deer brooch!! You look amazing!! And love the jumper!! :)

    http://anshul90.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you so much, Anshul ^_^. I am in love with that brooch ;)

      Vymazat
  3. Tá sobia brošnička je perfektná <3
    Outfit je taktiež skvelý, vínová ti veľmi pasuje!! :-)
    Dijoun&Klaudi

    OdpovědětVymazat
  4. I love this jacket! I wish I can keep my new year's resolutions ;-)

    Lera's Affordable Fashion Blog

    OdpovědětVymazat
  5. Sluší ti to, ta brož je skvělá :) Já si předsevzetí teda dávám, ale obvykle dopadnu jako většina populace, to co píšeš je fakt, ale ono to tak nějak k tomu novému roku prostě patří :D

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Patří a jsme svobodné duše, takže směle do toho ;)

      Vymazat
  6. Ja už som sa tiež naučila nepísať si predsavzatia, takmer nikdy sa mi ich nepodarilo splniť, no aj tak je pár vecí, ktoré sa snažím s nástupom nového roku zmeniť. Niekto proste nemá takú pevnú vôľu ako možno ty, mne sa páči, že práve NOVÝ rok nám dáva akúsi takú pomyselnú hranicu. :) Ale máš pravdu, človek by mal veci zmeniť pretože chce a nie pretože je nový rok.. a ak naozaj chce, vtedy to ide aj najľahšie. :)
    A musím pochváliť sobíkovú brošňu, je super cute! ^_^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hahaaa, moje pevná vůle není vůbec tak silná a často selhávám, ale nevzdávám se, otřepu se a zkouším znova ;)
      Tak držím palce! =)

      Vymazat
  7. I actually really don't do new years resolutions as
    I know I wont 100% keep it and follow it :P
    You look really nice! So handsome as well haha
    love the super cute brooch as well c: Xx

    OdpovědětVymazat
  8. Moc hezký a příjemný outfit! A ten jelínek je nej! Předsevzetí jsem si nikdy nedávala, ale letos o nich pořád něco čtu, tak jsem si řekla, že si jedno dám a stejně jsem ještě nezačala.

    Pěkný blog!

    OdpovědětVymazat
  9. Happy New Year!!! I hope 2015 will bring u everything u wish for!!!
    www.mexalex.com

    OdpovědětVymazat
  10. Mišo chválim brošňu- velice slušivá!
    a pravda, dobre robíš s predsavzatiami. Keď tak, treba si dať aj nejaké počas roka, nie čakať na Nový rok. To ja neznášam na joge, všetci sa dotrepali teraz po sviatkoch. Si myslia, že jeden mesiac cvičenia ich spasí /keďže dlhšie nevydržia. Och a ja zase p....ujem:D no nič, takže len toľko.

    a novoročnú sklenku si musíme dať dakedy všetci spolu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. oo vidíš, ten magický čas kedy som pridala koment??! jes, niečo dobré sa mi stane:D

      Vymazat
    2. Stane se ti hodně dobrého, věř tomu a přijde to samo ;). Na sklenku se už převelice těším (teď abstinuji!!) a ta jóga..och..asi ti jdu napsat =D

      Vymazat
  11. Ahoj Michale, ja si predsevzeti take nedavam. :-) Libi se mi tuj outfit- je velmi elegantni a chic. Moc ti to slusi, jako vzdy!:-) a ta broz je super!

    Pekny vecer,
    Miri
    http://currentlywearing.com

    OdpovědětVymazat
  12. Thank you for this amazing post, Michael! I usually forget my new year's resolutions in february, but this year I wrote them and now I see them everytime when I wake up. I love your jumper, by the way!

    Tons of hugs!

    Walk a million miles

    Instagram

    Facebook

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thanks a lot, Andres! It's good to wrote things down and look at them from time to time ;)

      Vymazat
  13. A very thoughtful blog post. I agree with the resolution to dress to impress- I have a similar resolution so it will be more jackets and trousers for me too!

    Ben | http://www.twentyfirstcenturygent.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thanks a lot, Ben..so we will see who will be more with the resolutions this year in clothing =D

      Vymazat
  14. Tradice predsevzeti na Novy rok je stara tisice let, proto se lide drzi data Noveho roku (ktere se v dejinach menilo). Je to jakesi pomyslne uzavreni neceho a zacatek neceho noveho, lepsiho, ve velkem. Lide maji radi nadeje a nove sance, dava jim to duveru v sebe sama a silu. Myslim si ze je dobre kdyz se clovek ohledne a sesumiruje si svuj zivot, zhodnoti co bylo dobre a co by mohlo byt lepsi a da si predsevzeti pracovat na tom. Souhlasim s tebou ze menit sve chovani clovek muze (by mel umet) kdykoliv, ale kolik lidi si takhle kazdy den/tyden/mesic sedne a hodnoti? Tahle tradice cloveka spis "donuti" :). Ja si predsevzeti dala a davam si je i behem roku. Zatim jsem se svym dodrzovanim spokojena :)

    Jinak se mi moc libi tvuj kabat. Ja mam rada (nedbalou) muzskou eleganci. Tesim se na tve outfity roku 2015!

    x, Marky
    www.mypinkboudoir.eu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marky, děkuju za výklad, jsem zase o něco rozumnější a dává to smysl =) a je pravda, že pro mnohé je lepší mít ten stěžejní bod, tu startovní pásku, kterou přestřihnou a vydají se vstříc svým předsevzetím. =)

      Vymazat
  15. Plne s tebou suhlasim o novorocnych predsavzatiach......casto nerealnych a nesplnitelnych...a preto si ziadne nedavam, ked bude treba zmenu, tak bude...a nie 1.1......hoc aj uprostred roka! vsetko dobre! Ivo :)

    http://ivopadej.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  16. Great post as always, Michael, and I couldn't agree more with what you said. I don't do so called New Years resolution, if I want to change something, I do it. Now. Love the casual yet chic vibe of your outfit. The deer brooches is TDF. That coat is awesome.
    xoxo
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. That's the way, Lenya. Thank you very much for your comment ^_^

      Vymazat
  17. Krasny jelencek Majki! A s tym spolocenskejsim oblecenim to je skvely napad, vy ste s Patrikom taki dvaja zlatousci ked sa vyobliekate :)

    www.theblondzebras.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  18. Love your sense of style! beautiful color palette and combination... cheers to an amazing 2015!
    Kisses from Miami,
    Borka
    www.chicfashionworld.com

    OdpovědětVymazat
  19. You look so so good!! <3 I love the colour and the texture of your coat!! Hope you're able to complete all your new year resolutions! :)

    http://anshul90.com

    OdpovědětVymazat
  20. Cool outfit and realy nice blog! I follow you now!

    Visoo
    www.madeinvisoo.com

    OdpovědětVymazat
  21. Hi!
    Love the sweater and the brooch! Resolutions... well I just want health.
    New follower here with GFC, FB and bloglovin.
    best regards,
    Mihaela

    OdpovědětVymazat
  22. Amazing outfit but looks so comfortable! http://theprinsloodiaries.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  23. Hi! Nice post, hope u had a great happy new year :)

    if u can take a look of my last POST !! :) Thanks!
    http://lapasarelavachiano.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  24. Ja si každoročne dávam nejaké tie "vízie" do budúcna, ale tie si dávam priebežne, každý týždeň, nie len prvého prvý (vždyť víš...) a potom to nie len že lepšie znie, ale sa to aj nejak ľahšie plní :)

    A ak chceš nosiť slušivé nohavice, vieš kam máš chodiť miesto mňa (ja zatiaľ pochillujem doma :D ).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, vždyť já vím ;) a některá splníme a plníme společně ^_^

      PS: tam fakt chodit nebudu =D

      Vymazat
  25. Great look and of course who wouldn't want to travel more???
    I blog here:
    www.lovelifepearls.com
    www.lovelifepearls.com

    OdpovědětVymazat
  26. I love your coat, Micheal!

    PS. Your looks amazing!
    Fox my Style/ Bloglovin / Facebook/
    Let us stay connected. xo

    OdpovědětVymazat
  27. Lovely coat, so cool !


    xx
    http://www.thetrendysurfer.com/

    OdpovědětVymazat
  28. Great tips- I'm TERRIBLE about keeping my resolutions!

    lovejoanna.com

    OdpovědětVymazat
  29. Tá brošňa je skvelým detailom;)

    OdpovědětVymazat
  30. Classy style fits you perfectly ! I want to see more outfits looking formal :D

    OdpovědětVymazat
  31. No presne, dátum nieje podstatný dôležité je či je na svoje rozhodnutie človek pripravený :) jaa sa priznám som si teraz dala obrovské predsavzatie, teda zmeniť celý svoj lifestyle. Ale je to len preto lebo som našla to správne a som s tým maximálne stotožnená, nie preto lebo je začiatok roka :D ... a mimochodom super look a ten jelen je skvelý :)

    http://byfoxygreen.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  32. i Love this outfit !! omg!!

    my latest post alive :
    http://wp.me/p5kCDm-x
    Http://BloggersBoyfriend.com

    OdpovědětVymazat
  33. Díky za milý koment .... inak zatial síce budú v taj giveaway len dámske veci, ale možno sa predsa (teda troška neskôr) nájde aj niečo pre pánov. Ja som totiž fanatik do pánskych košiel a tiež ma teraz napadlo (vdaka tebe - díky), že aj mojmu chlapovi by sa to zišlo trochu pretriediť :), takže možno by si si našiel niečo aj ty :)

    http://byfoxygreen.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  34. Nice brooch!

    Hope the New Year is going well for you so far :)

    OdpovědětVymazat
  35. Awesome post and coat!! You look very handsome. :)

    missymayification.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  36. Fantastic post! I'm obsessed with that jumper. I need one in my life. Happy Friday dear! :)

    xoxo;
    STYLEFORMANKIND.COM
    Like On

    Facebook

    Follow On Bloglovin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. You have already Friday? Yaaay ^_^, we are still in Thursday =D
      Thank you Kenny ;)

      Vymazat
  37. You look so cool! Love that brooch!

    SALES 2015 GUIDE: what should you buy on
    lb-lc fashion blog

    OdpovědětVymazat
  38. omg you are soo cute! Love the look, the place, and the photos :3

    Xo ♥
    http://aruivablog.blogspot.pt/

    OdpovědětVymazat
  39. I wish you lot of luck with your new lifstyle "non-resolutions' :) but hey - even if you will be succeed in only one of them (prehaps more vegetable per day? :) ) this will be some achivement!

    Greetings from Poland
    Aleksandra
    http://lovestreetfashion.pl

    OdpovědětVymazat
  40. Úplne s Tebov súhlasím! Predsavzatia si už roky nedávam, lebo ich v zásade nikdy nesplním. Tak na čo. Vždy mi to vydrží pár dní a je po nich :)
    Tento elegantný - slušňácky štýl Ti veľmi svedčí.

    OdpovědětVymazat
  41. looking good
    www.supongoestilo.blogspot.nl

    OdpovědětVymazat
  42. Ja som si dal jedno ze s tou radou od teba ze prestanem fajcit haha :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud toto se ti podaří, tak máš u mě..no, to si ještě rozmyslím =D

      Vymazat
  43. This outfit looks amazing on you Michael! I always love reading your writing too :) There is so much insight, and I believe we think similarly on many things. I also believe that time is fluid and it is defined in a very relative way, whereas goals and dreams should not be so strictly guarded.
    Happy 2015 and hope we can both travel a lot and see more of the world! <3
    allygong.com
    -Ally Gong

    OdpovědětVymazat
  44. No teda! neuvěřitelně krásnej outfit :) konečně jsem narazila na dalšího mužského bloggera, kterého mohu sledovat :)
    myslím si že jsi všechno zvolil naprosto výborně :) nejvíce mě zaujalo asi sako, které ti padne jak ulité a ta brož z topmana !:)
    Máš novou čtenářku, opravdu super :))
    PinkPomegranate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, děkuji, trochu se červenám nad takovýma slovama, ale potěší, vždy! A vidíš, se sakem mám problém..připadá mi velké..ale žiju s ním, je strašně příjemné ho nosit, Marant odvedla perfektní práci =)

      Vymazat
  45. Lovely coat! It is so fab =)
    Here there is a very special post I'd like u read!
    waiting your comment >> http://byvanityglam.com/?p=2105

    OdpovědětVymazat
  46. thanks for sharing.. nice coat
    i am following, please follow back
    http://melodyjacob1.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  47. Hi love your post!
    how would you like to follow eachother?

    we are already following you!

    www.hishersfashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  48. Cool outfit my friend!

    Hugs from Italy <3

    Fabio

    www.theblack-hairedboy.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  49. Myslím, že s předsevzetími to mám podobně... Raději se zaměřuji na více věcí, které chci zlepšit a celkově nějak neřeším od jakého data budu usměvavější (milejší, spořivější, atd..). Vždyť je jedno od jakého dne začnu, hlavně když začnu a podaří se mi něco přeměnit k lepšímu :o)

    OdpovědětVymazat
  50. It`s fantastic outfit!

    www.glittertwins.com

    OdpovědětVymazat
  51. I love the resolution to smile more and have nice people around.
    http://www.letsexpresso.com/fashion/different-ways-of-scarf-tying/

    OdpovědětVymazat
  52. Hrozně ti to sluší, kéž by se víc mužů tady v Čechách oblékalo jako ty! <3
    beautylook.cz

    OdpovědětVymazat
  53. Great Outfit my friend! I'm also not into setting any resolutions.
    have a great evening!

    http://www.oliverwaldmeier.blogspot.ch/

    OdpovědětVymazat
  54. nice look, I love the coat and sweater
    www.laurajaneatelier.com

    OdpovědětVymazat
  55. Love your look.

    Gorgeous!

    www.indahjelita.com

    OdpovědětVymazat
  56. Great Style, cool deer pin ✌

    www.FrankoDean.com

    OdpovědětVymazat
  57. Gorgeous style and look! love the coat! great post! :)


    http://worldpedispa.com

    OdpovědětVymazat