neděle 12. října 2014

Date night in

Venku prší. Kapky bubnují na okap, vítr cloumá téměř holými větvemi. Slunce už dávno bloudí v jiné zeměpisné délce a tma pohlcuje město. Přichází večer. Jeden z těch typicky podzimních, ve kterých se nám nechce z bytu ven, i když šatník tomu nebrání. A tak se rozhodujeme, jestli dáme přednost společné horké vaně, se sklenkou vína a příjemnou hudbou nebo si uděláme domácí rande.

Pohodlné oblečení, velká deka nebo pléd, pod který se zachumláme na pohovce, obklopeni měkkými polštáři. Obývák bude osvětlovat jen plamen několika svíček a televize s oblíbeným filmem. To víno si nalejeme tak či tak a k němu mísu popcornu nebo chipsů (jo, vidím ten váš vztyčený ukazovák!! Ale je to jednou za čas..). A samozřejmě ta nejpodstatnější část toho celého jsme my dva, ale mám i takový svůj malý wishlist, plný výše zmíněného. 


Takže co na sebe? Je to přeci rande, i když doma, chci se v tom cítit nejen pohodlně, ale i šik. A takové můžou být i tepláky, fakt!! (huňatý župan ale má taky něco do sebe) Třeba ty šedé z H&M, k nim bavlněné triko z F&F a kdyby bylo stále zima, oblíbil jsem si tenhle hybrid mikiny, svetru a křiváku.. Ale to stejně vždycky svlíknu, protože se přece budeme k sobě tulit pod příjemnou dekou, která může sloužit i jako přehoz nebo pléd ;). A je fajn si opřít hlavu o rameno toho druhého, ale svaly jsou tvrdé a nemusí to být při dlouhém filmu zrovna nejpohodlnější a já jsem se zamiloval do polštáře s francouzským buldočkem z F&F! V F&F zase můžete sehnat svíčky ve stylovém balení kombinace skla a korkové zátky v různých vůních, já hlasuju za šedou. A protože ještě nemáme to malé chlupaté klubko, co se počůrává a vyžaduje spoustu pozornosti, sice to není francouzský buldoček, ale tenhle autobus jezevčík se nám líbí taky. 
Oběma nám chutnají sýry a ty jsou k vínu dokonalým partnerem, jejich mírně slaná chuť jemně kontrastuje s nasládlou ovocnou chutí muškátu, který patří k naším oblíbeným. A samozřejmě olivy! Společně s tím sýrem nakrájeným na kostky a podávané na dřevěném prkýnku. Popcornem se nejlépe přehrabuje ve velké hluboké kulaté míse a protože miluju nordic design a skandinávské barvy, ta z H&M Home v měděné je ideální. My si rádi také uvaříme čaj. Zázvorový s medem a citrónem, do pěkné keramické konvice. Zahřeje a ten pocit, když držíme teplý hrnek v rukou je svým způsobem uklidňující. A to nejdůležitější, film. Meryl Streep forever. FOREVER!! Takže "Ďábel nosí Pradu" nebo "Je to komplikované" je sázka na jistotu. 


PS: nespolupracuji ani s jednou z uvedených značek, post není reklamou, snažil jsem se vybírat věci cenově dostupné a pokud možno sehnatelné v každém trochu větším městě (případně jejich obdoby naleznete v mnoha e-shopech)

10 komentářů:

  1. PS: nespolupracuji ani s jednou z uvedených značek, post není reklamou- ale neklam, veď som ťa videla ako ideš z alberta s plnými taškami eidamu a pukancov:D :DD aaaale žartujem of kors.

    no ja kebyže mám domáce rande a týpek by ma uvidel v mojom seksi pyžame- momentálne tyrkysové nohavice s kravičkami a k tomu ružový top s macíkom...tak neviem neviem, či by ešte týpek prišiel znova:D
    a pustili by sme si nákupné maniačky:D rande jak sviňa

    OdpovědětVymazat
  2. Love the selection in the first photo so comfy for a cosy night at home!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    OdpovědětVymazat
  3. Hello, this post is so imformative. great job, i am Royal Wang, looking for blogger friends, may i invite you to my blog and we can follow each other?

    http://www.fashionculturediary.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  4. Šedá barva je výborná! Teďka zrovna objednávám šedivý svetřík s mráčky :)

    OdpovědětVymazat