pondělí 29. února 2016

Vyhraj dvě vstupenky na výstavu Cronenberg - Evolution!


"Dokonce i Hitchcock o sobě rád přemýšlel, že je loutkař, který může manipulací donutit své publikum skočit. Rád si myslel, že má takovou moc." 
- David Cronenberg

Ti mladší z vás si nejspíše vzpomenou na filmy Cosmopolis, Nebezpečná metoda, Východní přísliby nebo Dějiny násilí. Ti dříve narození určitě poznají eXistenZ, Mrtvá zóna nebo Příliš dokonalá podoba. A asi všichni alespoň někdy slyšeli o filmu Moucha

Za všemi stojí kanadský režisér (a mnohdy i scénárista) David Cronenberg. Jeho rukopis je jedinečný a zejména jeho ranným dílem se nechává inspirovat spousta tvůrců Bčkových horrorů a scifi. Jeho tvroba je ovlivněna vědou a filosofií, kdy na pomezí experimentů (často jsou ústředními postavami vědci/lékaři) a úvah nechává ožít představy o "nové" a "jiné" budoucnosti. 

Až do 17. července probíhá v Praze výstava Cronenberg - Evolution v Galerii hlavního města Prahy v Domě u Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí 13. My jsme se na ni byli podívat tuto sobotu a zcela upřímně, není to pro slabé žaludky. Nicméně fanoušci horroru a sci-fi si přijdou na své. Já jsem opět nevěřícně hleděl, co za mravenčí práce se skrývá za jedním filmem. Od scénáře přes stovky kreseb jednotlivých scén, nákresů exteriérů a interiérů až po miniaturní modely místností a budov, ve kterých se film odehrává. O maskách, "loutkách" a dalších rekvizitách ani nemluvě. To všechno na výstavě uvidíte (nesmí se samozřejmě fotit, proto pro více podrobností navštivte web výstavy).

A pozor! Pro jednoho z vás mám dvě vstupenky!


Stačí splnit dvě podmínky:
1) like stránce On the Leaf na facebooku
2) do komentáře pod tento článek napište svůj email (a případně dejte vědět, co z Cronenbergovy tvorby máte nejraději ;) )


Soutěž začíná zveřejněním tohoto článku a končí v neděli, 6. března 2016 ve 22:00 CET. Výherce pak bude oznámen na facebooku blogu následující den. 

7 komentářů:

  1. tak se zkusím přidat. úpřimně z tvorby nic neznám, ale vypadá to zajímavě. :) dívala jsem se na stránku.
    fb: somethingbykatep
    email: somethingbykate@seznam.cz
    http://somethingbykatep.blogspot.cz/2016/02/new-in-2902-16.html

    OdpovědětVymazat
  2. 1) sleduji uz dlouho
    2) jan.hlavac88@gmail.com

    a od Cronenberga urcite Moucha a Shivers! Ty nove, vice "politicke", filmy mne moc neoslovily.

    OdpovědětVymazat
  3. FB: SimonaBelasa
    wendi@centrum.sk
    A od Cronenberga nepoznám nič:(

    OdpovědětVymazat
  4. Looks great! Tickets obviously?

    ♘ www.sugarpopfashion.com ♘

    OdpovědětVymazat
  5. Blogy moc nečtu, ale tohle mě zaujalo :).
    chris@apsu.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Já od něj znám jen Nebezpečnou metodu, takže jsem velká ostuda a nutně si potřebuju rozšířit znalosti! (a kulturní život) ;)
    bara.simonikova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Pro přitele nebo tatu :)
    sabakovanicola@gmail.com

    OdpovědětVymazat