čtvrtek 10. listopadu 2016

Útěk ze tmy


Jednoho dne mi přistála v emailové schránce pozvánka na tajemnou akci, která slibovala nejtemnější escape game a začátek něčeho nového. Jsem pro všechnu legraci a dobré napětí a tak jsme se s Patrikem nedávné nedělní odpoledne vydali do Vršovic. Díky Applu za jeho mapy, uvedenou adresu jsme našli rychle a před dveřmi nás vítal domovník, který nás zavedl dovnitř. 


Tam už na nás čekala Denisa z Linheart.cz a chvíli po nás dorazila ještě Sandra. Měli jsme se rozdělit na dva týmy. Jeden skončí v naprosté tmě a druhý se ho bude snažit navigovat nejen k východu, ale také k rozluštění hádanky. Se Sandrou jsme si vybrali tmu a z Denisy a Patrika udělali naše navigátory - zachránce. Escape game mohla začít. Narovinu - nechat se dobrovolně zavřít do naprosté tmy nebyl dobrý nápad =D, ale počáteční husina a strach odezněla ve chvíli, kdy jsme úspěšně pokračovali k východu a odemykali jednotlivé klíče a kamery (aby nás navigátorský tým vůbec ve tmě viděl a mohl nás tak navádět). Nakonec jsme zvládli vyluštit i kávový kvíz, otevřít trezor a úspěšně se dostat ven i s cenným balíčkem. Časomíra se zastavila na 40 minutách a byli jsme pochváleni za skvělý výsledek. 



A co že jsme to v trezoru našli? Nové rozpustné kávy NESCAFÉ AZERA. Už jste je určitě zahlédli v obchodě, mají pěkné trendy balení, kombinace stříbrné plechovky a oranžových a hnědých detailů prostě poutá pozornost. Vybrat si můžete ze dvou druhů, jemnější Americano, které opravdu chutná jako klasické americano. Ideální do velkého hrnku k práci ;) Druhou je pak Espresso, která má mnohem silnější aroma a vytvoří i vrstvu kávové cremy. Mě osobně velmi baví i reklamní kampaň, která kávu provází. Ať už animované klipy (klik na youtube) nebo hraná půlminutovka (viz níže), ve které můžete vidět i ručně malovaný hrníček od Petry, který nám dělá radost doma =). Btw., verze Americano se prodává i v malém, 60g cestovním balení. V našem kufru bude mít nejspíš své čestné místo. 


A i když osobně nejraději piji filtr Hario V60, které si doma připravuji z čerstvě mleté kávy (byl by zájem o článek?), tak každý míváme ta rána, kdy se nám nechce z postele a tak pořád odsouváme budík až pak zjistíme, že nestíháme, viďte? No a v tu chvíli já sahám po Nescafé Azera, kterou na cestu do práce mám hotovu během pár sekund. 

Btw., už jste se účastnili nějaké escape game? Jaké a co vaše dojmy? My přemýšlíme, že vyzkoušíme nějakou další!

PS: Sandro, ještě jednou se omlouvám za ta prsa O:-)


6 komentářů:

  1. o tom úteku slyším poprvé, asi bych do toho nešla :-D bych měla z toho hroznej pocit. U toho Nescafe jsem akorát zaznamenala ten klip :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No těch escape games je strašná spousta "druhů", ale jakože tato verze, v totální tmě, to bylo fakt něco =D. Ale ten pocit nakonec, že jsme to dali a v hodně dobrej čas..ten stál za to ;)
      Reklama je milá, aspoň já si myslím =) a líbí se mi i ty 15sec kreslené "skeče" =)
      Prima víkend, Kate =)

      Vymazat
  2. Tak do tmy bych asi nešla. Jako navigátorka bych byla hrozná, ale sranda to může být dobrá.
    My se s partou chystáme na https://www.theroom.cz/cs/brno/. Jestli se tedy někdy konečně domluvíme. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééj, no dej pak vědět, co jste vybrali a jak to celé dopadlo. Já teď v tom normálně ležím a koukám, co jsou kde za možnosti, protože chceme určitě zkusit další =))

      Vymazat
  3. Prsa pobavila. :D:D
    Tleskám, na toto jsem moc velký strašpytel, ale zároveň to musela být zábava.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som bola tiez v tme a teda nebolo mi vsetko jedno, inak pijem Nescafe teraz skoro stale :))

    OdpovědětVymazat