čtvrtek 3. listopadu 2016

Život v podkroví

 

Jako dítě jsem měl neuvěřitelný strach z podkroví a půd. Už jen samotná představa toho místa mne děsila. Děda na domě půdu měl, vstupovalo se na ní po vysunovacích schodech. Nikdy jsem na ní nevylezl a když tam šel děda, vždycky jsem utíkal dolů do přízemí. Nikdy jsem nechápal, jak Kevin ze Sám doma tam chtěl dobrovolně spát (bohužel s počůránkem Fullerem =D). Měl můj obdiv. To všechno se ale změnilo. 



Půda je úžasný prostor, který skýtá tolik možností. Ty tam jsou doby, kdy sloužila jen pro uskladnění nepotřebných věcí, vánočních dekorací a obrazů, které se už nehodily. Osobně nejraději bych chtěl mít v podkroví ložnici, abych mohl střešními okny (třeba od firmy Velux) koukat přes den na mraky honící se po obloze a večer při usínání počítat hvězdy. A třeba ještě tam mít koupelnu, nebo alespoň vanu, a vedle ní okno s výhledem do širokého okolí. 


Skvělá ale může být i pracovna, která by tak byla umístěna daleko od ruchu v celém domě. Anebo čtecí místnost, respektive knihovna. A samozřejmě základem by byla dřevěná podlaha, ideálně Quick-Step, protože dřevo a půda, to k sobě tak nějak patří. Doplněno dřevěnými trámy, na které bych si zavěsil třeba houpací síť a v ní relaxoval. Přes to všechno, že dnes podkroví vnímám pozitivně, dětský pokoj bych tam asi nikdy neumístil. Prostě bych to tomu malému človíčkovi nemohl udělat..ale jako pokoj pro teenagera by to asi naopak byla zase nejlepší volba. Asi se chci příště přestěhovat do bytu, který bude v podkroví =)). 

Co myslíte? Jaký máte nebo jste měli vztah k půdám vy? 













Obrázky: pinterest.com

13 komentářů:

  1. Já měla z půdy také vždycky obavy, ale i z půdy, kde spal Kevin, v životě bych tam nevlezla. Ale teď to beru neutrálně, nedokážu si představit jak by mě vyhovoaval takový pokoj na půdě, určitě to má svá pozitiva. To jo, ale na druhou stranu pořád je to jakoby "ta půda".


    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, je to stále půda se všemi svými neduhy..když prší, na půdě je nejhlasitěji slyšet bubnující kapky do střechy, když bude foukat severák, tak na půdě zaručeně bude strašit meluzína, no a v létě tam zase bude strašné teplo, protože je půda slunku první na ráně. Ale na druhou stranu se mi to její kouzlo nějakým způsobem zalíbilo =).

      Vymazat
  2. Tak z naší půdy mám bobky dodnes.:D
    ale tyhle jsou moc krásné ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to taková ta půda na ukládání nepotřebných věcí? =)))
      Já si myslím, že každý prostor se dá udělat útulným a obyvatelným O:-)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Martine, nemusel jsi mazat svůj komentář. Článek je označen jako sponzorovaný a je označen štítkem collaboration =).

      Vymazat
  4. Půda sama o sobě strašidelná a tajemná bude vždycky. Pokud se ale využije jako pokoj, ztrácí tady tu masku a otevírá se úžasný prostor pro nové sny, útočiště. Moc se mi to líbí. Zároveň mé zkušenosti se střešními okny: Když prší, člověk má pocit, že se blíží apokalypsa :D, nebo kamarádka má tak pokoj na půdě - vedou jí z pokoje dveře opravdu na půdní, úložný prostor. Ti pavouci, kteří se jí po pokoji rojí, to je šílené, ty bych už vzala do zoo jako exemplář.
    Ale myslím, že jednou za čas se déšť přežít dá a proti těm stvůrám to hold chce lepší těsnění. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavouci do zoo =D No vidíš, ten déšť jako apokalypsa..ono zase z takových pocitů pak mohou vzniknout zajímavé články! Sakra, už teď se vidím, že při dalším výletu budu hledat Airbnb zásadně v podkroví =D

      Vymazat
    2. :D jsem ráda, že jsem pobavila... a pokud se rozhodneš opravdu pro něco v podkroví, jen do toho, těším se pak na fotky. :)

      Vymazat
  5. Já mám pokoj na bývalé půdě a zbožňuju to. Střešní okna jsou úžasný, když třeba prší nebo sněží. Jediná nevýhoda je, že v létě je tam ukrutný vedro (což se dá v klidu odvětrat a tak i přežít). Ale panebože, půdy jsou skvělý. Milovala jsem je už jako malá, ale byla jsem na druhou stranu moc velkej srab na to, abych tam měla mít pokojíček :D

    http://jtulinger.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No super! Konečně pozitivní nebojácný přístup k věci =). Je fakt, že v létě asi umí slunko potrápit, ale zase u nás netrvá to horko tak dlouho =).

      Vymazat
  6. podľa mňa to má strašnú atmošku. Ale v lete je v týchto priestoroch strašne teplo, neviem ako by som tam existovala keď je na Slovensku 39°C.. inak je to krásne aj tie inšpirácie :)

    www.donnaiveh.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno se dá vyvětrat =D a když, tak existují žaluzie a mobilní klima =D. Ale chápu..máme kancelář v posledním patře budovy a občas je to tu Sahara =/. Ale zase za ten výhled na Prahu to stojí, neměnil bych <3

      Vymazat